Kan bilforsikring med månedlig betaling betale sig?

Kan det betale sig at betale bilforsikringen månedligt?

OBS! Informationerne er opdateret 02.03.2016

Bilforsikringer, og forsikringer generelt, betales som udgangspunkt forud og én gang om året. Da det kan virke uoverskueligt at betale hele præmien på én gang, tilbyder nogle forsikringsselskaber dig at dele denne udgift op i mindre bidder, men vær opmærksom på at der typisk er en dyrere løsning.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

De fleste forsikringsselskaber beregner prisen på din forsikring ud fra den forestilling af den betales helårligt, og ønsker du i stedet at dele betalingen op tillægges der typisk et præmietillæg. Gebyrerne som forsikringsselskaberne tillægger svinger meget fra selskab til selskab, og pålægges for at dække de øgede administrationsomkostninger samt forsikringsselskabets rentetab

Selvom det kan virke som en tiltalende idé at dele betalingen op i månedlige, kvart- eller halvårlige rater, skal du være opmærksom på at det er en bekostelig løsning. Lige nu og her kan det virke mere overskueligt at betale et mindre beløb ad gangen, men det er ikke altid det billigste bilforsikring i længden. Du kan i værste tilfælde ende med at betale op til 10% mere for din bilforsikring ved at dele præmien op, end hvis du betaler én gang om året.

Hvem tilbyder månedlig betaling?

For at give dig et overblik over, hvem det er der tilbyder månedlig betaling, giver vi dig her en oversigt. Vilkårene for månedlig betaling afhænger af det enkelte forsikringsselskab, og der er derfor forskel på hvor meget denne løsning kommer til at koste dig i længden. Stort set alle de forsikringsselskaber der tilbyder månedlig betaling, tilbyder desuden også både hel-, halv- og kvartårlige betalingsmuligheder.

Forsikringsselskaber der tilbyder månedlig betaling pr. 02.03.2016

Alka Tilbyder gebyrfri månedlig betaling. Du skal være tilmeldt betalingsservice og ikke have været i restance i to år
Aros Forsikring Tilbyder månedlig og halvårlige betalinger mod et gebyr på 3% af den årlige præmie.
Codan Tilbyder gebyrfri betaling. Du skal dog være kernekunde, eller købe dine forsikringer online. Udover det:
- Du må ikke være registreret i RKI
- Du må ikke være opsagt af andet selskab
- Du må ikke have fået skærpede vilkår i andet selskab
- Du må ikke have haft 4 eller flere skader indenfor tre år
- Du må ikke have erhvervsforsikringer i Codan
ETU Forsikring Tilbyder månedlig, kvartårlig og halvårlig betaling mod gebyrer på hhv. 8%, 5% og 3% af den årlige præmie. Kræver tilmelding til PBS
IF Forsikring Tilbyder gebyrfri månedlig betaling
Købstædernes Forsikring Tilbyder månedlig, kvartårlig og halvårlig betaling mod gebyrer på hhv. 8%, 8% og 5% af den årlige præmie.
Nem Forsikring Tilbyder månedlig, kvartårlig og halvårlig betaling mod et gebyr på 5% af den årlige præmie.
Next Forsikring Tilbyder gebyrfri månedlig betaling
Nykredit Forsikring Tilbyder månedlig betaling uden gebyrer*.

*Informationen er bygget på chatsamtale med en Nykredit medarbejder på Nykredit.dk

Bilforsikring -maanedlig -2

Forsikringsselskaber med andre betalingsmuligheder

Da det ikke er alle forsikringsselskaber der tilbyder månedlig betaling, og det ikke er alle kunder der finder dette fordelagtigt, bringer vi dig her en liste over de forsikringsselskaber der, udover den helårlige betaling, også tilbyder andre betalingsmuligheder.

Forsikringsselskaber der tilbyder andre betalingsmuligheder pr. 06.03.16

Alm. Brand Forsikring Det kun muligt som pluskunde at betale månedligt. Dette koster 5 % i gebyr
Danske Forsikring Tilbyder kvartårlig betaling mod 10 % gebyr for privatforsikringer og 5 % for motorforsikringer. Tilbyder endvidere halvårlig betaling mod gebyr på 5 % for privatforsikringer og 3 % motorforsikringer.
Himmerland Forsikring Tilbyder halvårlig betaling mod et gebyr på 5% af den årlige præmie.
IDA Tilbyder kvartårlig og halvårlig betaling mod gebyrer på hhv. 8% og 5% af den årlige præmie.
Storstrøms Forsikring Tilbyder halvårlig betaling med et gebyr på 5% af den årlige præmie.
Sønderjysk Forsikring Tilbyder halvårlig betaling mod et gebyr på 2% af den årlige præmie.
Topdanmark Tilbyder kvartårlig betaling mod 10 % gebyr for privatforsikringer og 5 % for motorforsikringer. Tilbyder endvidere halvårlig betaling mod gebyr på 5 % for privatforsikringer og 3 % for motorforsikringer
Tryg Tilbyder kvartårlig og halvårlig betaling mod gebyrer på hhv. 8% og 5% af den årlige præmie

 

Andre afgifter og gebyrer i forbindelse med betaling af bilforsikring

Udover de gebyrer der pålægges den årlige præmie, når du ønsker at dele betalingen op i mindre bidder, eksisterer der en række andre gebyrer og afgifter. Visse er lovpligtige og andre er fastsat af de enkelte forsikringsselskaber. Det er dog værd at undersøge disse gebyrer og afgifter grundigt inden du vælger forsikringsselskab, da de kan have stor indvirken på den endelige pris på bilforsikringen.

Afgifter inkluderet i præmien:

 • Statsafgiften
  Afregnes med SKAT direkte gennem din forsikring. Den er med andre ord indregnet i den pris forsikringsselskabet tilbyder dig inden diverse bidrag og afgifter. Afgiften, som er pålagt af staten, kan sammenlignes med den moms der pålægges danske varer, og ligger på 42,9% af forsikringspræmien på din ansvarsforsikring.
 • Skadesforsikringsafgiften
  Skadesforsikringsafgiften, den tidligere stempelafgift, er en afgift der opkræves af forsikringsselskabet og som videresendes til staten. Den udgør 1,1% af prisen på din bilforsikring, og opkræves løbende sammen med betalingen af din forsikring. Afgiften pålægges dog kun lovpligtige ansvarsforsikringer.

Bidrag der ikke er inkluderet i præmien:

 • Miljøbidrag
  En afgift til staten som skal opkræves af alle forsikringsselskaber sammen med betaling for bilens ansvarsforsikring. Dette bidrag ligger på ca. 100 kr.

Øvrige gebyrer:

 • Opkrævningsgebyrer
  I forbindelse med opkrævning af din bilforsikring er der forskel på hvor mange gebyrer forsikringsselskaberne tager. Gebyr ved opkrævning gennem girokort ligger på 10-30 kr. pr. opkrævning, mens det ligger på 0-10 kr. pr. opkrævning hvis det er over betalingsservice.
 • Rykkergebyr 
  Såfremt en opkrævet selvrisiko eller regningen på din forsikring ikke betales til tiden, bliver det typisk sendt en rykkerskrivelse på omkring 70-100 kr. pr. rykker.
 • Opsigelsesgebyr
  Nogle forsikringsselskaber tager ikke gebyrer for at flytte forsikringer til og fra forsikringsselskabet, mens andre gør. Dette svinger meget, og du bør derfor nærlæse din bilforsikrings betingelser og vilkår.
Relaterede blogindlæg