A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Hvad skal du vide om højrentekonti?

Højrentekonto

En højrentekonto er en konto til opsparing, som har en høj indlånsrente. Det er en mulighed for dig, som vil spare penge op, og samtidig få afkast af renten. En række låneinstitutter i Danmark tilbyder højrentekonti, som vi her vil guide dig igennem.

Der er en række ting, du skal være opmærksom på, når du åbner en højrentekonto. Du skal overveje, hvor længe pengene skal bindes til kontoen. Jo længere du binder pengene, jo større rente får du. Du kan hæve pengene under bindingsperioden, men det er mod gebyr.

Du kan vælge mellem flere slags højrentekonti. En, hvor pengene kan hæves fra dag til dag, eller en med flere års binding. Når pengene kan hæves fra dag til dag, betyder det også, at renten på kontoen er lavere. Derfor skal du vurdere, hvad du vægter højest.

Fordele og ulemper ved en højrentekonto

Der er en række fordele og ulemper ved en højrentekonto. Fordelen er, at du får en konto med høj rente. Du kan løbende sætte penge ind, og beløbet vil langsomt vokse sig større. En højrentekonto er også en af de bedste muligheder for opsparing.

Det har sine fordele og ulemper, at pengene bindes i et fast antal måneder. Jo længere pengene er bundet til kontoen, jo højere rente. At have adgang til pengene fra dag til dag betyder, at renten på kontoen er lavere.

Ulempen ved højrentekontoen er, at du skal binde pengene i op til tre år, afhængigt af den enkelte bank. Hvis du vil have adgang til pengene før bindingsperioden udløber, skal du betale et gebyr til banken.

LÆS OGSÅ: Lån penge

Hvem udbyder højrentekonto?

Mange store låneinstitutter i Danmark udbyder højrentekonti. Det er op til den enkelte bank, om de kræver et startbeløb eller ej. Hvis du ikke har mulighed for at lægge et stort startbeløb, er der stadig muligheder for at starte en højrentekonto.

Santander Consumer Bank tilbyder 0,6% i rente, uden at du skal lægge et vist beløb som start. Samtidig kan pengene hæves fra dag til dag. Den samme mulighed er hos Ikano Bank, som tilbyder samme rente og mulighed for at hæve fra dag-til-dag.

Danske Bank, Nordea og Arbejdernes Landsbank tilbyder også højrentekonti. Hos de andre låneinstitutter gør det sig gældende, at den månedlige rente er lavere. Det betyder, at du får et mindre afkast på de penge, som du sætter ind på kontoen.

Bliv klogere på dine muligheder

Nedenunder kan du se en sammenligning af de forskellige låneinstitutter. Den tager udgangspunkt i et startbeløb på 100.000 kroner. Desuden er der kun medtaget dag-til-dag konti, dvs. konti, hvor beløbet frit kan hæves.

BankRenteBeløb på tre år
Santander Consumer Bank0,6%101.810,82 kr.
Ikano Bank0,6%101.810,82 kr.
Danske Bank Opsparing0,25%100.751,88 kr.
PenSam Opsparingskonto0,2%100.601,20 kr.
Nordea Pluskonto Fri0,15%100.450,68 kr.


Med ovenstående artikel håber vi, at du er blevet klogere på højrentekonti og dine muligheder.