Undersøgelse af finansiering til påskeferien

Påskeferien nærmer sig med hastige skridt. For en stor andel af danskerne er det lig med udlandsrejser og varmere himmelstrøg. Og for at kunne betale udlandsrejsen søger folk imod forskellige måder at finansiere den på.

Som udgangspunkt er der tre muligheder, der kan bruges til at finansiere en ferierejse: Opsparing, forbrugslån eller lån gennem rejseselskab. Af de tre er opsparing er den mest almindelige form for finansiering til ferien. Alternativt kan der optages et forbrugslån.

Hos det traditionelle forbrugslån varierer renten. Et forbrugslån med 5% i rente betyder, at en ferie på 20.000 kroner kan komme til at koste 21.000 kroner. Udover låneinstitutter udbyder rejseselskaber også finansiering. En række af de selskaber inkluderer bl.a. EasyTours, Star Tour, SunTours og Primo Tours.

Den billigste mulighed

EasyTours.dk er et af de rejseselskaber, som lægger mest vægt på de finansieringsmuligheder, de tilbyder deres kunder. EasyTours.dk tilbyder 0 kroner i renter og gebyrer. Det betyder, at en ferie til 20.000 kroner vil koste 20.000 kroner. Dog skal man være opmærksom på, at løbetiden maksimalt er 20 måneder. Det er en lavere løbetid end på forbrugslån, hvilket låneren bør være opmærksom på. Hvis pengene ikke tilbagebetales indenfor den aftalte periode, vil der blive tilskrevet gebyrer og ekstra rente. Det vil få beløbet til at overstige det oprindelige lån på 20.000 kroner.

Et andet eksempel kan findes hos PrimoTours.dk. En rejse på 20.000 kroner kan hos PrimoTours komme til at koste 21.500 kroner. Det vil den gøre, da PrimoTours.dk tager 1200 kroner i oprettelsesgebyr. Desuden er der 25 kroner i gebyr pr. måned, hvilket over 12 måneder løber op i 300 kroner. Lånet er dog rentefrit. Et lignende regnestykke gør sig gældende hos SunTours.dk. Her vil prisen ende på 21300 kroner for en ferie til 20.000 kroner. Det forudsætter dog, at man betaler lånet af på 12 måneder. Hvis det overskrider 12 måneder, vil ÅOP stige til 12,4%. ÅOP står for "Årlig Omkostning i Procent" og dækker over de løbende udgifter og renter, der skal betales for lånet.

LÆS OGSÅ: Lån penge

Andre former for finansiering

Alternativt udbydes Star Tour Card hos Star Tour. Det er et kort til at optage forbrugslån, som også kan bruges til ferie. Dog skal man være opmærksom på, at ÅOP er 19,6%. Det betyder, at man som forbruger skal betale 23.920 kroner for at låne 20.000 kroner til sin ferie.

Fælles for rejseselskaberne er, at de alle kan tilbyde finansiering til deres kunder. Som rejsende anbefales det at undersøge sine muligheder, før man tager udenlands. Der kan være stor forskel i finansieringen fra selskab til selskab. Hvis man ikke er interesseret i finansiering hos et rejseselskab, kan et forbrugslån være en mulighed. Her hos Mikonomi.dk har vi en låneberegner til at undersøge lånemulighederne. Vi har nedenunder sammenlignet med lån fra to pengeinstitutter samt Danske Bank og Jyske Bank.

Hos Norwegian Bank kan der være mulighed for at låne til 4,99%. Et lån på 20.000 kroner til ferierejsen vil derfor ende med at koste 22184 kroner inklusive gebyrer. Alternativt kan et lån hos Santander være en mulighed. Med en rente er på 9,95% vil det koste 22.200 kroner inklusive gebyrer at låne 20.000 kroner. Et forbrugslån hos Danske Bank vil koste forbrugeren 22553 kroner, mens det hos Jyske Bank vil koste 21588 kroner. Uanset hvordan du vælger at finansiere din ferie, bør du altid undersøge markedet.

Vi håber, at du er blevet klogere på dine finansieringsmuligheder til ferierejsen.

God tur.

Relaterede blogindlæg