Spar 27.650 kr. med det bedste energimærke

I dag har den gennemsnitlige forbruger en del hvidevarer, lys og fjernsyn. De gør hverdagen lettere, men hvad betyder de egentlig for din el- og vandregning? For at give et intuitivt overblik over det, er det i Danmark lovpligtigt at mærke en række varer med et energimærke.

Ordningen giver forbrugeren mulighed for at rangere forskellige modellers energieffektivitet, uden at skulle i gang med at udregne kwh forbrug. Det efterlader dog spørgsmålet om, hvor meget man rent faktisk sparer i kroner og ører ved at købe den mest energieffektive maskine frem for den dårligste. Det viser sig at det løber op, og herunder har vi udregnet udgifterne til forbruget for de mest almindelige apparater.

 Så Meget Sparer Et Godt Energimærke

 

Energimærket kan, som det fremgår ovenfor, spare dig for rigtig mange penge. Prisen på maskinerne varierer selvfølgelig, og oftest vil en energieffektiv maskine være dyrere end en der bruger meget energi. Hvis du har tid til at kigge i reklameaviser i nogle uger, kan du oftest finde fordelagtige tilbudspriser på de fleste modeller. Derfor er det anbefalelsesværdigt at undersøge de tilbud der kommer, da din el- og vandregning bliver påvirket i rigtig mange år. 

Hvordan er vores udregninger lavet?

Vores udregning er lavet ud fra varer fundet i forskellige elektronikforretninger. Derfor kan der formentligt findes modeller, der både er bedre eller dårligere i forhold til forbrug. Den anvendte elpris er fundet på elpristavlen.dk, og er Dong Energys pris for hovedstadsområdet. Prisen ligger på 257,93 ører pr. kwh, og ligger prismæssigt midt i feltet af leverandører.

Prisen på vand er fundet hos Hofor, og er 37,49 kr. pr. kubikmeter (1000 L). Prisen for varmt vand ligger højere, men da det varierer fra maskine til maskine om den selv opvarmer vandet, er det kun prisen for koldt vand, der er anvendt. Da vores regneeksempel er meget konkret, tager vi forbehold for ændringer i priser samt for regnefejl.

Læs meget mere om energitilskud her og husk, at du kan sammenligne lån her

Relaterede blogindlæg