Vil du også spare penge på varmeregningen?

Vinteren er over landet, og det er minusgrader om natten. Det betyder, at der bliver tændt for varmen i de danske hjem, og det koster rigtig mange penge. Hvis man ikke tænker over det, kan varmeregningen hurtigt vokse sig større end højest nødvendigt.

Der er flere ting, man kan gøre for at spare på varmen. Det handler både om mental indstilling, praktisk indretning og din boligs stand. Samlet set betyder det, at der for nogle mennesker er rigtig mange penge at spare på varmeregningen.

5 gode råd til at spare på varmeregningen

Vi har samlet det sammen i fem gode råd som du kan følge, hvis du hellere vil bruge pengene på at opsøge varmen på Tenerife end at fyre for gråspurvene. Det er generelt ikke særlig omfattende, men det minimerer din varmeregning.

1) Tænd lige meget for radiatorerne

Det påvirker din varmeregning, hvordan du tænder dine radiatorer. Hvis du kun har enkelte af dine radiatorer tændt på høj varme, så bruger det mere energi end hvis du tænder alle dine radiatorer moderat.

2) Tænk over temperaturen

Hvis du kan sænke temperaturen i dit hjem et par grader, hjælper det meget. Læg tæpper frem i sofaen, og tag din tykke strømper på. Dertil kan det være smart at anskaffe et termometer, så du løbende kan tjekke, hvor høj en temperatur du har. Hvis temperaturen udenfor stiger, så sørger dine radiatorer også for, at det samme sker inden døre. Det betyder i sidste ende at din varmeregning stiger.

3) Optimer din udluftning

Når du lufter ud, så sørg for at gøre det meget intensivt, da dette mindsker din varmeregning. Åben alle døre og vinduer samtidig, så tager det kortere tid. Samtidig skal du sørge for, at lukke for radiatorerne imens du gør det. Hvis ikke, så tror radiatorerne at der er kommet et massivt temperaturfald, og så begynder de at arbejde hårdt for at modarbejde det. Det betyder også at du skal arbejde hårdere for at betale din varmeregning. Her kan det også være en god ide at lukke ventilationsristen, hvis dine vinduer er udstyret med sådan en.

 Spar Penge På Varmeregning

4) Energirenovering

Med regeringsskiftet blev håndværkerfradraget genindført, men med en mere grøn profil. Med den hjælper staten med at minimere din varmeregning. Det betyder, at du blandt andet kan få tilskud til at udskifte vinduer og efterisolere gulv og ydervægge. Har du ikke selv midlerne til renoveringen, kan Mikonomi.dk hjælpe dig med et lån.

Fradraget betyder, at du kan trække en del af arbejdslønnen fra i skat. På den måde vil du over tid tjene din investering ind med det du sparer på din varmeregning. Du kan se mere om håndværkerfradraget på finansministeriets hjemmeside, og tjekke her hos os hvad prisen for at låne penge til investeringen vil være.

5) Indret dig energivenligt

Det har betydning for din varmeregning, hvordan du stiller dine møbler. Hvis du eksempelvis har en sofa foran din radiator, så blokerer det selvfølgelig varmen. Ryk derfor sofaen lidt ud fra væggen. Derudover kan du overveje at trække dine gardiner for, hvis det ikke mørklægger for meget. Det holder kulden fra vinduerne mere ude af rummet.

Relaterede blogindlæg