Hvordan får jeg skattefradrag på mit boliglån?

Når du køber bolig i Danmark, er det normalt at låne penge i banken. Det gør man for at finansiere sine boligdrømme. Når du har lånt pengene, kan du begynde at afdrage på dit lån. Uanset om du har et realkreditlån, forbrugslån eller almindeligt banklån, kan du få fradrag.

Som udgangspunkt er der mulighed for automatisk skattefradrag på dit boliglån. Det sker, da SKAT som regel automatisk registrerer det. Som vi har nævnt tidligere, er det vigtigt, at du selv tjekker efter. Det kan gøres hos TastSelv på SKATs hjemmeside.

Som en ekstra garanti har du mulighed for at tage kontakt til dit finansieringsselskab. Det kan du gøre for at se, om tingene stemmer overens. Du kan bede din låneudbyder om at fremsende oversigter over, hvilke renter du har betalt i løbet af året.

Hvad er et skattefradrag ved boliglån?

I Danmark er der en række ting, du kan trække fra i indkomsten. Det varierer alt efter, hvordan dine omstændigheder ser ud. Det betyder, at du har mulighed for at få flere penge mellem hænderne. Som låner kan du trække renter fra i skat.

Skattefradrag dækker altså over alle de ting, du kan trække fra i skat. Herunder indgår ting som kørselsfradrag, donationer og lignende. Det, som er vigtigt for dig som låner, er muligheden for at trække renter fra i skat.

Danske finansieringsselskaber skal oplyse til SKAT, hvor mange renter du har betalt til dem. Du bør dog altid selv tjekke efter, om din låneudbyder har husket at oplyse tallene. Det er ikke sikkert, at det sker automatisk. Det er derfor vigtigt, at du selv husker at tjekke efter.

LÆS OGSÅ: Finansiering af hus

Forskellige typer af boliglån

Når du skal låne til bolig, har du typisk flere muligheder for at finansiere købet. Det kan ske ved et realkreditlån, hvor banken typisk kan dække cirka 80% af købesummen. Det resterende beløb kan finansieres gennem almindeligt boliglån eller egen opsparing.

Realkreditlån betyder, at banken kan tage din ejendom som pant. Ved et almindeligt boliglån låner du de resterende penge til udbetalingen. Både på realkredit- og banklånet kan løbetiden variere. Løbetiden dækker over din tilbagebetalingstid på lånet.

Realkredit- og boliglånet kan blive udbudt som enten variabelt eller fastforrentet. Fælles for begge boliglån er, at du har mulighed for at trække renten fra i skat. Det betyder, at du kan få en større økonomisk fleksibilitet i hverdagen.

Skattefradrag på boliglån kan være svært at finde rundt i. Derfor håber vi, at du er blevet klogere med vores vejledning.

Relaterede blogindlæg