Pas på: Er du forsikret på skiferien?

Hvert år tager cirka 500.000 afsted på skiferie. Favoritdestinationerne er Østrig, Frankrig, Sverige og Norge. Om du er nybegynder på børnebakken, lettere øvet ned ad den røde pist eller hardcore off-pister, så er én ting sikkert: Der er risiko for, at du kommer til skade.

Kommer du til skade, kan det meget vel betyde, at du må foreligge et besøg hos det lokale sygehus, hvor flere døgn måske må klares i sygesengen. Det kan også være, at du bliver fanget af naturens kræfter, og ikke selv er i stand til komme hjem igen.

Disse ting er ikke altid billige at betale sig fra, og derfor har de fleste mennesker en rejseforsikring, som dækker ting som redningshjælp, sygetransport, ødelagte døgn, sygehusregninger mv.

Der er dog et men: Mange danskere er ikke dækket på skiferien, fordi mange selskaber kræver, at man tilvælger dette. Her får du et overblik over, hvilke selskaber der dækker skiferien, og hvilke hvor det skal tilvælges.

Her skal du tilvælge skiferien

Selvom flere selskaber ikke dækker skiferien i deres grunddækning, er det naturligvis muligt at tilvælge det, så du ikke skal ligge søvnløs om natten. Her har vi lavet en oversigt over de selskaber, hvor skiferien aktivt skal tilvælges:

Forsikringsselskab Årlig pris pr. husstand i Europa Årlig pris pr. husstand i hele verden
Topdanmark 738 1324
Tryg 954 1494
Alm. Brand 618 1099
Danske Forsikring 738 1324
GF Ikke muligt at beregne Ikke muligt at beregne
If 716 1036

Her ses 6 af de 11 største selskaber. Har du en rejseforsikring hos ét af dem, skal du huske at opgradere, hvis du skal afsted på skiferie. Prisen er inklusiv dækning på skiferie. Bemærk, at det ikke er muligt at hente priserne fra alle selskaber. Dette kan skyldes, at selskaberne ikke tilbyder beregning direkte på deres hjemmeside.

Her er skiferien inkluderet

Forsikringsselskaber er forskellig som folk er flest. Derfor er der også nogle selskaber, hvor dækningen på skiferien er inkluderet i grunddækningen. Her kan du se selskaberne:

Forsikringsselskab Årlig pris pr. husstand i Europa Årlig pris pr. husstand i hele verden
Alka 1087 1087
Gjensidige Ikke muligt at beregne Ikke muligt at bregne
Nykredit Ikke muligt at beregne Ikke muligt at beregne
Codan Ikke muligt at beregne Ikke muligt at beregne
LB Ikke muligt at beregne Ikke muligt at beregne

Her ses fem af de 11 store selskaber, hvor forsikring på skiferien er inkluderet. Prisen er således inklusiv dækning på skiferien. Bemærk, at det ikke er muligt at hente priserne fra alle selskaber. Dette kan skyldes, at selskaberne ikke tilbyder beregning direkte på deres hjemmeside.

 

Hvad dækker rejseforsikringen

Hvis du skal se nøjagtig, hvad en rejseforsikring dækker, bør du kigge på de forskellige selskabers hjemmesider. Her kan du se, hvordan rejseforsikringerne dækker - både med og uden skiferiedækning.

Vi har naturligvis også skrevet lidt om emnet, så du kan få lidt hurtig basisviden. Det kan du finde på vores infoside om rejseforsikringer her: Rejseforsikring.

Billigere rejseforsikring?

Som du kan se i vores oversigt her på siden, er der forskel på forsikringsselskabernes priser. Hvis du vil se, om du kan få en billigere rejseforsikring, kan du indhente tre gratis og uforpligtende tilbud med Mikonomi.dk. Hvis du samler flere forsikringer, kan du spare op til 10.000 kr. om året.

Kom igang her:

Sammenlign rejseforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut