A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 4 min.
Opdateret:

5 gode apps som sparer dig penge

Vi lever i en digitaliseret verden, hvor der findes en app til næsten alting. Sådan forholder det sig naturligvis også, når det kommer til økonomi. Hvis du ønsker lidt mere luft i budgettet, er der derfor ingen grund til at holde sig tilbage.

Her på siden har vi samlet de fem apps, vi synes, der bedst muligt sparer dig for at bruge for mange af dine hårdt tjente penge. De er alle sammen gratis at downloade, og de findes både på Googles Android og Apples iOS.

Vores 5 gode spare-apps

1) Tilbudsugen

Tilbudsugen app

For de fleste mennesker er mad en stor post i budgettet. Denne app hjælper dig med at undgå, at det bliver dyrere end højest nødvendigt. Det gør den ved at samle alle ugens tilbudsaviser i én enkelt app. Dermed kan du også afmelde dine reklamer og spare ryggen for turene ud til skraldespanden.

Derudover kan du også lave din indkøbsliste i programmet. Her går appen ind og samler alle de tilbud, supermarkederne har på varerne på din liste. Når den har gjort det, giver den dig en anbefaling til, hvilken butik du skal gå i for at få det billigst muligt samlet set. Du kan selvfølgelig også dele indkøbslisten med din kæreste, mand eller kone.


2) To Good To Go

Too good to go app

Har du nogensinde overvejet hvad der sker med alt det mad, restauranterne laver til deres buffetbord og ekstra kuverter? Tidligere har svaret været, at det røg i skraldespanden, da de ikke må servere det flere dage i træk.

Det har folkene bag "To Good To Go" sat sig for at undgå, ved at lave en app som forbinder restauratørerne med sultne kunder, som gerne vil spise sent, men billigt. Restauranterne laver pakker med resterne, og dem kan du så købe meget billigt. Afhentningstidspunktet er hovedsageligt mellem 21.00 og 22.00, men det varierer alt efter restauranten. I mange tilfælde bliver det billigere end at lave maden selv.


3) Studiz

Hvis du er studerende, kan du få adgang til adskillige studietilbud. Denne app samler dem for dig, så du ikke skal lede for mange hjemmesider igennem for at finde dem. Kategorierne spænder bredt, fra sundhed og helse til elektronik. Der kan derfor være penge at spare, hvis du eksempelvis skal købe en ny studiecomputer, eller hvis du mangler en bog du ikke kan få i din studieboghandel.

De samler desuden specielle studie "deals", som løber i en afgrænset periode. Hvis man er opmærksom, kan man sikre sig nogle gode tilbud. Det eneste vigtige er, at du har et gyldigt studiekort. Hvis du har det, kan du også få digitaliseret det, så du kan få studierabatter selvom du glemmer plastikkortet derhjemme.


4) Gomore

Fem apps der hjælper dig med at spare penge

Transport er noget af det, der virkelig kan blive dyrt, specielt hvis du skal længere ture. Her er Gomore en god måde at spare penge. Det de gør, er at formidle samkørsel. Det betyder, at hvis du har en bil og skal fra København til Århus, så kan du annoncere turen på appen. Hvis du derimod ikke har en bil og ikke vil betale for en togbillet, så kan du købe et sæde i bilen.

Dermed fungerer der altså både for dem der har tomme pladser i bilen, og dem der ikke har en bil. Konkret foregår det på den måde, at man lægger turen på Gomore, og prisen fremgår meget tydeligt. Sådan sparer begge parter altså på turen, og det er også mere miljøvenligt at dele bilen frem for at køre alene afsted.


5) Skype

fem apps der hjælper dig med at spare penge skype

De fleste mennesker kender programmet Skype, som i rigtig mange år har forbundet folk med videoopkald på nettet. Der er rigtig smart hvis du gerne vil kunne komme i kontakt med folk uden for landets grænser, uden at din telefonregning bliver enorm. I de senere år har har de spredt sig til tablets og smartphones, og derfor er det nu let at bruge, hvis du ikke har din computer i nærheden.

I dag er der gratis wifi rigtig mange steder, og derfor er det rigtig smart at have installeret Skype, hvis du eksempelvis skal ringe hjem fra en ferie. Det er nemlig helt gratis, så længe du sørger for at tilslutte dig et wifi som har ubegrænset data (hvilket næsten alle har). Det fungerer selvfølgelig også indenlands, hvis du har begrænset tale på dit mobilabonnement og gerne vil spare på det.

Du kan både ringe op med webcam eller lave et almindeligt opkald. Det eneste du skal sørge for er, at dem du skal ringe til har lavet en skype konto, og at de har installeret appen på deres telefon. Det tager meget kort tid, og appen er meget brugervenlig og intuitiv. Da Microsoft har købt Skype, kan du også logge på hvis du har en Microsoft konto.