Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

10 ting din bilforsikring ikke dækker

Opdateret:

For mange bilister kan det være svært helt at gennemskue, hvad en bilforsikring egentlig dækker. Der er selvfølgelig tale om både mere og mindre forskelle selskaberne imellem, men grundlæggende er dækningen den samme. Her har vi samlet en liste over 10 ting, som du måske ikke vidste, at bilforsikringen typisk ikke dækker - uanset hvilket forsikringsselskab du har tegnet din bilforsikring hos.

Det dækker din bilforsikring ikke

DET DÆKKER DIN BILFORSIKRING IKKE

De typiske faldgruber

Én ting der virkelig kommer bag på mange, er, at hærværk på bilen typisk ikke er noget, der dækkes, med mindre nogle særlige omstændigheder gør sig gældende. Det kan være yderst svært at bevise, hvem der har begået hærværk på ens bil, og om hvorvidt der er tale om seriehærværk eller ej.

Et andet aspekt, der er værd at tage i betragtning, er, hvorvidt din bilforsikring dækker skader opstået ved privat udlejning. Det er blevet yderst populært at leje sin bil ud gennem tjenester som Lej Det, GoMore og lignende, hvorfor du bør være opmærksom på, at din bilforsikring typisk ikke dækker. Det er derfor vigtigt at undersøge vilkårene for den forsikring, som tjenesterne selv tilbyder.

Når det komme til udlån af bilen, kan det have store økonomiske konsekvenser, hvis føreren af bilen er under 25 år. Hvis du eksempelvis har planer om at låne din bil ud til dine børn, kan det derfor betale sig at undersøge, hvilke selskaber der ikke kræver en kæmpe selvrisiko i tilfælde af skader med en ung bilist bag rattet.

LÆS OGSÅ: Sammenlign bilforsikring

Undgå ubehagelige overraskelser

Når du snakker med dit forsikringsselskab, vil det oftest handle om pris på forsikringen, og hvorvidt der er tale om en ansvars- eller en kaskoforsikring. Typisk går man altså ikke helt i detaljer med, hvad bilforsikringen specifikt dækker.

For at undgå økonomiske overraskelser i tilfælde af skader, er der nogle ting, du kan gøre. Først og fremmest anbefaler vi, at du tager dækningen i betragtning, når du vælger forsikringsselskab. Hvis ikke pris og dækning hænger sammen, kan den billigste bilforsikring gå hen og blive den dyreste i længden.

En anden ting du kan gøre, er at læse din forsikringspolice grundigt igennem. Først når du ved, præcist hvad du får og ikke får dækket at din bilforsikring, kan du vurdere, om det er nødvendigt at tegne tillægsforsikringer eller ej.

Relaterede blogindlæg
Privatleasing af bil - Hvad er det?
Kør i din drømmebil med sæsonleasing
10 ting du altid bør have i bilen
De 7 bedste apps til bilejeren