A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Stor test: Her låner du billigst til julegaverne

Lån til julegaver

Julen står for døren, og det er ensbetydende med årets vel nok dyreste måned. Der skal jules til den helt store guldmedalje, og det betyder udgifter til julemad, juletræ og julehygge. Og nå ja: Julegaverne.

Julegaverne er for mange forbundet med både glæde og frustration, for man vil gerne glæde sine nærmeste. Men problemet er, at det koster en hulens masse penge.

Ifølge Deloittes julehandelsanalyse, købte danskerne sidste cirka 12 julegaver i gennemsnit. Derfor er det selvsagt et greb i pengepungen, der ikke går ubemærket hen. Mange bliver derfor fristet er lån i julemåneden.

Er du en af dem, der føler behov for at låne til julegaverne, skal du se dig godt for i lånejunglen. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at vælge den rigtige bank eller kæde. Tjek her for en omfattende liste over lån, sammen med vores vurderinger af deres vilkår og långivere.

Vi har på Mikonomi.dk lavet en undersøgelse af, hvor du billigst kan låne 10.000 kroner over et år. Vi har både undersøgt traditionelle banker, internetbanker samt butikskæder, der tilbyder finansiering.

Spar over 1.500 på elektronikken

Elektronikken hører traditionen tro til blandt de største ønsker hos den danske befolkning. Ipad, computer og smartphone er mere eller mindre allemandseje. Men det koster.

Ser man på nogle af de største elektronikkæder i Danmark, ses det, at der er enorm forskel på, hvad det koster at låne de 10.000 kroner over 12 måneder.

Dyrest i feltet er Fona, Elgiganten Punkt 1 og Bilka/føtex. Her skal du betale henholdsvis 1.890 2.033 og 2.084 kr. i omkostninger. Det betyder, at du betaler cirka 12.000 kr. tilbage for lånet.

I den billige ende ligger Leasy. Her skal du kun betale henholdsvis 495. Således er der en forskel mellem den billigste Leasy og den dyreste Bilka/Føtex godt 1.500  kr.

Her illustreres forskellen på finanasieringen hos elektronikkæderne:

Elektronik

Sådan kan du tage et gratis lån til rejsen

I de kolde vintermåneder drømmer vi os væk til varmere himmelstrøg. Rejser koster knaster, hvis ikke det er muligt at finde en afbudsrejse.

Der er ikke særlig mange af de danske rejseudbydere, der tilbyder finansiering. Til gengæld er det faktisk muligt at låne penge hurtigt til rejsen. Det skal forstås på den måde, at du kan låne de 10.000 kr. uden omkostninger. Dette kan du hos rejseselskabet Easytours.

Kan du ikke finde en attraktiv rejse hos Easytours, har du muligheden hos Bravotours og Primotours. Her koster det begge steder 900 kr. at låne de 10.000 over et år

Rejser

Priskrig på boligindretningen

På markedet for møbler og boligindretningen er der flere kæder, der tilbyder finansiering. De fleste gør det endda med 0 kr. i omkostninger.

Du kan finansiere dine boliggaverne til uden nogle gebyrer overhovedet hos Ilva, Idémøbler, Daelss Bolighus og Jysk. Hos Bolia koster det 299 i oprettelse, men er ellers uden renter.

I Ikea fungerer finansieringen ikke som et lån, men mere som en slags kassekredit, hvor de selv kan bestemme, hvor meget du afdrager hver måned.

Boligindretning

Hvad med bankerne?

Skal man låne til julegaverne, er det naturligvis også en mulighed at gå til bankerne, hvor du kan tage et ganske almindeligt forbrugslån. Vi har både undersøgt priserne for lånet på 10.000 kr.i de tre største banker i Danmark, samt nogle internetbanker.

Hvis vi starter med et kig på Danmarks tre største banker, Danske Bank, Nordea og Jyske Bank, kan vi se, at sidstnævnte er klart den billigste. Hos Jyske Bank koster lånet over de 12 måneder 1107 i omkostninger. Hos Danske Bank og Nordea koster det henholdsvis 1.854 og 1.787 i omkostninger. Her er der således godt 650 kroner at spare.

Banker

Mange økonomiske eksperter omtaler ofte diverse internetbanker som værende et meget dårligt alternativ til de traditionelle banker. De er ganske enkelt for dyre, mener de.

Vores undersøgelse viser dog ikke samme billede. På et lån til julegaverne på 10.000 kr. over 12 måneder, kan du faktisk finde tre alternativer, der er billigere end både Danske Bank og Nordea. Det er Leasy, DER Privatfinans og Santander Comsumer Bank. Hos de to førstnævnte skal du betale 1.364 kr. i omkostninger, mens du hos Santander skal betale 1.676 kr.

Kigge rman lidt videre, ses det, at Sparxpress og Lånlet er en smule dyrere end Danske Bank og Nordea. Her skal du betale henholdsvis 2.033 og 2.216 kr. De er således begge nogle hundred kroner dyrere end de velkendte bankmastodonter.

Internetbanker

Vi gør opmærksom på, at banker som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank også tilbyder kassekreditter, som kan være et billigere alternativ til de traditionelle forbrugslån.