Pas på indbrud i julen

Julen er indbrudstyvenes højtid

Hvert år vender mange hjem fra en dejlig juleferie eller en hyggelig juleaften hos noget familie udenbys. De vender hjem til hjem der er raseret og formentlig bestjålet. Indbrudstyvenes højsæson er julen, da de ved at de finder mange forladte hjem og i nogle tilfælde hjem med masser af julegaver. For at forsøge at dæmme op mod disse indbrud, har vi lavet en liste med nogle relativt enkle men gode og praktiske råd.

 

Undga ? Indbrud I Julen

 

 • Få dine naboer til at holde øje med huset

  Ved at koordinere med dine naboer, hvem der er hjemme i juledagene, kan i aftale hvem der holder øje med hvad. Således vil der være større chance for en hurtigere reaktion på indbruddet, så tyvene ikke får frit spil uanede mængder af tid. Derudover kan det være forebyggende over for flere indbrud i nabolaget, hvis et indbrud bliver meldt i god tid.

 • Installer tyverialarm/kamera

  Det siger lidt sig selv. Hvis du har en tyverialarm, vil sandsynligheden for store skader og mangel på ejendele begrænses. Indbrudstyven vil enten blive skræmt væk, og ellers vil det være nemmere for resten af nabolaget at opdage. Derudover vil vagtselskabet blive informeret, således de kan komme ud til stedet i al hast. Har du ydermere installeret et kamera, kan det hjælpe politiet på sporet mod opklaring. Samlet set har det hele en præventiv effekt, som kan få tyven til at overveje en ekstra gang hvis han ser skiltning om tyveri alarm og overvågning.

 • Lås alle dine værdigenstande inde

  Har du et pengeskab eller lignende, kan du sikre dine mest værdifulde ejendele, både dem med høj værdi, men også dem der har stor affektionsværdi. Har du ikke noget med lås på, bør du som det mindste sørge for dine ejendele er gemt godt væk, steder hvor tyven ikke leder som det første.

 • Lad en bil stå i carporten

  Hvis i ejer 2 biler i husstanden, eller du kan få din nabo til at parkere sin bil i din carport, hvorfor de alligevel fejrer jul hjemme, da kan det give tyven indikation af at der måske er nogen hjemme.

 • Lad lyset stå tændt

  Det vil koste lidt strøm, men det kan hurtigt blive det værd. Lad lyset stå tændt i nogle enkelte rum, da det kan signalere liv i ejendommen, og dermed gøre tyven i tvivl om der er nogen hjemme. Hvis tyven skal vælge mellem et mørkelagt dødt hus og et hus med lidt lys og evt. en bil i carporten, da vi han til hver en tid vælge det sidste.

 • Brug persienner eller tæpper til afdækning

  Rul dine persienner ned i de rum hvor du måtte have dyre ejendele, som f.eks. fladskærme, kunst, højtaleranlæg osv. Rul ikke persiennerne for i alle rum, da tyvene da vil få den ide, at der ikke er nogen hjemme. Brug evt. også tæpper til at dække disse ejendele, så indbrudstyven ikke kan se hvad du har stående af værdifulde genstande.

 • Opgrader dine låse

  Hvis du har gamle låse, som f.eks. den type hvor indbrudstyven kan bruge en såkaldt "bankelås", så få skiftet til noget mere sikkert af nyere teknologi. Det vil også gøre din sag nemmere overfor forsikringsselskabet.

 • Luk og lås alt

  Det er mere eller mindre logisk. Men de fleste har nok prøvet at glemme og lukke et vindue. Det er både afgørende for risikoen for indbrud, men også for hvorvidt din forsikring dækker et eventuelt indbrud. Det er således vigtigt at huske, brug evt. listen som tjekliste.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring

 

Risikoen for indbrud er stor

Selvom indbrudsstatistikkerne har positive tendenser i udivklingen, så ændrer det desværre ikke på det faktum, at der bliver begået en stor mængde indbrud i juleperioden. Vores første statistik viser således udviklingen for indbrud i juledagene. Det fremstår tydeligt hvordan anmeldelserne af indbrud stiger kraftigt når vi rammer juleaften.

Vi har i den næste statistik valgt at give dig i indblik i politiets regionsoversigt, således du kan se udviklingen i din region. Som det fremgår, er nogle regioner mere ramte end andre i juledagene. I graf nr. 3 ses forskellen på en gennemsnitlig hver dag, op i mod juleaften.

Til sidst har vi illustreret de relativt positive tendenser i udviklingen. Antallet af indbrud fordelt på hele året, har været kraftigt faldende gennem de seneste år. Det er indikation af at dig og resten af befolkningen har været bedre til at sikre sig, samt at teknologien for sikkerhed har udviklet sig. Slutteligt kan det antages at politiets arbejde bærer frugt.

LÆS OGSÅ: Tyveri og cykeltyveri

 

Sådan forsikrer du dig bedst

Hvis skaden er sket, er det vigtigt at du sørger for at have dine forsikringer i orden. Således er det vigtigt at have en indboforsikring, der kan dække dig mod indbrud. Denne vil erstatte for de skader og mangler på ejendele der måtte være som konsekvens af indbruddet.

Vi anbefaler du bruger Mikonomi.dk's sammenligningstjeneste, for at sikre dig den indboforsikring, som passer bedst til dine behov og for at få den mest optimale pris. Du bliver som kunde sat i udbud, hvorefter du vil få forsikringstilbud fra 3 udbydere, der vil konkurrere om dig som kunde.

Du udfylder således kun én enkelt formular, men får 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan sammenligne og bruge til det du har lyst til. Du kan herefter vælge at genforhandle tilbuddene, da du kan oplyse om konkurrenternes priser.

Relaterede blogindlæg