Danskernes julehandel

Julen er lige rundt om hjørnet, og mange danskere oplever allerede julestress. Dette kan skyldes travlhed i julen, da man både skal have en hverdag til at hænge sammen, samtidig med at julegaveindkøb skal klares. Det er samtidig tydeligt, at danskernes forbrug er større i december end i årets andre måneder. Derfor ser nogle sig nødsaget til at tage et lån.

Vi giver dig her et overblik over danskernes dankort-forbrug i december. Derudover kan du også se hvilke gaver, der bliver mest populære i 2015, samt hvordan du kan spare penge på at købe dine julegaver.

Infographic

Danskernes forbrug i december

Som tidligere nævnt er danskernes dankort-forbrug generelt højere i december end i årets øvrige måneder. Ses der bare på danskernes dankort-forbrug fra 1. december - 23. december i 2014, brugte danskerne hele 27,7 milliarder kr. Sammenlignet med året tidligere er dette en stigning på hele 7,05%.

De 27,7 milliarder kr. blev i perioden fordelt ud over 86,9 millioner transaktioner, hvilket svarer til, at hver husstand i Danmark brugte 33 kr. i samme periode.

På blot 5 år er danskernes dankort-forbrug steget med 3,9 milliarder kr. Det har naturligvis en betydning, at dankortet er blevet brugt oftere og oftere de seneste 5 år. På grund af den teknologiske udvikling, er der dog snak om, at dankortet har en udløbsdato - specielt på grund af mobilbetalinger, som er blevet meget populære.

 

Næsten 29 milliarder i 2015

En gennemsnitlig stigning over de seneste 5 år er på 3,92% om året. Hvis danskernes dankort-forbrug stiger med samme procentsats i 2015, vil dette betyde, at danskerne vil bruge hele 28,9 milliarder kr. fra d. 1. - 23. december med dankort.

danskernes_julehandel

 

Næsten halvdelen af befolkningen vil købe gaver på nettet

En undersøgelse viser, at 48,3% af danskerne vil foretage sine julegaveindkøb på nettet. Befolkningen har flere grunde til at gøre dette, men meget tyder på, at tendensen er, at danskernes finder e-handel nemmere.

64,9% af danskerne foretager sine julegaveindkøb på nettet, fordi de føler, at de sparer tid. 47,2% af danskerne mener også, at det er lettere at finde præcis de gaver, man ønsker at købe, når man handler på nettet. 39,3% foretager sine julegaveindkøb, fordi de mener, at de kan spare penge ved at handle på nettet.

Det kan derfor siges, at mange danskere mener, at julegaveindkøb er den optimale måde at købe ind på, da man samtidig undgår lange køer og andre travle kunder, som også skal have klaret alle julegaveindkøbene.

Relaterede blogindlæg