TEST: Hvordan varierer priserne på indboforsikring og hvorfor?

Indboforsikringen kan være uigennemskuelig

Hvis du står som almen dansker og skal anskaffe dig en indboforsikring, er det ikke altid lige nemt. Det kan ofte virke uoverskueligt med de mange betingelser. Hver enkelt forsikringsudbyder har deres egne betingelser for dækningerne, ligesom der er forskel på, hvilke dækninger der er med i standardpakken.

Priserne kan ligeså vel variere kraftigt, men hvordan stiller man det op mod hinanden, når der nu også er forskellige betingelser? Det vigtigste er, at du klarlægger dine behov og derefter opsøger udbyderne for at indhente tilbud. Således kan forsikringsselskaberne nemt tilpasse sin pakkeløsning til dig.

Som følge af disse uoverskuelige omstændigheder for at finde den bedste løsning, berettiges Mikonomi.dk's eksistens. Vores produkt giver således mulighed for at indhente 3 tilbud på én gang. Tilbud som er skræddersyet, til de behov som du har tilvalgt.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring

 

Hvordan varierer priserne mellem forsikringsudbyderne?

Der kan som nævnt være relativt stor forskel på priserne, hvilket kan være som følge af de forskellige betingelser, samt pakkeløsninger der måtte være. Vi har således forsøgt at lave en sammenligning, der viser hvor forskellige priserne kan være, selvom produkterne minder om hinanden.

sammenlign_byerne

Som det ses af tabellen, har vi illustreret hvad de respektive udbydere har af årlige præmie priser for deres indboforsikring. Vi har opstillet scenarier med flere forskellige byer. Priserne er udregnet efter følgende scenarie: 25 årig bosiddende alene i en lejlighed på ca. 60 kvm. Lejligheden har hårdt tag og der har ikke tidligere været meldt skader til personens forsikringsselskab.

Indboforsikringen skal indeholde "standard dækninger", som dækker indbo-, ansvars- og ID forsikring. Da det ikke er muligt at vælge den samme selvrisiko og forsikringssum hos udbyderne, har målet været at komme tæt på 2000 kr. i selvrisiko og 670.000 kr. i forsikringssum. Der er således enkelte udbydere med ekstra dækning. Det er endt med følgende valg:

Selskab

Forsikringssum

Selvrisiko

Ekstra dækning

Alka

Ingen

2.000,-

-

Next

Ingen

2.000,-

-

Topdanmark

672.000,-

1.836,-

-

NEM

Ingen

1.691,-

-

Alm. Brand

709.000,-

2.370,-

-

Gjensidige

671.000,-

1.900,-

-

Tryg

Ingen

1.563,-

Skade på bagage

Codan

675.000,-

2.249,-

Verdensrejseforsikring

If

600.000,-

2.000,-

-

Analysen, som er lavet på baggrund af de nævnte forudsætninger, viser, at der er stor forskel på prisen, hvis man sammenligner udbydernes priser. Størst er forskellen i Farum, hvor Codan således takserer 274% mere end Alka. Prisforskellene er generelt meget store for de respektive selskaber.

LÆS OGSÅ: Indboforsikringens dækninger

 

Er det ligegyldigt hvor i landet du bor?

Der kan være stor forskel på, hvordan de respektive forsikringsselskaber udregner din præmie. Vi har derfor valgt at se på den mulige prisforskel mellem tilfældige danske byer. Således gælder samme beregningsmetode, som i eksemplet ovenfor. Vi har vendt grafen for at vise forskellene.

sammenlign_byer

Grafikken illustrerer hvordan det enkelte forsikringsselskab kan have forskel på deres pris, afhængigt af hvor i landet kunden bor. Den største forskel finder vi hos Codan, hvor prisen i Hellerup er 116,72% højere end i Thisted. Det kan skyldes at de mener der er større risiko forbundet ved at bo i Hellerup.

Omvendt har Gjensidige de mindste forskelle. I den dyreste by Farum, koster det således "kun" 56,01% mere, end i den billigste by Roskilde. Det må formodes, at de i mindre grad beregner prisen ud fra din bopæl.

 

Er der sammenhæng mellem pris og kriminalitet

For at finde en forklaring på prisforskellen byerne imellem, har vi forsøgt at sammenligne med antallet af indbrud i udvalgte byer. Vi har valgt at rangere byerne fra 1-10, hvor 10 er den by med flest indbrud i 3. kvartal 2015.

Indbrud

*Indbruds data er hentet fra dst.dk. og beregnet ud fra kommune tallene.

Prisen er illustreret gennem den røde linie, som er rangeret efter byen med den gennemsnitligt højeste pris på indboforsikring. Heraf viser grafen at der er tendenser til en sammenhæng. Forsikringsselskaberne ser derfor ud til at være opmærksomme på risikofaktoren.

Utrolig mange faktorer spiller ind når forsikringsudbyderne beregner deres priser. Derfor kan der ikke drages forhastede konklusioner, men vi kan ud fra disse tal og grafer konkludere, at der tilsyneladende er stor forskel på forsikringsselskabernes beregningsmetoder.

 


 

*Der tages forbehold for prisændringer. Priserne er indhentet fra forsikringsselskabernes hjemmesider ud fra det opstillede scenarie. Indbruds data er indhentet fra Danmarks Statistik, som er fordelt ud på kommuner.

Relaterede blogindlæg