TEST: Billigste bilforsikring til pensionister

Bilforsikring til pensionister benyttes som fællesbetegnelse for forsikringer til bilister der har rundet de 65 år. Hvis du er på udkig efter en ny bilforsikring er du, med stor sandsynlighed, interesseret i at finde et godt tilbud, der giver dig den ønskede dækning.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Generelt ligger priserne i den fornuftig ende af skalaen, hvis du er over 65 år, og især hvis du har mange års erfaring bag rattet. Dette skyldes at forsikringsselskaberne kategoriserer dig som elitebilist, og at du dermed, statistisk set, udgør en mindre risiko for forsikringsselskabet. Der er dog altid en risiko forbundet med det at køre bil, da du, uanset hvor erfaren en bilist du er, kan risikere at blive involveret i et uheld eller udsat for hærværk, hvorfor en bilforsikring er nødvendig.

Andre faktorer, der er med til at bedømme din risikoprofil, er den bil, som du ønsker at forsikre, hvor du bor, og hvor høj en selvrisiko du vælger. Sidstnævnte har den mest direkte effekt på bilforsikringens årlige præmie, der vil blive lavere jo højere selvrisikoen er og omvendt. De fleste forsikringsselskaber ændrer ikke priserne i takt med din alder efter pensionsalderen, da de ikke skelner mellem 65, 70 eller 75 år.

Sammenlign bilforsikring her

 

Den billigste bilforsikring til pensionister

Fordi forsikringsmarkedet kan være lidt af en jungle at finde rundt i, ung som gammel, har vi sammenlignet priserne på en bilforsikring til pensionister af tre forskellige biler for dig. Der er mange penge at spare ved at vælge den rigtige, hvorfor det virkelig kan betale sig at undersøge markedet grundigt, inden du udvælger dig et forsikringsselskab.

Vi har i nedenstående pristest* taget udgangspunkt i en 65 årig bilist fra Århus N med mere end 10 års kørselserfaring, der forventer at køre maks 20.000 km om året. For på bedste vis at kunne sammenligne de forskellige tilbud er selvrisikoen sat så tæt på 5.000 kr. som muligt.

Vw Up Move - Bilforsikring Til Pensionister

Hvis du ønsker at forsikre en mikrobil som denne, så står du med et godt kort på hånden, da forsikringsselskaberne er yderst glade for biler med få hestekræfter, der tilmed har en lav nypris. Denne kombination betyder for forsikringsselskaberne, at biler som denne typisk bruges til bykørsel og derfor ikke kommer op og rammer de høje hastigheder.

Ansvarsforsikringen af en fabriksny Volkswagen Up har en gennemsnitspris på 2.749 kr. om året med If Forsikring som den klart billigste udbyder og Gjensidige som den dyreste. Hos If kan du forsikre din VW Up for kun 1.660 kr. årligt, mens Gjensidige tager hele 6.321 kr. om året. Med andre ord er Gjensidiges bilforsikring 4.661 kr. dyrere end den billigste.

Til fabriksnye biler anbefales det dog, at du tegner en kaskoforsikring på trods af en højere præmie. Når det gælder kaskoforsikringen af din VW Up, ligger prisen i gennemsnit på 4.328 kr. om året. Igen er Gjensidige klassens dyreste med en pris på 9.354 kr. mens den billigste, til 2.965 kr., er at finde hos Aros Forsikring. Dette giver en prisforskel på hele 6.389 kr.

Billigste ansvarsforsikring: IF Forsikring, 1.660 kr.
Billigste ansvarsforsikring: Aros, 2.965 kr.

Ford Fiesta - Bilforsikring Til Pensionister

Hvis du skal have forsikret din Ford Fiestaen koster det, hos de fleste forsikringsselskaber, en smule mere, end det er tilfældet med de populære minibiler. Det betyder dog ikke, at der ikke er penge at spare ved at undersøge markedets priser grundigt.

Den gennemsnitlige pris på en ansvarsforsikring til en Ford Fiesta er 3.021 kr. i årlig præmie, men der er en forskel på hele 5.334 kr. mellem det billigste og det dyreste forsikringsselskab. Gjensidige ligger i toppen af prisskalaen med 7.134 kr. i årlig præmie, mens du hos If finder den billigste bilforsikring til kun 1.800 kr. om året.

Kaskoforsikringen af en Ford Fiesta ligger i på 3.967 kr. om året i gennemsnit. Den billigste kaskoforsikring finder du hos GF til en årlig præmie på 3.235 kr., mens den dyreste tilbydes af Gjensidige, der tager 9.300 kr. for deres kaskoforsikringen. Således er der en prisforskel på 5.884 kr. mellem den billigste og den dyreste.

Billigste ansvarsforsikring: If Forsikring, 1.800 kr.
Billigste kaskoforsikring: GF Forsikring, 3.235 kr.

Opel Insignia - Bilforsikring Til Pensionister

Når du skal have forsikret en større bil som en Opel Insignia, ligger der flere hestekræfter bag, og derfor udgør du statistisk set en større risiko for forsikringsselskaberne. Dette resulterer i en højere pris end for de mindre biler ovenfor, men også en større prisforskel forsikringsselskaberne imellem.

Ansvarsforsikringen af en Opel Insignia ligger i gennemsnit på 3.865 kr. om året. Den billigste udbydes at Danske Forsikring der tager 2.794 kr. for din ansvarsforsikring, og den dyreste finder du hos Gjensidige, hvor ansvarsforsikringen koster 8.591 kr. om året.

Prisen på kaskoforsikringen af en Opel Insignia ligger på 5.571 kr. i gennemsnit, men der er 8.756 kr. forskel mellem det billigste og det dyreste forsikringsselskab. Gjensidige tager hele 13.311 kr. mens NEM Forsikring kan kaskoforsikre din Opel for 4.555 kr. om året.

Billigste ansvarsforsikring: Danske Forsikring, 2.794 kr.
Billigste kaskoforsikring: NEM Forsikring, 4.555 kr.

 

Læs det med småt inden du vælger

Selvom der kan være mange penge at spare, ved at vælge den billigste bilforsikring, bør du tjekke dækningen efter i sømmene, så du er sikker på at du får den nødvendige dækning, inden du vælger forsikringsselskab. Hvis ikke, så kan den billigste bilforsikringen ende med at blive den dyreste.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder redningshjælp i ind- og udland, men det er en god ide at undersøge, hvorvidt en førerulykkesforsikring skal tilkøbes eller ej. Hos Aros Forsikring og Nem Forsikring er førerdækningen en del af kaskoforsikringen og denne kan gå hen og blive yderst nyttig, hvis du skulle blive involveret i en ulykke.

Både If, Aros Forsikring og Gjensidige tilbyder desuden gratis reparation af stenslag i din forrude, mens Danske Forsikring og If tilbyder dækning af ekstraudstyr op til 20.000 kr uden merbetaling. Hos Gjensidige og Aros Forsikring stiger du, som elitebilist, ikke i pris trods eventuelle skader. Det samme er tilfældet hos Danske Forsikring, hvor du i øvrigt falder i både pris og selvrisiko hvert år.

LÆS OGSÅ: Billig bilforsikring

 


*Pristesten er udført på baggrund af priser hentet fra de forsikringsselskabers hjemmesider hvor det er muligt at beregne prisen på din bilforsikring online. Online- og totalkunderabatter ikke med i denne sammenligning, og der tages forbehold for prisændringer.

Relaterede blogindlæg