Stor undersøgelse: Her finder du den billigste husforsikring

Forsikringsverdenen kan være en jungle, som kan være svær at finde rundt i. Du bør dog alligevel undersøge, hvilket forsikringsselskab som tilbyder den bedste forsikring til dit behov, som samtidig er til en pris, som passer til din situation.

Når du skal ind og vælge forsikringsselskab, er der mange forskellige forsikringsselskaber at vælge imellem. Disse forsikringsselskaber tilbyder forskellige forsikringspakker til dit hus. Af netop denne grund, skal du ikke føle dig fristet af at tegne en forsikring hos det selskab, som tilbyder den billigste grundpakke.

Hvis du ikke har behov for andre dækninger, end dem som tilbydes i grundpakken, behøver du naturligvis ikke at tilvælge andre dækninger. Det skal dog understreges, at du ikke blot skal kigge på prisen på husforsikringer, men nøje undersøge hvilke dækninger forsikringen indeholder.

Der findes forsikringsselskaber som tilbyder husforsikringer, som ikke indeholder mere end en brand- og bygningskaskoforsikring. Modsat findes der også forsikringsselskaber, som tilbyder en husforsikring, hvor grundpakken dækker mange flere skader på dit hus.

Vi giver dig her svaret på en stor undersøgelse, som vi har foretaget. Undersøgelsen er baseret på en sammenligning af 6 forskellige huse i henholdsvis Århus og København. Derudover har undersøgelsen benyttet en fiktiv testpersona på 35 år.

Lad dig ikke snyde af en billig grundpakke

Som nævnt er der stor forskel på, hvilke dækninger som findes i de forskellige forsikringsselskabers husforsikring. Der er dog en række dækninger, som er inkluderet i alle forsikringsselskabernes grundpakke. Dækninger som indgår i alle forsikringsselskabernes grundpakke er disse:

 • Brandforsikring

 • Vejrskader

 • Ansvar og retshjælp

Grunddækning

De forsikringsselskaber som indgår i vores undersøgelse, tilbyder alle disse dækninger i sin grundpakke. Og det er netop indholdet af forsikringsselskabernes grundpakke, som er med til at afgøre prisen.

Ud fra ovenstående tabel kan det tydeligt ses, at prisen på GF Forsikrings grundpakke er væsentligt lavere end prisen på TRYGs grundpakke. Det kan ved første øjekast virke som om, at GF Forsikring vil være det rette forsikringsselskab til alle.

Prisforskellen på grunddækningerne hos GF Forsikring og TRYG er på 5.975 kr. Det kan derfor hurtigt komme til at virke som om, at TRYG er meget dyrere og det derfor ikke vil kunne betale sig at tegne en forsikring hos TRYG. Dog skal det nævnes, at TRYGs grundpakke indeholder væsentligt flere dækninger, som du er nødt til at tilkøbe hos GF Forsikring for at få disse med i din husforsikring. De dækninger som TRYGs grundpakke indeholder, som GF Forsikrings grundpakke ikke gør, er disse:

 • Udstrømning

 • Rør, kabel og stikledning

 • Svamp- og insektskade

 • Rådskade

Prisstigninger på over 100%

Da TRYG har den dyreste og mest omfattende grunddækning i vores undersøgelse, vil det derfor være interessant at kigge på, hvordan de andre forsikringsselskabers pris vil være, hvis alle forsikringsselskaberne indeholder de samme dækninger som TRYGs grunddækning.

Samme Dækning

Interessant er det at se, at med de samme dækninger som TRYGs grunddækning bliver Topdanmark undersøgelsens dyreste forsikringsselskab. Topdanmarks grunddækning har en gennemsnitspris på 4.807 kr., men med de udvalgte tilvalgsdækninger, stiger prisen på Topdanmarks husforsikring med 99,8% op til 9.604 kr.

Dog er Topdanmark ikke det forsikringsselskab, hvis husforsikring stiger mest, når de ekstra tilvalgsdækninger pålægges. GF Forsikring - som viste sig at have den billigste grunddækning - vil med de ekstra tilvalgsdækninger have en prisstigning på 118,9%, hvilket gør dem til det forsikringsselskab med den højeste prisstigning. Prisen på GF Forsikrings husforsikring ender dermed på en pris på 7.515 kr.

Ikke alle kan vælge den billigste

Når priserne på alle tilvalgsdækningerne tillægges prisen på grunddækningerne, viser Lærerstandens Brandforsikring at have den billigste husforsikring. Dette er dog kun attraktivt for en begrænset del af befolkningen, da Lærerstandens Brandforsikring ikke tillader alle at tegne forsikringer hos dem.

Er du lærer, pædagog, magister eller anden underviser, har du mulighed for at tegne en forsikring hos Lærerstandens Brandforsikring, som med afstand tilbyder markedets billigste husforsikring.

Hvis du ønsker en billig husforsikring, som samtidig dækker det samme som TRYGs grunddækning, skal du vælge Alm. Brand. Alm. Brand tilbyder en grundpakke på 4.471 kr., og indeholder følgende dækninger:

  • Brandforsikring

  • Vejrskader

  • Tyveri og hærværk

  • Ansvar og retshjælp

  • Glas og sanitet

Når de resterende tilvalgsdækninger pålægges forsikringen, ender den årlige pris på 6.825 kr. om året, hvilket er en prisstigning på 52,7% i forhold til Alm. Brands grunddækning. Det kan derfor konkluderes, at du ved at benytte dig af Alm. Brand som forsikringsselskab til din husforsikring, vil du kunne spare op til 2.779 kr. i gennemsnit.

*Undersøgelsen er baseret på tal fra forsikringsselskaber, som gør det muligt at udregne priser på husforsikring på deres hjemmeside.

Relaterede blogindlæg