A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Spar penge på julegaver

Nu er det jul igen, og for mange danskere betyder det en masse ekstra udgifter. Især julegaver er ofte en tung post i julebudgettet, og for nogle kan det være noget af en udfordring at få økonomien til at hænge sammen i december måned. For ingen jul uden julegaver, som man siger.

Der er dog heller ikke umiddelbart noget der tyder på, at der bliver sparet på julegaver i år. Sidste år var der en overraskende stor julehandel, men i år forventer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, at danskernes juleindkøb bliver endnu større. 8,6 milliarder kroner er hvad Dansk Erhverv forventer at juleindkøbet når op på i 2015, ca. 200 millioner kroner mere end sidste år.

Men julen behøver ikke ruinere dig, der er nemlig meget du selv kan gøre for at mindske dine udgifter til julegaverne. Hos Mikonomi.dk har vi opstillet 5 gode råd til, hvordan du kan spare penge på julegaver. Læs med her og bliv inspireret:

1. Læg et budget

Det mest fornuftige du kan gøre er, at lægge et gavebudget for december - det gælder desuden ikke kun for julegaver, men også andre udgifter i julen. Når du har lagt et budget, vil du hurtigt få overblik over, hvor mange personer du skal give gave til, og hvor meget gaverne hver især max må koste. På denne måde undgår du at købe mere, end hvad der egentlig var meningen. Små impulskøb og lidt ekstra store gaver til nogle i familien kan nemlig hurtigt blive dyrt i den sidste ende.

2. Spar op i løbet af året

Du har sikkert hørt det mange gange før, og måske hænger sætningen "husk nu at spare op" dig langt ud af halsen. Men nu siger vi det altså - husk at spare op! Dette er ikke ment som en løftet pegefinger, men er blot et godt råd. Ved at lægge penge til side hver måned hele året, får du sparet op til alle dine jule udgifter. Det behøver heller ikke være hele året, at du lægger penge til side, men måske månederne op til jul. Det kan f.eks. være 100 kr. eller 200 kr. om måneden. Når det bliver december måned, vil du takke dig selv.

3. Køb julegaver på nettet

lån til julegaver online

Der er flere fordele ved at købe dine julegaver på nettet.

- Det er tidsbesparende

- Det er ofte lettere at finde de præcise gaveønsker over internettet

- Man slipper for trængslen i butikkerne op til jul

- Det er billigere (Som hovedregel er netbutikker nemlig billigere end fysiske butikker, da der er lavere omkostninger forbundet med det).

Der er dog mange som foretrækker at købe julegaverne i fysiske butikker pga. selve julestemningen, som er forbundet med det. Er du en af dem, som konsekvent foretrækker at handle i butikkerne kan det alligevel betale sig at tjekke prisen på nettet først. I butikken vil de som regel matche prisen på nettet, så du kan få gaven med det samme.

4. Sammenlign priser på PriceRunner

Når du shopper julegaver på nettet, er det altid en fordel at sammenligne prisen på varen før købet. På PriceRunner får du hjælp til at finde den rigtige pris, og her bliver der både listet de traditionelle butikspriser og online priser.

Det gode eksempel

Et eksempel på hvor meget du kan spare ved at sammenligne priserne er lyngby vasen i hvid på 20 cm. På Pricerunner fremgår det, at du hos TRENDBAZAAR kan købe vasen til 699 kr. hvor du hos coolshop kan købe samme vase til 399 kr. Hos begge butikker er priserne inklusiv fragt. Du kan altså, blot ved at tjekke prisen på nettet, spare 300 kr. på vasen.

5. Køb julegaverne i god tid

Blackfriday

Julen kan både være stressende og dyr. Rent økonomisk og tidsmæssigt kan det derfor være en god ide at være ude i god tid med gaveindkøbene. Inden for de seneste år har der været en stigning i antallet af butikker der kører tilbud på Black Friday, og i år er ingen undtagelse. Mange butikker reklamerer allerede med det, og tæller ned til fredag d. 27 november. Hvis du ønsker at spare penge på julegaver, bør du altså købe dem til Black Friday.