Overblik over billån med og uden fast rente

Billån med eller uden fast rente

På Mikonomi.dk kan sammenligne dine muligheder og dermed også se forskellen på et lån uden fast rente og et med. Hvis du skal bruge et billån til en ny eller brugt bil, så brug vores beregner, der viser dig både hvor du kan låne pengene og hvad det vil koste

Find det bedste billån i dag!

Vælg lånebeløb og låneperiode og find det lån der passer bedst til dig - gratis og uforpligtende!

Info om lån med og uden fast rente

Det kan være svært at vurdere hvilket lån du skal vælge. Mulighederne er mange. Både hvad angår løbetid, lånesum og om det skal være med fast eller variabel rente. Alt afhænger af hvad der passer til din økonomi og hvad du tror er den bedste løsning for dig.

Der kan være stor forskel på hvilken type lån der giver dig flest mulig fordele. I sidste ende er det spekulation om hvorvidt du tror renten på et variabelt lån, holder sig på et acceptabel niveau, falder til et mere fordelagtigt niveau, eller om renten stiger og dermed gør dit lån endnu dyrere.

Optager du et billån med lang løbetid, kan det være mere usikkert med en variabel rente, da der vil være mere usikkert over en lang periode. Over en kort periode kan det ofte betale sig at vælge en variabel rente, da renten på denne type lån typisk er billigere.


Fordele og ulemper ved fast rente

  • Fordelene ved en fast rente er relativt åbenlyse. Det giver dig som låntager en tryghed, at du ikke skal holde øje med, om renten stiger og du dermed får et dyrere lån. Ved et længerevarende lån, er det således en fordel at kunne vælge et fastforrentet lån, da ingen kan spå om hvordan renten udvikler sig. Derudover vil det være en fordel at du ikke risikerer en mérydelse for dig som måtte have en forholdsvis stram økonomi, der ikke tillader de store sving i udgifter og indtægter.

  • Ulemper
    Den største ulempe ved et fastforrentet lån er, at det typisk tilbydes med en dyrere rente end et variabelt lån. Derudover vil du ikke kunne drage fordel ved et evt. rentefald og dermed sænke din ydelse. På de korte lån vil det typisk kunne betale sig med en variabel rente.

 Billa ?n Rente

Fordele og ulemper ved billån uden fast rente

  • Fordele
    Fordelen ved ikke at have et fastforrentet lån, er som tidligere nævnt at du kan drage fordel af renteudviklingen. Hvis renten falder, så falder dine ydelser ligeledes. Der kan således spares gode penge. Derudover vil renten på et variabelt lån, uden fast rente, oftest have en billigere rente, da der er større risiko forbundet.
  • Ulemper
    Ulempen er selvfølgelig at renten lige så vel som den kan falde, også kan stige. Stiger renten vil dine ydelser følge herefter. Det kræver således at du har plads og overskud i din økonomi til at kunne håndtere denne lånetype. Deraf vil ulempen omkring mental usikker ligeledes spille ind. Du skal helst have koldt vand i blodet, for at vælge et variabelt lån.

LÆS OGSÅ: Billån uden udbetaling

Sådan opnår du det bedste billån med fast eller variabel rente

Det er vigtigt at du du vurderer hvorvidt din økonomi er stram. Hvis du ikke har et, efter forholdene, stort rådighedsbeløb og enten ikke kender fremtidsudsigterne for eventuelle indtægts- og udgifts ændringer, så kan det være en god ide at vælge et fastforrentet lån.

I forhold til udbetalingen, bør du vurdere om du har råd til lægge et beløb, der giver långiveren mere sikkerhed. Det vil påvirke renteniveauet. Udover at du skal vælge et lån som passer til dig, set i forhold til løbetid, ydelser og renter, så er det selvfølgelig vigtigt at holder øje med hvor du kan få den laveste ÅOP og dermed det billigste lån.

Ved at bruge en sammenligningstjeneste, får du det fulde overblik over dine lånemuligheder. Dermed slipper du for at kontakte hver enkelt låneudbyder, for at høre om deres valgmuligheder. Hos os får du således muligheden for, at vælge det lån du skal bruge og kan derefter finde det sted med den billigste løsning.

LÆS OGSÅ: Forbrugslån og kviklån

Relaterede blogindlæg