Kend dit forbrug og spar penge på mobilabonnementer

I en omfattende undersøgelse foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fremgår det, at en tredjedel af alle danske mobilejere skifter mobilabonnement hvert år. Her gælder det, at halvdelen af disse danskere skifter mobilabonnement uden først at undersøge markedet.

Ved at sætte sig ind i markedet og sammenligne forskellige priser inden man skifter abonnement, kan danskere opnå store årlige besparelser. På baggrund af dette har vi på Mikonomi.dk lavet en oversigt over prisforskellen på 5 udvalgte mobilabonnementer inden for 5 forskellige kategorier af forbrugertyper.

Vi har identificeret de 5 forbrugertyper ud fra brugen af taletid og mængden af data, som de enkelte grupper bruger om måneden. Ved alle abonnementer har vi medregnet fri sms og mms. Læs med her og find ud af hvilken kategori af forbrugertype du tilhører, og se hvilke mobilabonnementer du bør vælge, og hvor meget du kan spare om året ved at vælge det rigtige abonnement.

1. Superbrugeren

superbrugeren1.png

Superbrugeren er typen der har et højt forbrug af GB data og som har behov for en stor taletidspakke. Som vist på grafen ovenfor kan man med et CBB abonnement få fri tale og 15 GB data for 109 kr. om måneden (1308 kr. om året), hvor man med Telenor kan få fri tale og 30 GB data for 299 kr. om måneden (3588 kr. om året).

De fleste superbrugere vil sikkert gerne give 299 kr. om måneden, når man tænker på, at man får 15 GB data mere end man gør med CBB abonnementet. Det viser sig dog, at danskerne bruger meget mindre data end de tror, og dermed betaler for meget. Det viser de seneste tal fra Erhvervsstyrelsens Telestatistik.

Faktisk er danskernes månedlige data-forbrug ikke mere end 1,006 GB i gennemsnit. Så er man superbruger, bør 15 GB stadig række langt nok, og vælger man dermed CBB frem for Telenor, opnår man en årlig besparelse på 2280 kr.

 

2. Sparegrisen

Sparegrisen2.png

Sparegrisen er typen der bruger lidt data og ikke behøver den store talepakke. Hvad end det er fordi, man ikke har behov for mere tale og data eller fordi man ikke har råd til mere, så er det værd at overveje, om man skal opgradere fra Oister til OK, da man for kun 1 kr. mere om måneden får hele 2 timers mere tale og 2 mere GB.

Som nævnt før bruger danskerne i gennemsnit kun 1,006 GB data, så det er ikke sikkert, at sparegrisen har behov for 3 GB. Men er man typen som sparer på sin taletid af fare for at overstige grænsen, så kunne det være fordelagtigt at få 2 timers tale mere om måneden, når prisforskellen kun er 12 kr. om året. På den måde behøver man ikke spare nær så meget på sin taletid.

Ved man derimod, at man ikke bruger mere end 3 timers tale om måneden og 2 GB data, så kan man altså, ved at vælge Oister frem for Telenor, opnå en årlig besparelse på 360 kr.

 

3. Data hajen

Datahajen3.png

Data hajen er typen, som surfer meget på nettet, og som dermed har behov for mere data end gennemsnittet, men som ikke nødvendigvis taler meget i telefon.

Hvis man derfor ikke behøver fri tale, men gerne vil have 30 GB data kan man, som vist på grafen, vælge Oister med 10 timers taletid frem for TDC med fri tale. Hermed opnår man altså en årlig besparelse på 2280 kr. og undgår samtidig at skulle betale 99 kr. i oprettelsesgebyr.

Eftersom 30 GB data er meget i forhold til hvad gennemsnittet bruger om måneden, kan det sagtens anbefales at data hajen vælger Zenji, som er det billigste abonnement, med 16 GB data. Man skal nemlig tage højde for, at de fleste bruger deres wifi i hjemmet og/eller på arbejdet til at gå på nettet via telefonen. Det er derfor i virkeligheden meget lidt data man faktisk bruger.

 

4. Sludrechatollet

Sludrechatolet4.png

Sludrechatollet er typen der snakker rigtig meget i telefon. Personer som tilhører denne kategori bruger ikke nødvendigvis meget data, men har altså behov for den helt store taletidspakke.

Har man ikke behov for særlig meget data, kan man vælge det billigste abonnement fra Oister til 79 kr. (948 kr. om året). Hvis man ved, at man taler i telefon mere end de 12 timer, anbefales det, at man vælger CBB med fri tale.

Ved at vælge CBB frem for Telenor, hvor du også her får fri tale, sparer du 960 kr. om året. Ved at vælge CBB får du endda mere GB data med i prisen. Selv hvis du ikke har brug for alt den data, kan det altså i nogle tilfælde godt betale sig at vælge en, hvor der er mere i.

 

5. Middel brugeren

Middelbrugeren5.png

Middel brugeren er typen der hverken bruger meget eller lidt data, og som har et typisk middel forbrug af taletid.

Som ovenstående graf illustrerer, kan man ved at vælge Oister abonnement til 79 kr. om måneden (948 kr. om året) få 12 timers tale og 12 GB data. Dette er altså 10 kr. billigere end et abonnement hos OK, hvor man kun får 8 timers tale og 8 GB data. Er man i tvivl om man bruger 12 timers tale, kan det altså stadigvæk svare sig at købe det, eftersom det er det billigste abonnement.

Derudover kan man ved at vælge Oister frem for Telenor, som koster 139 kr. om måneden, spare 720 kr. om året. Hos Oister får man altså samme mængde taletid, som man ville hos Telenor, og 6 GB mere data. Dette viser, at prisen altså ikke altid hænger sammen med den mængde ydelse, du får for pengene.

 

Kend dit forbrug

Der kan være mange penge at spare for dig, hvis blot du vælger det rigtige mobilabonnement, der passer til dit behov og forbrug. Derfor er der et par ting, som der er gode at være opmærksomme på, når du skal ud og finde dig et nyt mobilabonnement.

Men først og fremmest er det vigtigt, at du ved, hvor meget du forbruger. Jo bedre du kender dit eget forbrug, desto nemmere er det for dig at få et billigt abonnement. Er du typen som bruger musiktjenester på din mobil, så skal du have det med i overvejelserne, når du skal finde det rigtige abonnement.

Hvilket mobilabonnement med musik som er billigst afhænger også i dette tilfælde af dit mobilforbrug, og af om selskabet har god mobildækning hvor du bor. Lav derfor en oversigt over dit totale forbrug, alt fra gennemsnitlige taletid om måneden til brug af musiktjeneste osv. På den måde finder du det mobilabonnement, der passer til dit behov, dit forbrug og dit budget.

 

Få billigt telefoni til hele familien

Som familie kan man spare en del penge på telefoni, og man kan hurtigt halvere husstandens mobilregninger ved at vælge et fælles mobilselskab. Samler man familiens telefoni i samme mobilselskab, kan man nemlig få oversigt og kontrol over det samlede mobilforbrug.

En familie kan opnå billig telefoni med flest fordele ved først og fremmest, at finde et mobilselskab hvor indholdet i mobilpakkerne passer bedst til familiemedlemmernes individuelle mobilforbrug.

Det er altså vigtigt at tjekke, at mobilselskabet tilbyder de familiefordele, som er vigtige for din familie. For at spare penge, er det vigtigt at samle familiens mobilabonnementer i mobilselskabet, hvor familien opnår den bedste samlede pris og de største fordele.

 

Relaterede blogindlæg