Indbrud i bilen - hvilken forsikring dækker dig?

Denne forsikring dækker indbrud i din bil

I 2014 blev der begået 22.091 indbrud i automobile køretøjer. Der er således et større antal indbrud i biler, end der er biltyverier. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at have styr på sine forsikringer, samt at man tager sine forholdsregler når man forlader sin bil.

Mange vil måske tro at det er deres bilforsikring, som skal dække et eventuelt indbrud. Men faktisk er det din indboforsikring. Det er således en god ide at kombinere din bilforsikring med en indboforsikring. Ikke nok med at det gør erstatnings processen nemmere, de fleste forsikringsudbydere tilbyder også samlerabat.

Det er således endnu en grund til at anskaffe sig en indboforsikring. Den dækker mere end du lige går og tror. Indboforsikringen dækker udover ansvarsforsikring, indbo i dit hjem og meget mere, dermed også indbo udenfor dit hjem. De nærmere betingelser vil jeg nævne senere.

LÆS OGSÅ: Indboforsikringens dækninger

 

Hvad dækker forsikringen når der sker indbrud i bilen?

Skulle der ske skade i forbindelse med indbruddet i din bil, så vil det være din kaskoforsikring der dækker skaderne. Her menes skader på bilen, som f.eks. smadret rude. I langt de fleste tilfælde vil din indboforsikring dække, hvis du får stjålet ejendele.

Forsikringen kan dække alt fra tøj og julegaver, til din bærbare computer. Det kræver dog at du følger de betingelser, som forsikringsselskabet har opstillet. De kan ofte indebære krav om at du har gemt dine ting væk, så de ikke er synlige for tyven

Du bør derfor lægge dine ting i bagagerummet eller handskerummet, hver gang du forlader din bil. Derudover vil de kræve at du har låst din bil forsvarligt. Tøj går under betegnelsen "almindeligt indbo" og vil derfor ofte blive erstattet, selvom det er synligt for tyven. GPS, taske og bærbar computer, skal således gemmes væk, da det er "særligt indbo".

 Bilforsikring Indboforsikring Indbrud

 

Tag dine forholdsregler

Vi giver her en række gode råd til, hvordan du kan mindske risikoen for indbrud i din bil.

  • Fjern din bilnøgle - også selvom du kun er væk et øjeblik
  • Installer bilalarm
  • Hold dine døre og vinduer lukkede og låste
  • Installer eventuelt en startspærre anordning
  • Husk at fjerne mobil og GPS fra forruden
  • Tag dine værdigenstande med dig, eller læg dem i bagagerummet
  • Har du bil uden startspærre, kan der påføres en ratlås
  • Lås benzindækslet
  • Parker din bil hvor der er mest mulig belysning, samt flest mulig mennesker
  • Hav aldrig din registreringsattest liggende. Hvis tyven får fat i begge dele af denne, kan han omregistrere bilen.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring

 

Sådan får du den bedste forsikring

Som tidligere nævnt kan det anbefales, at samle din indboforsikring med din bilforsikring for at opnå samlerabat. Derudover har du en super mulighed for at anskaffe en god forsikringsordning. Hos Mikonomi.dk giver vi dig muligheden for at sammenligne flere udbyderes tilbud.

Ved at indtaste dine behov i vores formular, får du 3 tilbud tilbage fra forskellige forsikringsudbydere. Du har dermed muligheden for at sammenligne både priser og dækninger, og dermed vælge dén løsning der passer bedst til dine behov.

Forsikringsselskaberne ved at du er en kunde i udbud, de vil derfor kæmpe om at få dig som kunde. Som følge heraf, vil de tilbyde dig den bedst mulige aftale. Sådan får du bedste kombination af bil- og indboforsikring.

Relaterede blogindlæg