Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

Husforsikring og indboforsikring

Opdateret:

Ofte kan der opstå tvivl om, hvad forskellen på en husforsikring og en indboforsikring er. Flere mennesker kan sågar være i tvivl om, om det er nødvendigt at tegne både en husforsikring og en indboforsikring. Vi anbefaler til enhver tid, at du tegner begge forsikringer.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Mange af de dækninger, som indgår i en husforsikring, dækkes også i en indboforsikring. Dette kan skabe forvirring om, hvorvidt det er nødvendigt at tegne begge forsikringer. Brandskade er bl.a. en af de skader, som går igen i begge forsikringer.

Det er vigtigt at understrege, at der er stor forskel på, hvad en husforsikring og en indboforsikring dækker. På trods af at mange af forsikringsselskaberne kalder dækningerne ved samme navn i både husforsikring og indboforsikring, er dækningen af de potentielle skader ikke den samme.

Husforsikring Og Indboforsikring

LÆS OGSÅ: Husforsikring

Forskellen på husforsikring og indboforsikring

I det følgende vil vi give dig en beskrivelse af, hvordan du kan kende forskel på husforsikring og indboforsikring. Vi vil gennemgå dækningerne i de to forskellige forsikringer, hvor der er risiko for, at der kan opstå forvirring om, hvilke skader som dækkes.

Tyveri

Husforsikring

Tyveri er en af de dækninger, som inkluderes i både en husforsikring og en indboforsikring. Hvis du oplever, at der står haveredskaber i din have og disse bliver stjålet, vil din husforsikring dække dette. Ofte fungerer denne forsikring dog som en tilvalgsdækning, og er ikke en del af grunddækningen. Undersøg dette nærmere hos dit forsikringsselskab.

Indboforsikring

Oplever du, at der bliver begået tyveri inde i dit hus, vil din indboforsikring dække de genstande, som bliver stjålet. Dette kan f.eks. være, hvis du har elektronisk udstyr eller hvidevarer i dit hjem, som bliver stjålet.


Brandskade

Husforsikring

Hvis der opstår brand i dit hus, og der som følge deraf opstår skader på dit hus, vil din husforsikring dække. Brandskader kan bl.a. opstå på grund af madlavning, mindre eksplosion eller kortslutning. Bemærk i øvrigt, at din bank eller dit realkreditinstitut vil forlange at du tegner en brandforsikring, hvis du ønsker at låne penge til et huskøb.

Indboforsikring

Hvis der opstår brand i dit hjem som følge af samme eksempel som i husforsikring, vil din indboforsikring dække, hvis der sker skade på dit indbo.


Vandskade

Husforsikring

Hvis der opstår frostsprængninger i dit hus, og der som følge deraf opstår oversvømmelse, kan dette have konsekvenser for dit hus. Hvis dette skulle være tilfældet, vil din husforsikring dække, ligesom forsikringen også vil dække, hvis der opstår vandskader på grund af vand fra radiatorer og sanitetsrør. Derudover vil din husforsikring også dække, hvis der har været et voldsomt skybrud, som de vedligeholdte kloakker ikke har kunne klare mængden af.

Indboforsikring

Hvis der opstår vandskade på dit indbo, som følge af samme eksempel som i husforsikring, vil din indboforsikring dække skaderne. Forskellen på vandskade til indboforsikring i forhold til vandskade til husforsikring er, at skaderne på dit indbo dækkes af din indboforsikring og ikke af din husforsikring.


Hærværk

Husforsikring

Husforsikringen vil dække hærværk, som bliver begået på dit hus. Dette kan eksempelvis være, hvis du får uventet besøg af indbrudstyve, som begår hærværk på din bolig for at åbne en dør eller et vindue.

Indboforsikring

Din indboforsikring vil også dække det hærværk, som sker på dit indbo. I denne forsikring vil din cykel ofte være inkluderet, og du vil dermed være forsikret, hvis der bliver begået hærværk på denne. Derudover vil din indboforsikring dække, hvis du har indbrud i dit hus, og indbrudstyven ødelægger en vase.

Relaterede blogindlæg
Alt du skal vide om deleøkonomi
Husforsikring og indboforsikring
Indboforsikring når man bor til leje
Er elektronik dækket af indboforsikringen?