Beregning af boligydelse og boligværdi

Synes du, at din husleje til tider fylder for meget i budgettet? Hvis du kan nikke genkendende til dette spørgsmål, bør du muligvis undersøge, om der er mulighed for, at du kan modtage boligydelse, og dermed få flere penge til din hverdag og hvad du ellers synes er sjovt.

Boligydelse er en betegnelse for det økonomiske tilskud, du kan få, hvis du naturligvis er berettiget til dette. Du er muligvis stødt på flere forskellige begreber, som muligvis virker ens, og som i bund og grund også er det. Betegnelsen for tilskuddet kan dog variere.

"Boligydelse" kan dog også være en betegnelse for et økonomisk tilskud, som kun er forbeholdt ældre. Dog skal du ikke lade dig narre af dette, da studerende også kan modtage boligydelse, hvis det naturligvis er opfylder kriterierne for at modtage boligydelse.

I det følgende vil vi give dig en guide til, hvordan du finder ud af, om du er berettiget til at modtage boligydelse. Derudover vil vi også give en beskrivelse af, hvilke forskellige betegnelser der er for "boligydelse", da der er forskel på hvordan dette defineres.

Få det bedste og billigste forbrugslån her!

Vælg lånebeløb og låneperiode og vælg gratis og uforpligtende det lån, der passer bedst til dit behov.

Hvad er boligydelsen?

Boligydelse er et økonomisk tilskud, du kan få, hvis du oplever problemer med at betale din husleje. Der er nogle generelle kriterier, som skal være opfyldt, før du har ret til boligydelse. Du er muligvis tidligere stødt på lignende begreber, hvor det kan være svært at se forskellen.

Det kan ofte være svært at skelne mellem de forskellige udtryk, som omhandler tilskud til din bolig. Boligydelse, boligstøtte og boligsikring kan let forveksles med hinanden, hvilket ofte skaber forvirring. Dog er det vigtigt at nævne, at disse udtryk dækker over samme betegnelse.

Udtrykket "boligydelse" bruges dog i nogle tilfælde, som en betegnelse for et tilskud til ældre. Fælles for de 3 forskellige begreber er, at de alle sammen kræver, at du har et køkken tilhørende til din bolig. Derudover skal det siges, at kun én beboer i husstanden kan modtage økonomisk tilskud.

 Beregning Af Boligværdi

Sådan beregner du boligydelse

Det er ikke muligt at definere en generel pris på en boligydelse, da prisen varierer fra bolig til bolig. Der er flere faktorer, der tages højde for, når boligydelsen skal beregnes. Dette kan eksempelvis være boligens størrelse, som har en markant betydning for tilskuddet.

Derudover har din indkomst naturligvis også betydning for, hvor meget tilskud du potentielt kan modtage. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at det er husstandens samlede indkomst, som afgør, hvor stort et økonomisk tilskud du kan modtage.

Ydermere er der flere faktorer, som også har betydning for det tilskud, din boligydelse kan bidrage med. Det kan f.eks. være antallet af personer i husstanden, hvor meget du betaler i husleje og hvor stor din eventuelle formue er. For at finde dine nøjagtige muligheder for boligydelse, bør du undersøge dette nærmere hos Udbetaling Danmark.

LÆS OGSÅ: Boliglån

Sådan beregner du boligværdi

For at du kan beregne den samlede værdi af din bolig, er der mange faktorer som skal inkluderes. Dertil kan det siges, at det er meget vanskeligt at give en generel beskrivelse af, hvilke ting som skal inkluderes, når den endelig boligværdi skal beregnes.

Først og fremmest skal du angive hvilken hustype din bolig er. De forskellige hustyper der ofte skelnes mellem er villa/-rækkehus, ejerlejlighed eller fritidshuse. Derudover har faktorer som samlet boligareal, kælderareal og boligens beliggenhed stor betydning for værdien.

Der er naturligvis flere faktorer som gør sig gældende, og ønsker du en nøjagtig vurdering af din boligværdi, bør du kontakte en mægler, som kan foretage en ejendomsvurdering. Denne mægler også give dig en idé om, hvordan din boligs fremtidige værdi vil være.

Relaterede blogindlæg