Sådan vælger du selvrisiko på din husforsikring

Hvis uheldet er ude, er det en god idé, at være forberedt på dette med en selvrisiko. En selvrisiko er det beløb, du selv skal betale til dit forsikringsselskab, hvis der opstår skade på dit hus. Selvrisikoen er i høj grad med til at bestemme, hvad den årlige præmie på din forsikring er. Læs her mere om, hvordan du vælger den rigtige selvrisiko.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

En selvrisiko er naturligvis kun værd at bruge tid på at udregne, hvis du har tegnet en husforsikring. En husforsikring er ikke direkte lovpligtig, men er stadig en meget god idé at have tegnet, så du ikke selv skal betale for de skader, som du kan risikere opstår på dit hus.

Det er dog værd at nævne, at mange banker og realkreditinstitutter forlanger, at du tegner en brandforsikring, hvis du ønsker at låne penge til at købe et nyt hus. Derfor vælger de fleste danskere, at tegne en husforsikring, så de ikke ender i en situation, hvor de ikke har råd til at betale for skaderne.

Hvis du står overfor, at skulle tegne en husforsikring, giver vi dig her nogle gode råd til, hvordan du bestemmer prisen på din selvrisiko. Som nævnt er selvrisikoen en vigtig faktor, i forhold til den årlige præmie på din husforsikring.

LÆS OGSÅ: Husforsikring

 

Hvordan bestemmes min selvrisiko på min husforsikring?

Som tidligere nævnt tilbyder mange forsikringsselskaber, at du selv kan afgøre prisen på din selvrisiko. Du er derfor selv med til at bestemme, om du ønsker at sætte din selvrisiko meget høj eller om den skal være 0 kr. Prisen på din årlige husforsikringer varierer i takt med din selvrisiko.

Der er flere faktorer, som er med til afgøre, hvad den optimale pris på din selvrisiko er. En af faktorerne er, hvor stor risikoen for skader på dit hus er. Bor du i et gammelt hus, hvor der f.eks. er stor risiko for, at der opstår vandskade, kan det være en god idé, at sætte en lav selvrisiko.

Dette vil naturligvis medvirke til, at den årlige forsikringspræmie vil være højere, men du er dog fri for, at skulle betale store beløb, hvis der gentagne gange opstår skader på dit hus. Derudover skal det også siges, at værdien af dit hus også spiller en rolle, når selvrisikoen skal sættes.

 

selvrisiko

 

Skal jeg sætte min selvrisiko på min husforsikring til 0 kr?

Det kan muligvis være fristende, at sætte sin husforsikring til 0 kr. Det er da også en mulighed, som du er velkommen til at gøre brug af, men vær dog opmærksom på hvad dette kan betyde. Først og fremmest vil det naturligvis betyde, at den årlige forsikringspræmie vil være høj.

Hvis du eksempelvis har en god opsparing i din bank, er det også en god idé at overveje, om denne opsparing kan afhjælpe din problemstilling vedrørende fastsættelse af selvrisiko. Hvis du er villig til, at denne opsparing kan bruges til betaling af selvrisiko ved eventuelle skader, vil du have mulighed for, at få en husforsikring med en lav forsikringspræmie.

Det kan derfor være svært at afgøre, hvad prisen på den optimale selvrisiko er. Det er dog en god idé at følge ovenstående råd, da disse kan give en idé om, hvordan man fastsætter prisen på den optimale selvrisiko.

Din selvrisiko har stor indflydelse på din husforsikring

Selvom din selvrisiko har stor indflydelse på prisen på din årlige præmie, er det dog ikke kun denne, som bestemmer prisen på præmien. Bl.a. er den risikovurdering, som dit forsikringsselskab foretager af dit hus, også en stor del af prisen.

Er det område dit hus ligger i ofte ramt af eksempelvis skybrud, vil dette få dit forsikringsselskab til at sætte en højere præmie. Har du eksempelvis stråtag, kan dit forsikringsselskab ligeledes vurdere, at risikoen for brandskader på dit hus er stor.

Der er dog flere ting du kan gøre, for at minimere prisen på din husforsikring. Eksempelvis kan du udskifte dit tag, så det ikke længere er stråtag, hvilket minimerer risikoen for brandskader. Derudover kan du også vedligeholde dit hus, så risikoen for vandskader også holdes nede.

LÆS OGSÅ: Billig husforsikring

Relaterede blogindlæg