Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5

Sådan dækker en førerulykkesforsikring

Sidst opdateret: 03. december 2019

Førerulykkesforsikring - hvad er det

Det er vigtigt at du er dækket, hvis du kommer ud for en ulykke i trafikken. Derfor kan du vælge at tegne en førerulykkesforsikring til din bilforsikring eller tegne en ulykkesforisikring. Ved at gøre dette, så er du dækket ind hvis du kommer ud for en soloulykke. Kommer du ud for en ulykke og du ikke ejer nogen af disse forsikringer, så står du uden dækning og erstatning, hvilket ikke kan anbefales. Du ejer måske allerede en kasko og ansvarsforsikring, men ingen af disse kan dække personskader på dig. Kasko dækker kun skader på bilen, og ansvarsforsikringen dækker personskader som måtte være på evt. passagerer der har været med i bilen. Derfor står du som fører uden forsikring, hvis du ikke ejer en førerulykkesforsikring eller ulykkesforsikring. Læs mere her om hvordan førerulykkesforsikring kan forsikring dig som fører af bilen.

Sådan dækker førerulykkesforsikringen

Med en førerulykkesforsikring er du dækket, hvis du kommer ud for en soloulykke, dvs. en ulykke som ikke involverer andre personer. Det kan eks. være at du kører galt imens det er glat, eller har påkørsel/sammenstød med et autoværn eller et træ. Førerulykkesforsikring kan da gå ind og dække førerens af bilen, dvs. enhver som lovpligtigt har tilladelse til at køre bilen. Du kan som sagt vælge at tilvælge førerulykkesforsikringen til din bilforsikring eller få en almindelig ulykkesforsikring. Disse vil typisk kunne dække det samme, hvilket bl.a. er:

  • Varige mén: Du kan få erstatning, hvis ulykken efterlader dig med varige mén. Med dette mener der, at du får en nedsat funktion som gør at du ikke er i stand til at udføre arbejdsopgaver. Det kan være alt lige fra småskader til mere alvorlige skader som eks. medfører dit syn eller hørelse nedsættes, eller at du mister en legemsdel. Der vil dog blive stillet nogle krav fra forsikringsselskabets side om hvornår der er tale om varige mén. Der skal som minimum være en méngrad på 5 % før at en erstatning kan gøre sig gældende. Den erstatning du da kan få, vil udgøre lige så mange procent af invaliditetssummen, som méngraden er fastsat til. Dvs. at har du fået en méngrad på 5 % og din forsikringssum er på 1 million, så kan du få 50.000 kr. i erstatning. Det er Arbejdsskadestyrelsens méntabel som forsikringsselskaberne anvender til at fastlægge din erstatning ud fra. Denne tabel inddeler skader efter hvor alvorlige de er, og måles fra 0-100 %.
  • Dødsfald: Omkommer du i en ulykke, så vil forsikringen gå ind og udbetale et beløb til dine efterladte. Hvor stort dette er, vil afhænge af dit forsikringsselskab og hvilken alder du er i. Erstatningssummen nedsættes, hvis du er godt oppe i årene.
  • Behandlinger: Skader du dine tænder under en ulykke, herunder skader på tandproteser, så vil forsikringen kunne dække rimelige og nødvendige behandlinger hos tandlægen. Det samme vil gøre sig gældende, hvis din ulykke resultere i at du skal igennem et træningsforløb hos fysioterapeuter eller kiropraktorer.
  • Dobbelterstatning: Mange forsikringsselskaber giver dig muligheden for at gå dobbelterstatning, hvis du er i en hvis alder og din méngrad er på 30 % eller derover. Tjek med det enkelte forsikringsselskab om det gør sig gældende og hvilke betingelser som stilles.

Spar penge på ulykkesforsikringen

Her på Mikonomi.dk kan vi hjælpe dig med at tegne en ulykkesforsikring, hvis du endnu ikke ejer en. Alt du skal gøre er blot at indtaste dine forsikringsønsker i vores kontaktformular, og dine ønsker vil herefter blive sendt videre til relevante forsikringsselskaber. Disse selskaber vil da konkurrere om at få dig som kunde, og dermed kan du oftest få et bedre tilbud end hvis du selv opsøgte forsikringsselskaberne. Du får i sidste 3 tilbud som du kan sammenligne og vurdere om der er et som passer dig. Det er helt gratis og ufopligtende for dig at modtage disse tilbud.