Indboforsikring ved flytning og når man flytter sammen

Sådan er du dækket under en flytning med flyttefirma

Står du af den ene eller den anden årsag til at skulle flytte, er det en god ide at tjekke op på hvordan du er forsikret under selve flytningen. Hvis du slet ikke er forsikret, kan det være en god ide at undersøge markedet for forsikringer der dækker ved flytning. Sørg ligeledes for at dit flyttefirma har styr på deres forsikringer.

Hvis du har ansat et flyttefirma, bør du gøre hvad du kan for at beskytte dit indbo. Selvom det er flyttefirmaet som står med ansvaret, kan du risikere at de ikke vil dække specifikke skader, da skaderne efter flyttemændenes udsagn, allerede var eksisterende.

Tag derfor dine forholdsregler, og tag billeder af dine mest sarte møbler og ejendele, for så at kunne dokumentere både standen, men også eksistensen. Det er før set at ejendele også forsvinder under flytning. Undgå disse situationer ved at lave skriftelige lister over dine ejendele, og send de mest sarte til flyttefirmaet, som så kan behandle dit indbo efter indholdet af de forskellige flyttekasser.

LÆS OGSÅ: Dækninger

 

Ved flytning på egen hånd dækker din indboforsikring således

De fleste forsikringsselskaber dækker dit indbo under flytning, men sørg altid for at tjekke op på dine betingelser. Nogle forsikringsudbydere dækker dog ikke smykker, guld og sølv. Vær opmærksom på at hvis du har nogle venner eller familiemedlemmer med til at hjælpe, så dækker deres egen forsikring ikke.

Dine bekendte har ikke et juridisk ansvar omend de måske føler sig moralsk ansvarlige. Hvis i lejer eller låner en bil, bør du sikre dig at denne at kaskoforsikret. Din forsikring vil dække så længe bilens forhold er i orden.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at vide at forsikringen typisk kun dækker op til år, hvis du har dine ting opmagasineret evt. i forbindelse med en flytning. Uanset hvor du måtte opbevare dine ting, er det vigtigt at lade dit forsikringsselskab vide hvor tingene befinder sig.

 Indboforsikring Flytte Sammen

 

Sådan skal du forholde dig når du flytter sammen med en anden

Har dig og kæresten planer om at flytte sammen? Har du fundet en som skal være din roommate? Eller er det et helt tredje scenarie? Først og fremmest er det vigtigt at vide, at i kun behøver én indboforsikring til at dække alle i husstanden.

Start derfor med at opsige den ene indboforsikring og dernæst skal i ændre i oplysningerne for den indboforsikring som i beholder. Det er vigtigt at i oplyser de ændringer der måtte komme, såsom antallet af beboere, samt hvis værdien af indboet er steget i takt med den ene person, måske har taget nogle ting med.

Som følge af at i nu er mere end 1 i ejendommen, vil der med alt sandsynlighed for ændringer i behovet. Derfor er det nødvendigt tilpasse jeres indboforsikring, så den lever op til begge jeres behov. Brug vores sammenligningstjeneste til at vælge de dækninger i måtte have brug for, og modtag derefter 3 uforpligtende og gratis tilbud.

Relaterede blogindlæg