Forsikringer
Sammenlign forsikringer gratis og se hvor meget du kan spare!

Indboforsikring når man bor til leje

Opdateret:

Er det lejer eller udlejers ansvar at sørge for indboforsikring?

Hvis du står som lejer, er det dit eget ansvar at have en indboforsikring. Medbringer du selv en masse indbo, er det således en god ide at have det forsikret. Udlejer er som udgangspunkt kun forpligtet til at have en forsikring, som dækker for "det faste inventar", herunder tag, vægge, lofte, gulve, vinduer og køkkener.

Sammenlign indboforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Disse ovennævnte ting er kun dækket som følge af brand-, storm- og vandskader. Det er udlejers ansvar, at forsikringen er tegnet af vedkommende selv, eller af ejerforeningen. Lejer vedkommende en møbleret lejlighed ud, er det ligeledes hans ansvar at have en indboforsikring.

Men det kan være en god ide for lejer, at have en indboforsikring med en ansvarsforsikring herunder, i tilfælde af at man måtte påføre andre eller deres ting skade, også uden for boligen. Har du som lejer bare nogle enkelte ting med, er det dit ansvar at have en indboforsikring, selv til de meget få ting.

Hvad dækker indboforsikringen for en lejer?

Som lejer af en bolig, hvor du selv har møbleret, gælder en indboforsikring som for alle andre. Den dækker alle dine møbler og andre ejendele, men med samme regler omkring elektronik osv. Der gælder således samme regler omkring udvidelse af forsikring, samt forsikringssum og selvrisiko som altid.

Med en indboforsikring er det ikke kun dit indbo, som bliver forsikret. Som nævnt kan de ansvarsforsikring være ligeledes nyttig. Uanset hvor du bor, og under hvilke forhold, beskytter ansvarsforsikringen mod at du skal erstatte for mange penge. Gør du skade på andre eller deres ting, dækker din forsikring for dig.

Det kan således hurtigt betale sig, hvis du slipper for en regning på lad os sige 50.000kr., og kun skal betale en selvrisiko, som du hypotetisk kan have valgt til 3.000kr. Det er ikke småpenge man kan spare hvis uheldet skulle ske. Du kan ydermere have interesse i den rejseforsikring som kan følge med. Og flere ting medfølger.

Hul i gulvet indboforsikring

Derfor bør du have en indboforsikring som lejer

Som nævnt i nogle af eksemplerne ovenfor, kan det hurtigt komme dig til fordel at have en indboforsikring. Det grundlæggende faktum er, at du kan slippe for en meget stor økonomisk overraskelse, som ikke er af den positive slags. Disse overraskelser kan komme i mange afskygninger.

Det drejer sig således om både din ansvarsforsikring og de skader som måtte ske på dine egne ting, om det er i din bolig eller på en rejse. Ydermere dækker en indboforsikring for retshjælp, hvis du skulle komme ud i en retssag. Hvis du får stjålet din identitet, hvilket med tiden desværre er blevet mere udbredt, så er du også her beskyttet.

Resultatet af en indboforsikring, er en årlig ydelse og en mindre selvrisiko hvis skaden sker. Resultatet af en tilværelse uden indboforsikring, kan ende ud i kritisk økonomisk situation, hvor du i de værste tilfælde kan ende med en stor gæld, eller endnu værre, ende på gaden.

LÆS OGSÅ: Sammenlign indboforsikringer

5 råd til at få den bedste løsning for dig som lejer

  1. Undersøg din udlejers forsikringsforhold og hvad der er anført i lejekontrakten.
  2. Opstil dine forsikringsbehov.
  3. Sæt dig selv som kunde i udbud hos flere forsikringsselskaber, for at at skabe konkurrence. Brug f.eks. Mikonomi.dk's sammenligningstjeneste.
  4. Sammenlign tilbuddene med dine behov, og vælg efter hvad der matcher bedst, samt hvad der er billigst.
  5. Ring eventuelt til de andre udbydere og fremlæg det bedste tilbud, for at presse dem til at levere et bedre tilbud.
Relaterede blogindlæg
Alt du skal vide om deleøkonomi
Husforsikring og indboforsikring
Indboforsikring når man bor til leje
Er elektronik dækket af indboforsikringen?