Husforsikring ved utæt tag

 

Det kan være svært at finde ud af, hvilke skader din husforsikring dækker. Der kan i flere tilfælde være undtagelser, hvor din husforsikring ikke dækker. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at et utæt tag kan forårsage følgeskader, som kan have økonomiske konsekvenser for dig.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

I flere tilfælde kræver visse dækninger af skader på dit hus, at du tegner en udvidet husforsikring. Har du ikke tegnet en udvidet husforsikring, anbefaler vi, at du gennemlæser din police, for at være sikker på, at du er forsikret efter de behov som du har brug for.

Med en udvidet husforsikring kan du være mere sikker på, at du er forsikret imod eksempelvis råd- og svampeskader. Disse skader fungerer ofte som en tilvalgsdækning til din husforsikring. På trods af at være en tilvalgsdækning, er der mulighed for, at denne forsikring sagtens kan betale sig.

Bor du i et ældre hus, hvor risikoen for skader ved utæt tag er stor, bør du overveje, om det ikke vil være det værd, at tegne en udvidet husforsikring, for så at være sikker på, at du ikke selv skal betale, hvis du har et utæt tag, som forårsager råd- og svampeskader på dit hus.

Undgå skader ved utæt tag ved vedligeholdelse

Der er mange fordele ved, at vedligeholde sit hus. Først og fremmest vil bedre vedligeholdelse af dit hus være med til, at risikoen for skader ved utæt tag vil være mindre, end hvis huset ikke vedligeholdes.

Derudover er der også gode muligheder for, at du kan minimere prisen på din husforsikring, hvis du vedligeholder dit hus. Hvis du sørger for, at dit hus vedligeholdes på bedst mulige måde, vil dit forsikringsselskab "belønne" dig for dette, ved at tilbyde en billigere forsikring, da risikoen for skader på huset minimeres.

Hvis du allerede har tegnet en husforsikring, og først herefter påbegynder vedligeholdelse, er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab. Hvis du kontakter dit forsikringsselskab og forklarer dem, at du har forebygget eventuelle skader på dit hus, er der nemlig mulighed for, at du kan forhandle prisen på din husforsikring ned.

 

Pensionsopsparing

Følgeskader ved utæt tag

Hvis du ikke sørger for, at dit tag er vedligeholdt, kan der opstå flere følgeskader. Vi understreger endnu engang, at det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, om følgeskader dækkes af din husforsikring. Vi anbefaler endnu engang, at du undersøger dette nærmere hos dit eget forsikringsselskab.

Nogle af de skader som du kan risikere opstår på dit hus som følge af dårlig vedligeholdelse, kan være skader, som opstår, på grund af det vand som muligvis er trængt ind i dit hus på grund af et utæt tag. Disse skader kan være råd- og svampeskader, frostskader eller endda ødelagte vægge, som går i stykker på grund af det vand som trænger ind i huset.

Vores stærkeste anbefalinger går dermed på, at du til enhver tid sørger for, at dit hus er vedligeholdt. Den rigtige vedligeholdelse kan både bekæmpe skader, og minimere prisen på din police. Slutteligt nævner vi endnu engang, at du bør sætte dig ordentligt ind i, hvilke skader som dækkes af din husforsikring. Kontakt evt. dit forsikringsselskab for dette.

LÆS OGSÅ: Vandskadeforsikring

Relaterede blogindlæg