Fastgør nummerpladen og undgå bøde på 1.000 kr.

Selvom loven allerede blev indført i 2013, er det først nu, to år efter, at politiet må håndhæve den. Fra den 15. november i år risikerer du derfor at få udstedt bøder på 1000 kr., hvis du endnu ikke har fået tyverisikret din nummerplade i overensstemmelse med de nye regler.

Hvad går loven ud på?

Da nummerpladerne tidligere kun var klipset på, var de nemmere at stjæle, og dermed bruge til blandt andet  benzintyverier, indbrud og andre typer tyverier. Desuden er det ulovligt at køre i en bil uden nummerplade, så det er lige så meget for din egen skyld, at den nye regel er indført. Ved at tyverisikre din nummerplade slipper du for bøvlet med at melde pladerne stjålet, afmelde dem hos SKAT samt hente nye plader til omkring 1000 kr.

Loven: Nummerpladen skal være fastmonteret på din person- eller varebil med mindst to skruer eller bolte.Fastsætningen må ikke have betydning for nummerpladens læselighed, og skruer eller bolte skal være dækket af en fastmonteret hætte i samme farve som nummerpladen, og skal sidde så godt fast at det kun er muligt at fjerne dem med værktøj.

Der eksisterer naturligvis ikke en regel uden undtagelser, hvilket betyder, at nummerplader fra 1. april 1976 og før er fritaget for denne nye lov, men skal fastgøres på en passende måde. Desuden kan du, hos SKAT søge om tilladelse til at bruge alternative fæstningsmuligheder.

LÆS OGSÅ: Billig bilforsikring

 

Hvad skal jeg bruge?

Udover den åbenlyse mulighed der er, for at få dit nærmeste serviceværksted til at fastmontere din nummerplade, kan du vælge at gøre det selv. Det er dog vigtigt at dette gøres rigtigt, så du er helt sikker på ikke at skulle betale bøden på de 1.000 kr. 

Fastgørelsen at din nummerplade kræver at du er ferm med en skruetrækker, men derudover er det ikke den største håndværksmæssige udfordring du vil stå overfor. Sættet du skal bruge til fastgørelsen kan du enten købe i din nærmeste synshal eller du kan bestille den på nettet og få den sendt hjem til din adresse.

Sættet du køber inkluderer selve rammen til din nummerplade, rustfri bolte, møtrikker, skruer, spændskiver samt farvede hætter til skruerne i farver til alle eksisterende nummerpladetyper. Til monteringen skal du desuden bruge en boremaskine med et 6mm metalbor.

Sådan fastmonterer du din nummerplade

Hvis du vil være sikker på at du får fastgjort din nummerplade efter de nye regler, kan du med fordel tage et kig på denne video udarbejdet af Applus, der på under 5 minutter viser, hvordan du fastmonterer din nummerplade og dermed undgår bøder:

Følg disse 5 steps

 1. Afmonter nummerpladen
  Vip nummerpladen ud af den gamle ramme og frigør rammen fra bilen. Behold skruerne da disse kan bruges til fastgørelse af den nye ramme.
 2. Bor huller i nummerpladen
  Efter at have målt ud til hullerne vha. den nye ramme, borer du forsigtigt to huller i nummerpladen med dit 6 milimeter metalbor.
 3. Rammen skrues fast på bilen
  Ved at genbruge skruerne fra den gamle ramme, skruer du den nye ramme fast på bilen igen ved at bruge de eksisterende huller. Således undgår du eventuelle tvivlsspørgsmål omkring garanti på bilen.
 4. Fastgør nummerpladen til rammen
  Sæt nummerpladen i klikrammen og fastgør pladen til rammen med skruerne.
 5. Monter hætterne
  Til sidst klikkes de farvede hætter på skruerne, således at hætten matcher baggrundsfarven.

LÆS OGSÅ: Bilforsikring

 

Relaterede blogindlæg