Ulykkesforsikring til din motorcykel

Ulykkesforsikring til motorcyklen

Hvis du er ejer af en motorcykel, så er det vigtigt at du er forsikret før at du bevæger dig ud på vejen, ikke mindst for din egen skyld, men også hvis du skulle komme til at beskadige andre personer i trafikken. Med en ulykkesforsikring er du sikret erstatning, hvis du komme ud for en ulykke og det kan derfor give dig og din familie ro i maven. Hos nogle forsikringsselskaber kan du tegne en almindelig ulykkesforsikring hvori der vil være dækning, hvis du ejer en motorcykel, hos andre forsikringsselskaber kræver det at du tillægger dette i din forsikring. Du kan læse mere om en ulykkesforsikring. 

Hvorfor vælge en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring vil gå ind og dække, hvis du kommer ud for en ulykke med din motorcykel. I sådan et tilfælde vil du med en ulykkesforsikring kunne få økonomisk kompensation. Du og din familie er derfor økonomisk sikret, hvis uheldet skulle være ude. Er du under 25 år skal du dog være opmærksom på at erstatningen typisk vil være halv så stor. 

Når der skal vælges ulykkesforsikring er der imidlertid muligheden for at vælge en fritids- eller en heltidsulykkesforsikring. Som ordet angiver, så vil en fritidsulykkesforsikring kun gå ind og dække uheld der måtte ske i din fritid og ikke når du er på arbejde. Heltidsulykkesforsikringen vil  derimod dække dig hele tiden, og har ikke nogen begrænsninger. Er du eks. selvstændig, studerende, hjemmegående husmor eller arbejdsløs, så er det kun muligt at købe en heltidsulykkesforsikring. 

Sådan dækker ulykkesforsikringen:

  • Varige mén: Der kan udbetales erstatning, hvis du kommer ud for en ulykke med din motorcykel. Derfor får du økonomisk kompensation, hvis du kører galt. Det kan være alt fra småskader til mere alvorlige skader såsom tab af syn eller hørelse. Før at en erstatning kan udbetales vil det dog kræve at der er sket en skade med en méngrad på mindst 5 % og opefter. Den erstatning du kan få vil udgøre ligeså mange procent af invaliditetssummen som méngraden er fastsat til. Forsikringsselskaberne anvender i forbindelse med deres erstatning Arbejdsskadestyrelsens méntabel til at fastslå hvor stor erstatningssummen kan blive. Har du eks. en forsikringssum på 1 million kroner og en skade med en méngrad på 5 %, så vil du kunne få 50.000 kroner i erstatning.
  • Dobbelt erstatning: Kommer du for så slem en ulykke med din motorcykel og du får en méngrad på 30 % eller derover, så vil din erstatningssum kunne fordobles. Hvor meget det maksimale beløb kan blive vil afhænge af det enkelte forsikringsselskab. Ligeledes er der hos de fleste forsikringsselskaber en aldersbegrænsning på før dette kan lade sig gøre. Tjek derfor betingelserne for den forsikring du tegner.
  • Tandskader: Bliver dine beskadiget under en ulykke, så vil ulykkesforsikringen dække rimelig og nødvendige udgifter hos tandlægen. 

Ulykkesforsikringen vil da generelt dække hvis der opstår en personskade, og vil dække den eller de personer som du aftaler med forsikringsselskaber, at forsikringen skal dække. Forsikringen vil normaltvist dække i hele Norden og på Grønland. I den øvrige del af verden dækker forsikringen i mindst et år under rejser og midlertidigt ophold - hver dog opmærksom på at dette kan være forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, så tjek dine betingelser igennem. 

Du kan her på Mikonomi.dk let og hurtigt få en række tilbud på ulykkesforsikringer. Alt det kræver er blot at du indtaster dine forsikringsønsker i vores kontaktformular, og du herefter få 3 tilbud fra relevante forsikringsselskaber, som du kan vælge og vrage imellem. Det er helt gratis og uforpligtende.

 

Relaterede blogindlæg