TEST: Billigste bilforsikring til VW Up!

Volkswagen Up er en efterhånden meget populær bil blandt danske bilister og er blevet kåret som Danmarks mest solgte bil i 2014 samt i første halvår af 2015. Der er noget, der tyder på, at VW har fat i noget rigtigt med deres Up!-model, der ikke er til at vælte af tronen. Hvis du er en af de heldige ejer af den smarte mikrobil, er du sikker interesseret i, hvad din bilforsikringen til sådan sag koster.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Hvad koster bilforsikringen til din VW Up?

For at give et brugbart billede af, hvad det koster at forsikre en Volkswagen Up, har vi sammenlignet forsikringsselskabernes priser online. Da prisen afhænger af den enkelte kunde, og især dennes kørselserfaring, har vi givet to priseksempler. Der er i begge tilfælde tale om kaskoforsikring med en selvrisiko på ca. 5000 kr.

Til den uerfarne københavnske bilist på 20 år, der ikke har haft egen bil før, kan det især betale sig at sammenligne prisen på forsikringsselskabernes tilbud. Den absolut dyreste bilforsikring til din VW Up er at finde hos Aros Forsikring, der skal have hele 28.363 kr. årligt. Den billigste pris finder du til gengæld hos Tryg Forsikring hvor den årlige præmie ligger på 11.431 kr. Mellem den dyreste og den billigste bilforsikring af en VW Up 1.0 med 60HK og 5 døre er forskellen altså hele 16.932 kr.

Hvis du derimod hører til gruppen af bilister med mere end 10 år bag rattet, er det nogle helt andre priser vi snakker om. En bilist på 50 år fra København, der ønsker at forsikre den samme VW Up, som den unge bilist, kan få den billigste bilforsikring til 3453 kr. om året hos Nem Forsikring, men der er ikke langt op til den dyreste bilforsikring fra Nykredit Forsikring til 5341 kr. i årlig præmie.

Ung 20 A ?r

Til den nye bilist 

Dyreste bilforsikring: Aros Forsikring, 28.363,75 kr.
Billigste bilforsikring: Tryg Forsikring, 11.431 kr.

Markedets gennemsnit: 19.711 kr./år

50 A ?r

Til elitebilisten

Dyreste bilforsikring: Nykredit Forsikring, 5.341 kr.
Billigste bilforsikring: NEM Forsikring, 3.453 kr.

Markedets gennemsnit: 4.359 kr./år

 

Prisen på din bilforsikring er individuel

Den pris du får tilbudt hos forsikringsselskaberne er baseret på en række individuelle oplysninger om dig som bilist samt om den bil, du ønsker at forsikre. Som sagt er det især din alder og erfaring, der har betydning for prisen, når du skal have forsikret din VW Up.

Andre faktorer der kan påvirke prisen, når du skal tegne en bilforsikring er postnummer, den bil der skal forsikres, hvor langt du kører om året og størrelsen på din selvrisiko. Især når det kommer til bilen, der skal forsikres kan prisen svinge meget da bilens værdi har noget at sige, samt at bilens hestekræfter kan sige noget om bilistens kørsel.

Din alder og hvor mange år du har kørt bil er naturligvis ikke faktorer, som du selv kan ændre på, andet end at væbne dig med tålmodighed hvis du er ung under 25 og derfor hører til det forsikringsselskaberne definerer som 'unge bilister'. Til gengæld kan du pille lidt ved nogle af de andre faktorer, så du kan få en lidt bedre pris.

Top 3 tips til en billigere bilforsikring

Der er som sagt nogle ting, du selv kan gøre for at nedsætte prisen, når du skal tegne en bilforsikring til din VW Up:

  1. Sæt selvrisikoen op
    Jo mere du selv er villig til at betale ved udbedring af eventuelle skader, jo billigere bliver den årlige præmie. Kører du hensigtsmæssigt, og har du plads i økonomien, kan det derfor hurtigt betale sig at vælge en højere selvrisiko.
  2. Sammenlign selskabernes tilbud
    Som du kan se i eksemplet ovenfor, kan der virkelig være nogle penge at spare ved at sammenligne forsikringsselskabernes priser, inden du tegner din bilforsikring.
  3. Tag forhandlingen op
    Når du modtager et tilbud fra et forsikringsselskab, eller finder prisen på deres hjemmeside, skal dette ses som et udgangspunkt for videre forhandling, hvis du virkelig vil spare. Det samme gælder, når bilforsikringen skal fornyes året efter, hvor det ligeledes kan betale sig at ringe for at bede om en god pris.

 

Relaterede blogindlæg