15 tips og tricks til at spare penge på din rejse

Hvorfor betale mere end højst nødvendigt på dine rejser? Reducer omkostningerne og rejs billigere med disse top 15 bedste tips og tricks til at spare penge på din rejse.

1. Rejs på de billigste tidspunkter

Prisen på fly varierer betydeligt afhængig af hvilken måned, dag, og tidspunkt på dagen du rejser. På Skyscanner.dk kan du sammenligne flypriser for en hel måned eller et år, hvilket betyder, at du vil kunne se hvilke dage, der er de billigste dage at flyve på.

At undgå weekender kan have en kæmpe indflydelse på prisen på fly. Hvorfor ikke sammenligne rejser fra en onsdag til en onsdag i stedet for en fredag til fredag? Ved at bruge Skyscanners nemme søgeværktøj, vil du kunne se et grafisk overblik over de billigste dage på ugen at flyve.

Skyscanner

2. Brug Skyscanners "Everywhere" søgeværktøj til at finde de billigste fly fra enhver lufthavn.

Er du ligeglad med, hvor du vil hen, så længe det er billigt? Så brug Skyscanners "search everywhere", der kategoriserer de billigste fly fra din lokale lufthavn i pris rækkefølge.

Læs også vores guides om bilforsikring og lån penge

Skyscanner Everywhere

3. Rejs i lavsæsonen.

Hvis du kan undgå det, så rejs ikke til Australien til jul eller til Spanien når skolernes sommerferie begynder. Rejs i stedet uden for sæson så er du sikker på at finde bedre tilbud. En stor del af Europa har stadig smukt vejr i september, og med børnene tilbage i skolen vil flypriserne være billigere og din destination mindre overfyldt.

4. Flyv indirekte

Hvis penge er vigtigere end tiden, så overvej at bestille et fly med en mellemlanding. Selvom turen varer længere, er en mellemlanding ofte en langt billigere løsning.

5. Mix og match dine fly

Du kan spare penge ved at flyve frem og tilbage med forskellige flyselskaber eller fra forskellige lufthavne. På Skyscanner.dk kan du mikse og matche flyselskaber for at finde den billigste pris, og de tidspunkter der passer dig bedst. På momondo.dk har du også mulighed for at se henholdsvis de hurtigste, billigste og bedste rejser, så du dermed selv kan vælge, om du vil skifte flyselskab undervejs på din rejse.

fly_rejse

6. Flyv fra en alternativ lufthavn

Selvom du muligvis bor i nærheden af en lufthavn, bør du ikke afvise muligheden for at flyve fra en anden lufthavn som er billigere, men ligger længere væk. Det kan ofte i sidste ende betale sig, at flyve fra en alternativ lufthavn, så undersøg flyafgange fra flere lufthavne før du bestiller din billet.

7. Book din lufthavnsparkering i god tid

Hvis du har brug for at efterlade din bil i lufthavnen, i den tid du er ude at rejse, skal du sørge for at bestille din parkering i god tid. Booking på selve dagen er nemlig normalt meget dyrere.

8. Sammenlign priser fra forskellige computere

Tro det eller ej, men der kan rent faktisk være forskel i prisen på, om du bestiller fra en Mac computer eller Pc. Hvis du søger på præcis samme destination, hotel og dato fra de to forskellige computere, vil du opleve, at 2 forskellige priser vil blive vist. Det er altså ofte lidt dyrere, hvis du bestiller fra en Mac, end hvis du bestiller fra en Pc. Tjek derfor altid, hvis du har mulighed for det, en ekstra gang fra en anden computer inden du foretager din bestilling. Dermed er du sikret den billigste pris. Priser vist fra en Mac computer. Priser vist fra en PC.

Priser Mac

Priser vist fra en Mac computer.

Priser vist fra en PC.

9. Vej din bagage før du forlader hjemmet

Nogle af os når ud til lufthavnen, for at finde ud af at vores kufferter vejer over maksimum. Er man over grænsen for bagagevægt, resulterer det i høje afgifter. Undgå dette ved at veje din taske hjemmefra og efterlad unødvendige ting, hvis du opdager, at du er over grænsen. Spar penge på indkvartering

10. Byt hjem

Hvis du ønsker at tage på ferie, men er træt af de sædvanlige hotelkæder og dyre, sjælløse værelser, hvorfor så ikke overveje at bytte hjem? Det vil koste dig næsten ingenting, som ordet "bytte" antyder. Du får muligheden for at besøge et nyt land, alt imens du nyder alle de bekvemmeligheder i hjemmet. På Homeexchange.com kan du bytte hjem med andre mennesker fra hele verden.

Home Exchange

11. Prøv et privat værelse i stedet for et hotel

I løbet af de sidste par år har der været en kæmpe stigning i websider, der tillader lokale at udleje deres sofaer, ekstra værelser, hele lejligheder og endda haver. Sider som Airbnb har opnået stor popularitet, og for rejsende kan oplevelsen være langt mere givende end et ophold i et kæde hotel, samt at det er billigere. Hvor kan du ellers bo i det centrale London for 100 kr. for en nat?

12. Spar mens du er der

I en tid med teknologi og gadgets kan din smartphone være en praktisk penge-sparende rejsekammerat. Der er apps på markedet for alt, herunder: rejseguides, ordbøger og kort. Download disse og du vil ikke kun spare penge, men også en masse plads. I dit tilfælde betyder dette mindre risiko for bagage overvægt. Eksempler på apps kan være Roadtrippers.com, Evernote og Skyscanner.

Spis Lokalt

13. Spis som en lokal

Ikke alene er det at smage nye retter en del af glæden ved at rejse, men du er tilbøjelig til at spise langt bedre, samt at spare penge når du spiser som en lokal. Normalt er den slags mad produceret lokalt og smager bedre fremfor det, der er importeret. Et andet tip er at handle ind i de lokale supermarkeder, fremfor hotellets buffet. Her er der en del penge at spare.

14. Spar på udenlandsk valuta

At hæve penge i udlandet kan koste en masse i gebyrer. Det bedste råd er derfor at hæve en større sum ad gangen, så du bliver opkrævet færre gebyrer. At købe din valuta før du ankommer til lufthavnen, er også en måde at sikre den bedste sats på og er meget billigere.

15. Få en billigere rejseforsikring

At vælge en årlig rejseforsikring er billigere end at købe forsikring for en enkelt tur. På rejseforsikringspriser.dk kan du se priser på flere årsrejseforsikringer og vælge den billigste, og som passer bedst til dit behov.