I Danmark smider vi hvert år omkring 700.000 ton mad ud. Over en tredjedel, nemlig 260.000 tons kommer fra de private hjem. Det anslås at det årligt koster danskerne 11,6 milliarder kroner. Det er derfor nødvendigt at se på alle muligheder for at undgå madspild.
Det årlige madspild pr. person i en husstand ser således ud:
En dansk familie på 2 voksne og 2 børn, smider gennemsnitligt mad ud for over 7200 kr. om året. Det må være enhver danskers ønske eller interesse at spare penge, hvor det kan lade sig gøre. Madspild er klart et sted, hvor vi som danskere kan forbedre os. Det kan have mere end undgåelse af madspild som bonus.
Husk at du kan sammenligne priser på lån og forskringer her på Mikonomi.dk.
Mange mennesker ved ikke, at man kan fryse stort set alt ned. Det gælder også mejeriprodukter. Ting som kakaomælk, flødeskum, mælk og ost, kan sagtens nedfryses. Der er selvfølgelig nogle ting man skal vide. Hvad ost angår, kan mager ost blive en smule tør og smuldrende, men ikke slemt. Kærnemælk egner sig ikke til nedfrysning og piskefløde, som skal bruges til at piske, egner sig ej heller.
For at undgå madspild, kan det også anbefales at købe måltidskasser, hvor du altid ved, at der hverken er for meget eller for lidt til familien. Der findes flere forskellige alternativer, du kan finde et af dem her: Findmaaltidskasse.dk.