Sådan hænger alder og anciennitet sammen med din bilforsikring

Sådan hænger alder og anciennitet sammen med din bilforsikring

Forsikringsselskaber beregner bl.a. priserne på de forskellige bilforsikringer ud fra alder og anciennitet. Alder og anciennitet hænger sådan sammen, at det er to blandt mange faktorer, som forsikringsselskaberne kan bruge til at beregne prisen på din bilforsikring.

Din alder hænger sammen med din bilforsikring, fordi den fortæller noget om den mulige erfaring, du måtte have som bilist. Det er f.eks. begrænset hvor meget kørselserfaring, du kan have, hvis du er mellem 18 og 25 år. Hvorimod en person, som er ældre end 25, kan have haft mulighed for at opnå meget erfaring. Skellet går som regel ved 25 år i forsikringsmæssige øjne. Det anbefales dog, at du tjekker hvad de enkelte forsikringsselskaber definerer som ung

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Sådan hænger alder sammen med din bilforsikring

Den lave alder medfører som regel manglende færdigheder som bilist. Dette er blandt andet årsag til, at unge mennesker (desværre) står stærkt repræsenteret i ulykkesstatistikkerne. Står du og skal have en bilforsikring til unge kan det derfor godt betale sig, at tage de såkaldte "Respekt for fart"-kurser. Her kan du som ung bilist vise dine kørselsmæssige færdigheder, som du har trods din unge alder.

Kørselserfaringen bliver brugt, når forsikringsselskaberne skal vurdere din risiko for at du kommer til at bruge din forsikring, og dermed risikoen for, at de skal af med penge. Hvis du skulle være så uheldig at få en skade på din bil, kan det i visse tilfælde godt betale sig, ikke at anmelde det til dit forsikringsselskab. Undersøg i stedet for hvad det koster at få udbedret skaden uden om forsikringsselskabet, og behold på denne måde forsikringsselskabets positive syn på dig som bilist.

Prisen på din bilforsikring afhænger dog også af andre faktorer, såsom hvor du bor, bilens type og størrelsen på din selvrisiko. Din bopæl har noget at sige i forhold til hvor meget trafik, der er i nærheden af dig. Bilens type siger bl.a. noget om hvor gammel din bil, hvor sikker den og hvor hurtigt den kan køre, og dermed noget om hvor udsat du er for skader og uheld. Sidst men ikke mindst afgører størrelsen på din selvrisiko prisen på din forsikringspræmie, og dermed hvor dyr din forsikring er.

LÆS OGSÅ: Sammenlign bilforsikring

 

Alder Og Anciennitet . Bilforsikring . Ældre Bilist

 Sådan hænger anciennitet sammen med din bilforsikring

Ancienniteten, som bilist, er den erfaring du har bag rattet. Jo mere erfaren du er, jo højere er din anciennitet, hvilket giver dig en bedre pris. Det hænger sammen på den måde, at forsikringsselskaberne ser på din erfaring, og dermed hvor godt du kører. Prisen bliver lavere, hvis du har en høj anciennitet, fordi forsikringsselskaberne vurderer din risiko for at lave skader.

Det højest opnåelige, som bilist, er statussen som elitebilist. Elitebilist er en ordning, som de fleste forsikringsselskaber benytter sig af. Elitebilistordningen gør det attraktivt at køre skadefrit, fordi prisen på din bilforsikring i så fald falder. Ordningen er som regel opdelt i trin, hvor du som bilist arbejder dig op af trinene og på den måde får bedre og bedre fordele og vilkår i forbindelse med din bilforsikring.

Elitebilistordningen er dog forskellig fra selskab til selskab. Nogle forsikringsselskaber vægter f.eks. alder og anciennitet højere end din skadefri kørsel og omvendt. Nogle forsikringsselskaber har også andre krav til dig som bilist. Dette kan f.eks. være et krav om, at du har andre forsikringer hos dem eller at du gennemfører et program hos dem, dér beviser dit værd og din erfaring som bilist. På Mikonomi.dk kan du blive klogere på din bilforsikring, og de forskellige forsikringsselskaber.

Relaterede blogindlæg