Sådan dækker ulykkesforsikringen ved dødsfald

Ulykkesforsikring og dødsfald

Det er vigtigt at have en ulykkesforsikring, da denne gør ind og dækker hvis du kommer ud for et uheld. Et uheld som i værste fald kan betyde at du omkommer. Ulykkesforsikringen går her ind og dækker din familie med økonomisk kompensensation. Er du derfor ejer af en ulykkesforsikring eller vil du blot gerne vide noget mere om hvordan proceduren er, når der sket et dødsfald og ulykkesforsikringen skal dække? Så kan du læse med her for at blive lidt klogere.

Hvad er en ulykkesforsikring?

Ulykkesforsikringen fungerer ligesom andre forsikringer, såsom bilforsikringer og husforsikringer, på den måde at den går ind og dækker økonomiske omkostnigner med uheld og skader. Ligeledes ydes der erstatning ved disse uheld og skader, som også kan være dødsfald. Ulykkesforsikringen vil generelt dække de fleste slags skader som måtte opstå, men vil ikke dække skader hvis skadelidte selv har påført sig unødvendig fare. Det er typisk ikke en dyr investering at skulle betale for en ulykkesforsikring, og det er en god måde at beskytte sig selv og familien imod store øknomiske omkostninger, som kan komme efter store skader, eks. ved et genoptræningsforløb. 

Hvordan dækker ulykkesforsikringen ved dødsfald?

Omkommer du i en ulykke, så vil der blive ydet en erstatning som fastlægges på grundlag af den forsikringssum og den alder du er i, på ulykkestidspunket. Hvordan erstatningen vil foregå, ser således ud:

  • Erstatningen udbetales til den forsikredes nærmest pårørende, medmindre der er skrifligt aftalt med forsikringsselskabet. Nærmest pårørende forstås som ægtefælle, registreret partner eller samlever. Er der ikke nogen af disse, så er nærmest pårørende den afdødes livsarvinger (børn eller børnebørn). Ellers er de nærmest påørende afdødes arvinger i henhold til testamente efter Arveloven.  
  • Er der tale om et selvmord, så vil der som udgangspunkt ikke blive udbetalt nogen erstatning, da der ikke er tale om en ulykke. Det er dog forsikringsselskabet som skal kunne bevise at der var tale om et selvmord. 

Selve udbetalingen sker som et skattefrit engangsbeløb. Du skal være opmærksom på at er du over 60 og efterlønsmodtager, førtidspensionist eller pensionist, så vil erstatningssummen typisk være noget mindre. 

Få din ulykkesforsikring i dag

Er du endnu ikke ejer af en ulykkesforsikring, så du kan blive dækket hvis der sker en ulykke og du omkommer, så kan du meget let og hurtigt komme i gang ved at anvende Mikonomi.dk. Her på Mikonomi.dk vil vi meget gerne hjælpe dig på vej, så du får den forsikring som passer bedst til dig og din familie, og som ligeledes ikke er for dyr for dig. Alt du skal gøre for at komme i gang, er blot at indtaste de forsikringsønsker du har i vores kontaktformular her på siden. Dine ønsker vil herefter blive sendt videre til en række relevante forsikringsselskaber, som vil konkurrere om at give dig det bedste tilbud. Denne konkurrence er til din fordel, da du på denne måde er bedre sikret et bedre tilbud da forsikringsselskaberne typisk vil underbyde hinanden for at få dig som kunde. Du får i sidste ende 3 forskellige tilbud som du kan sammenligne og vurdere. Er der et tilbud som passer dig, kan du vælge at tage imod det, ellers kan du takke nej tak. Det er helt gratis og uforpligtende at modtage disse tilbud.

Relaterede blogindlæg