A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 12 min.
Opdateret:

Mikonomi Award - Privatøkonomi

Mikonomi Award

Mikonomi.dk er en sammenligningsportal, hvor du nemt og hurtigt kan sammenligne finansielle produkter og låne penge nu.

Hos Mikonomi.dk er vi stolte af, at kunne give jer de 25 bedste sider og blogs om privatøkonomi.

Med denne award ønsker vi at hylde de sider og bloggere, som gør et godt stykke arbejde ud af, at hjælpe danskere med at spare penge. På de sider og blogs som er nomineret i vores award, kan man finde forskellige tips og tricks til, hvordan man får mest ud af sin privatøkononomi. Disse websteder giver værdifulde indsigter i, hvordan du vurderer det bedste kviklån eller privatlån.

De mange sider og blogs arbejder ud fra forskellige vinkler, og du kan derfor ikke blot finde tips til privatøkonomi, men også tips og tricks til investering og finansiering. Vi har udvalgt de mange sider og blogs ud fra den vinkel, at du som forbruger skal få det mest optimale ud af en eventuel gennemlæsning af de sider og blogs som er nomineret. Alle er det sider, der kan hjælpe med privatøkonomien, så inkassofirmaer ikke banker på din dør.

Tidligere omtalt i:

BTMx2IvaekstTrends -online

Afstemningen er slut

Vinderen af vores Mikonomi Award - Privatøkonomi blev Økomina, som er drevet af Maya Grydholt Nielsen, som løb med 20,6 % af stemmerne.

Der skal lyde et stort tillykke til vinderen, og så vil vi gerne have lov at sige tak til de mange mennesker, som stemte på deres favorit side om investering og privatøkonomi. Nedenfor kan I se det endelige resultat af vores Mikonomi Award - Privatøkonomi.


Økomina - 1. plads (20,6% af stemmerne)

www.okomina.dk

Økomina er en privatrådgivnings virksomhed, som er ejet af Maya Grydholt Nielsen. Maya har opnået mange års erfaring indenfor den økonomiske verden. Hendes produkt har til formål at give sine kunder et overblik over deres økonomi. På bloggen kan læserne finde en god vejledning, samt tips og tricks til deres private finanser.

Økomina -header -300x 100

Check 52 Privatøkonomisk rådgivning

Check 52 Tips og tricks til din økonomi

Check 52 Gode råd

Følg Okomina på:
Facebook -logo


Hulemaendihabitter

Check 52 Psykologi vedrørende privatøkonomi

Check 52 Tanker bag investering

Check 52 Gode råd til investering

Følg Hulemænd i habitter på:
Linkedin 12-1

Hulemænd i habitter - delt 2. plads (18,43% af stemmerne)

www.hulemaendihabitter.dk

Økonomi kan være svært nok men faktisk gør vores hjerne det ikke nemmere. Vi er forprogrammerede til at agere på bestemte måder og det kan koste os dyrt når det kommer til økonomi. Vi tager for eksempel små gevinster og store tab og glemmer at tænke os om, når vi modtager rådgivning fra en ekspert. Vi lader os også rive med af nyheder - på trods af at de fleste investerer på lang sigt. Når vi så skal bruge vores hårdttjente penge lader vi os også snyde. For eksempel bruger vi typisk flere penge med kort end når vi bruger kontanter og tilbudspriser kan mindske vores vurderingsevne og få os til at købe varer vi slet ikke har brug for. Det og meget andet skriver jeg om på Hulemænd I Habitter.


Invested - delt 2. plads (18,43% af stemmerne)

www.invested.dk

Rigtig mange danskere går igennem deres hverdag uden at tænke på økonomi og deres finansielle fremtid. Samtidig er der også mange mennesker, der springer ud i aktier og investeringer uden et forarbejde, så snart det kommer på mode at investere i aktier, og naboen gør det. Hos InvestEd bestræber vi os på at uddanne den almene dansker i finans, privatøkonomi og investeringer, som kan hjælpe med at styrke dennes kompetencer. Vores vision er at skabe Danmarks førende portal inden for finansverdenen, så den enhver uden tvivl vil benytte InvestEd som sin finansielle og privatøkonomiske læringskilde.

Invest Ed -logo -300x

Check 52 Artikler om investering

Check 52 Finansielle værktøjer

Check 52 Finansiel ordbog

Følg InvestEd på:
Facebook -logo


Logo

Check 52 Fokus på feminin økonomi

Check 52 Gratis e-bøger

Check 52 Webshop med e-bøger

Prima Liva - 4. plads (14,5% af stemmerne)

www.primaliva.dk

Hos Primaliva får vores kunder et bedre liv med deres økonomi. Sammen med kunden analyserer vi pengevaner og pengemønstre, lægger livsstrategier og bygger økonomien op, så den matcher kundens ønsker og drømme for det gode liv.


Nordnetbloggen - 5. plads (7,99% af stemmerne)

www.nordnetbloggen.dk

Nordnet startede Nordnetbloggen.dk i 2010 med et overordnet formål: at give bankens kunder og andre danskere mere inspiration til og viden om investering. Samtidig var bloggen også en åben invitation; privatpersoner med noget på hjerte om investering kan få sin egen profil på bloggen. De mest populære bloggere i 2015 er Thorleif Jackson, Per Hansen og Max Gandrup.

Nordnetbloggen

Check 52 Ejet af nordnet.dk

Check 52 Investering og økonomi

Check 52 Gør det enkelt at spare penge

Følg Nordnet på:
Facebook -logo


360gæld

Check 52 Rådgivningsfirma

Check 52 Tips og tricks til at blive gældfri

Check 52 Stikordsregister

Følg 360 Gæld på:
Facebook -logo

360 Gæld - 6. plads

www.360gaeld.dk

Vi tror på, at alle har ret til en chance mere! 360 gæld hjælper personer i håbløs gæld. Målet er, at du kan komme videre i livet med en varig løsning. Vi forhandler med kreditorerne og finder muligheder, hvor du kan være med. Vi kan hjælpe dig, hvis din gæld er uoverskuelig og du har en stabil indkomst eller pension. Baggrunden kan være forbrugslån, salg af ejendom med tab, investeringsgæld, konkurs eller gæld i forbindelse med skilsmisse. Siden 2007 har vi hjulpet over 300 personer til at blive gældfri. Til at få en ny start. Et nyt liv.


ABC Økonomi - 7. plads

www.abc-okonomi.dk

ABC-økonomi er en rådgivningsvirksomhed, som også indeholder artikler, der har fokus på nogle privatøkonomiske problemstillinger. Virksomheden tager et fast udgangspunkt i budget. Det er således en virksomhed med fuld fokus på de tørre tal. Man finder problemstillinger, løser dem, og siden hen holdes der snor i økonomien, for at undgå "tilbagefald".

Logo -abc -okonomi

Check 52 Økonomisk rådgivningsvirksomhed

Check 52 Fokus på budgetter

Check 52 Gratis budgetskabelon

Følg ABC Økonomi på:
Facebook -logo


Okonomihus -logo

Check 52 Full service økonomihus

Check 52 Økonomisk sparringspartner

Check 52 Ønsker at give direkte værdiskabende rådgivning til kunden

Følg Økonomihus på:
Facebook -logo

Økonomihus - 8. plads

www.okonomihus.dk

Økonomihus.dk rådgiver private med overblik over økonomi, bankskifte, omlægning af lån og virksomheder med bogføring, samt sparringspartner af virksomheden på det ledelsesmæssige og økonomiske perspektiv. Både de to partnere og deres ansatte er alle "gamle" bankfolk, så de ved hvordan bankerne tænker og hvordan økonomien skal præsenteres og gennemarbejdes. Deres blogs er mangfoldige og beskæftiger sig med alt fra pension, bankskifte til det daglige forbrug.


Finans - 9. plads

www.finans.dk

Finans er et yderst professionelt medie, med en samling dygtige skribenter. Artiklerne bevæger sig i alle retninger, og henvender sig til langt de fleste danskere. På Finans.dk kan du følge med i det seneste nye finansrelaterede historier. Til tider kan du blive opdateret om gode råde.

Finans

Check 52 Stort dansk medie

Check 52 Nyheder flere gange om dagen

Check 52 Tips og tricks

Følg Finans på:
Facebook -logo


Retraad

Check 52 Højtuddannede personer

Check 52 Skaber økonomisk overblik

Check 52 Arbejde med at forbedre privatøkonomi

Følg Finansoptimering på:
Facebook -logo

Finansoptimering - 10. plads

www.finansoptimering.dk

De 3 herrer bag finansoptimering.dk har alle en fagligt høj uddannelse. Alle har de stor erfaring med rådgivning og har arbejdet med det private marked. Det er således fagligt kompetente og erfarne folk der driver denne virksomhed og som er klar til at rådgive sine kunder. Bloggen indeholder nogle meget givende indlæg. Man kan læse sig frem til et par god råd.


Økonomista

Check 52 Hjælper med at spare penge

Check 52 Gør det sjovt at spare penge

Check 52 Tips og tricks til at spare penge

Økonomista - delt 11. plads

www.økonomista.dk

Økonomista er en klassisk blog af en privat person, som med sin synsvinkel formår at henvende sig til den almene dansker. Bloggen indeholder en række artikler med massere af gode råd og tips. Du får bl.a. råd til, hvordan du sparer penge i dagligdagen. Blogejerens fokus er, at det skal være sjovt at spare penge. Det er for hende, en interesse. Bloggen får utrolig stor troværdighed som følge af afsenderens identitet og også gennem de valgte emner omkring den almindelige dagligdags muligheder.


Tænk - 13. plads

www.taenk.dk

Forbrugerrådet Tænk, er forbrugernes interesseorganisation. Det resulterer i en lang række artikler, som henvender sig direkte til de private mennesker i Danmark. Derfor rammer de således en ekstrem bred målgruppe. Den enkelte læser vil føle at der bliver talt direkte til sig, da artiklerne rammer den almene danskers store spørgsmål indenfor privatøkonomi. Som forbrugernes interesseorganisation, opnås der en stor og vigtig grad af troværdighed, som ikke kan købes for penge. Med 73.000 medlemmer, signaleres der stor tilfredshed. Tænk har over 110 ansatte, som arbejder for forbrugeren, det er således en yderst professionel virksomhed.

Taenk

Check 52 Forbrugernes inyteresseorganisation

Check 52 73.000 medlemmer

Check 52 Over 110 ansatte

Følg Tænk på:
Facebook -logo


Logo -final

Check 52 Eksempler på privatøkonomiske problemstillinger

Check 52 Løsning på økonomiske problemstillinger

Check 52 Fokus på kunden

Følg Bofi på:
Facebook -logo

Bofi - delt 14. plads

BOFI er en økonomisk rådgivningsvirksomhed, som på deres blog giver gode eksempler på privatøkonomiens problemstillinger. BOFI giver dig som læser gode råd til, hvordan du løser disse problemstillinger på den mest optimale måde. Vi har at gøre med en professionel virksomhed, som virker yderst kompetente i deres indlæg og rådgivning. Mads Gudesen Plovdahl, som er stifter af BOFI, har stor erfaring på sit CV, og har tilegnet sig mange kompetencer gennem sin uddannelse samt forskellige jobs.


Den Intelligente Investor - delt 14. plads

www.denintelligenteinvestor.dk

Bloggens formål er todelt. Todelingen består i et lærende element, der skal udvikle investorernes kompetence, og et analyserende element, der skal bidrage til, at identificere gode investeringer og skabe nye ideer. Bloggen henvender sig til nybegyndere såvel som erfarne investorer. Håbet er, at bloggen kan medvirke til at skabe en aktiekultur i Danmark, hvor kritisk investering baseret på fundamental analyse er en selvfølge snarere end en undtagelse.

Skærmbillede 2015-09-23 Kl . 09.10.53

Check 52 Investesteringsblog

Check 52Anbefaling af bøger med gode råd om investering

Check 52 Analyse af forskellige selskaber

Følg Den Intelligente Investor på:
Linkedin 12-1


Skærmbillede 2015-09-23 Kl . 10.38.17

Check 52 Henvendt til studerende

Check 52 Hjælper med at få styr på privatøkonomi

Check 52 Inspiration til studerende

Følg SU Modtageren på:
Facebook -logo

SU-Modtageren - delt 14. plads

www.sumodtageren.dk

SU-modtageren har til formål at hjælpe de studerende med gode spare tips, og andre gode råd til dagligdagen. Derfor er siden hovedsageligt koncentreret om denne målgruppe. Siden kan bl.a. hjælpe de unge studerende med at få styr på deres privatøkonomi. Det er således et godt sted for en ung studerende, uden et stort økonomisk råderum, at finde inspiration.


Budgethuset - delt 17. plads

www.budgethuset.dk

Budgethuset med Berthel Lehmann i spidsen rådgiver befolkningen af metoder til at blive gældfri. Han har specialiseret sig indenfor faget og har raget stor erfaring til sig. I artiklerne finder læseren stor inspiration fra en masse artikler om gæld og privatøkonomi. Der findes tips og tricks i et bredt spektrum, som henvender sig til en bred målgruppe. Udover artiklerne, kan du finde en række værktøjer, som kan rådgive og vejlede dig gennem diverse processer.

Budgethuset

Check 52 Personlige historier om gæld

Check 52 Gode råd til at undgå gæld

Check 52 Ekspertudtalelser

Følg Budgethuset på:
Facebook -logo


Retraad

Check 52 Advokater med fokus på privatøkonomi

Check 52 Indholder information om relevante lovgivninger

Check 52 Lær at håndtere vanskelige situationer

Følg Ret Rådgivning på:
Facebook -logo

Ret Rådgivning delt 17. plads

www.ret-raad.dk

Ret&Råd er en samling advokater, som har stor fokus på lovgivningerne indenfor privatøkonomi. Deres blog omhandler således større problemstillinger, hvor de færreste mennesker har viden om de aktuelle og relevante lovgivninger. Her er altså fokus på hvordan din privatøkonomi kan blive påvirket af livets uforudsete begivenheder. Denne blog indeholder mange gavnlige råd til hvordan man skal agere i forskellige situationer, for at undgå store ubehagelige overraskelser. Ret&Råd er et professionelt advokatfirma, som sideløbende opdaterer deres blog med forskellige råd og guidelines til deres læsere.


Bankpartner - delt 19. plads

www.bankpartner.dk

Bankpartner er ledet af Morten Refsgaard, som har stor erfaring inden for bankverdenen. Finansbranchen har givet mange kompetencer indenfor bl.a. kunderådgivning, herunder privatøkonomi. På bloggen gives der gode råd og tips på et meget højt fagligt niveau, hvor du kan finde svar på diverse problemstillinger. Udover bloggen ligger der nogle yderst velproducerede videoer, som giver dig yderligere gode råd.

Bank Partner -Logo -300x 52

Check 52 Hjælp til at skifte bank

Check 52 Hjælp til lån

Check 52 Online låneberegner

Følg Bankpartner på:
Facebook -logo


Conomia _Logo _dark _blue

Check 52 Lær at håndtere økonomiske problemstillinger

Check 52 Fokus på prvatperson og -økonomi

Check 52 Mægler mellem bank og kunde

Conomia - delt 19. plads

www.conomia.dk

På Conomia.dk finder man et hav af artikler med privatøkonomi i fokus. Der er stor mulighed for at blive en del klogere på sin økonomi, og hvordan man kan håndtere forskellige problemstillinger. Artiklerne rammer den almene privatperson, som søger gode råd og tips til en bedre økonomi, eller i hvert fald til hvordan man kan håndtere bestemte situationer. Artiklerne præges af stor viden og kompetence niveau, hvor skribenterne virker fagligt dygtige. Conomia ser sig selv som værende mægler mellem bank og kunde og har derfor interesse i begge lejre. Det medvirker til stor vidensdeling samt teoretisk faglighed.


Penge & Privatøkonomi - delt 19. plads

www.penge.dk

Penge & Privatøkonomi har et bredt udvalg af artikler indenfor privatøkonomi. Sortimentet rammer et bredt segment, og indeholder mange gode råd og tips til hvordan danskerne kan takle deres økonomiske udfordringer. Ydermere indeholder siden mange investerings informationer, samt råd til dem som måtte have en interesse inden for investering. Der er således indhold til en hver mand/kvinde, da artiklerne ofte finder nye vinkler. Skribenterne formulerer artiklerne med brugervenlighed, hvilket giver læseren god mulighed for forståelse. Penge.dk udgiver også et magasin. Virksomheden er en del Benjamin Media.

Skærmbillede 2015-09-21 Kl . 13.41.24

Check 52 Ejet af Benjamin Media

Check 52 Tips til investering

Check 52 Guides til privatøkonomi

Følg Penge & Privatøkonomi på:
Facebook -logo


rigtigraad

Check 52 Gældsrådgivning

Check 52 Hjælp til selvangivelse

Check 52 Guides om privatøkonomi

Følg Rigtig Rådgivning på:
Facebook -logo

Rigtig Rådgivning - delt 19. plads

www.rigtigraad.dk

Rigtig Rådgivning er en lille virksomhed, som hjælper andre, som ikke har tid eller lyst, med bogføring, selvangivelser og gældsrådgivning. På siden deler de ud af deres viden på området, igennem artikler omkring de problemer og udfordringer de oplever igennem deres arbejde.


My Monii - delt 25. plads

www.mymonii.dk

MyMonii's blogunivers bestræber sig på at have fingeren på pulsen, når det kommer til økonomiske nyheder og økonomisk opdragelse af samfundets yngre borgere. Formålet med MyMonii's blog er, at give 7-18-årige en bedre indsigt i en, til tider, meget kompliceret verden, som hidtil kun har været forbeholdt "de voksne". Vi bevæger os i højere grad mod et kontantløst samfund, og digitale penge kan være svære at forstå sig på. Denne udvikling stiller dermed nutidens forældre overfor nye udfordringer, når det kommer til økonomisk opdragelse af børnene. MyMonii forsøger at give forældrene en hjælpende hånd med denne udfordring samtidig med at vi møder vores yngre læsere i øjenhøjde.

My Monii -logo

Check 52 Gratis app

Check 52 Henvendt til familier

Check 52 Hjælper med at holde styr på børneopsapring


Kun 1jord

Check 52 Fokus på bæredygtighed

Check 52 Fokus på bæredygtig økonomi

Check 52 Ejet af folkesparekassen

Kun1jord - delt 25. plads

www.kun1jord.dk

Kun 1 Jord er en blog om bæredygtighed med fokus på økonomi. Vi mener økonomisk bæredygtighed er et overset område. Derfor vil vi udbrede kendskabet til begrebet bæredygtig økonomi og sætte det ind i konteksten med social- og miljømæssig bæredygtighed. Vores mål er, at helt almindelige danskere fremover også vil tænke på økonomi, når snakken går om bæredygtighed. Projektet er drevet af Folkesparekassen og Kun 1 Jord er Folkesparekassens bidrag til oplysningen omkring bæredygtighed i Danmark. Med en aktiv tilstedeværelse på de sociale medier vil vi skabe kontakt og indgå i dialog med alle, som er interesseret. For os handler det om at nuancere den debat, som foregår i og uden for mediernes rampelys. Folkesparekassen er et pengeinstitut, som arbejder for en demokratisk og bæredygtig samfundsøkonomi. Med afsæt i JAK Danmarks værdigrundlag er Folkesparekassen med til at holde bæredygtigheden i hævd.


Lønsikring - delt 25. plads

www.lønsikring.nu

Lønsikring.nu er danmarks førende udbyder af uafhængig lønsikring. Her kan alle - uanset hvilken a-kasse de er medlem af - finde priser, råd og vejledning om lønsikring. Vi sikrer at du som lønmodtager har muligheden for fuld dækning, i en periode med arbejdsløshed eller sygdom.

Lønsikring

Check 52 Tilbyder lønsikring

Check 52 Forøget sikkerhed ved ufrivillig arbejdsløshed

Check 52 Drives af CB Forsikring

Følg Lønsikring på:
Facebook -logo


Afstemningen er slut. Resultatet er afgjort udelukkende på baggrund af afstemningerne.

Til de nominerede

Stort tillykke til alle de nominerede

Vi sætter stor pris på jeres arbejde og de muligheder I skaber for danskere. I er helt sikkert med til, at gøre en forskel for mange forbrugere. Jeres engegement og arbejde er årsagen til, at vi ønsker, at hylde jer her på vores hjemmeside.