Hvordan fastsætter man sin forsikringssum ved sin indboforsikring?

Hvad er en forsikringssum ved indboforsikring?

En forsikringssum ved indboforsikring, er den maksimale erstatning du kan opnå, hvis skaden skulle ske. Din forsikringssum skal således passe med værdien af dit indbo. Er du dækket for 200.000 kr., men får skader for 400.000 kr., får du stadig kun dækning for de 200.000kr.

Sammenlign indboforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Når det kommer til din præmiebetaling, vil det som følge af en større risiko for forsikringsudbyderen, resultere i en højere præmie. Jo mere udbyderen risikere at skulle punge ud for dine skader, jo mere forlange de du betaler for at have forsikringen.

Hvis du er underforsikret, som i eksemplet ovenfor, får du alt andet lige en relativt billig præmie. Men der er stor risiko forbundet med det. Er du dækket for 200.000 kr., som i eksemplet ovenfor, og har værdi for 400.000 kr., da vil forsikringen kun dække dine skader med 50%. Selv når du får en skade på 10.000 kr., således dækker forsikringen kun de 5.000kr.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring

 

Hvilke ting har værdi?

Der vil som udgangspunkt blive opsat et forslag til en forsikringssum, som først og fremmest bunder ud i størrelsen på din bolig. Hvor mange kvadratmeter og hvor mange værelser. Det giver forsikringsselskabet et vigtigt grundlag for beregningen.

Som næste step, er det vigtigt at anslå den samlede værdi, af de ting som du ved er mere end nogle håndøre værd. Det er vigtigt at du medregner diverse samlinger, møbler, smykke osv. Nedenfor vil jeg opliste langt de fleste ting der kan have større værdi.

Ansvarsforsikring indbo

Elektronisk udstyr

Drum 24

Musikinstrumenter

Binoculars 11

Kikkerter

Musical 147

Antikviteter

Artistic 23

Kunstværker

Decoration 10

Ægte tæpper

Cow4

Pelsværk og skind

Gun9

Våben

Drink 86

Vin og spiritus

Letter 11

Mønt og frimærkesamling

Letter 11

Lomme og armbåndsure

Gold2

Guld og sølv

Precious1

Smykker, perler og ædelsten

       

Alle de nævnte ting, bør man således have med i sine beregninger når man angiver, hvor stor en forsikringssum til indboforsikringen, man vil have. Så find alle de gamle samlinger frem fra gemmeren, og hvis du er i tvivl om værdien, så få det vurderet. Det kan spare dig mange penge hvis uheldet er ude.

Hvordan tegner du den bedste indboforsikring med forsikringssum?

Når du står og skal tegne en indboforsikring med en optimal forsikringssum, er der en del ting, som du bør overveje. Vigtigst er det at du i sidste ende, står med en løsning du kan være tilfreds med. Din forsikringssum må være hverken være for høj eller for lav.

Vi har tidligere nævnt årsagerne til hvorfor forsikringssummen skal være så præcis som muligt. Hav derfor fokus på dette. Det er essentielt for en god dækning. Ydermere bør du have fokus på hvilke dækninger du får med i din pakkeløsning, da den skal passe til hvad du har af ejendele.

Sidst men ikke mindst skal der selvfølgelig være fokus på prisen. For at få den bedst mulige løsning, med bedst dækning, til den bedste pris, skal du sætte dig selv i udbud. Det kan du f.eks. gøre her på Mikonomi.dk. Her vil forsikringsudbyderne kæmpe om at få dig som kunde.

Relaterede blogindlæg