Hvordan er reglerne for helbred ved ulykkesforsikringer?

Ulykkesforsikring og helbred

Når du tegner en ulykkesforsikring, så er der en række ting du skal være opmærksom på, hvis du i forvejen har en kronisk sygdom. Inden du tegner en forsikring vil du blive bedt om at give oplysninger omkring dit helbred, da dette har betydning for om du kan tegne en ulykkesforsikring på normale vilkår. Du kan læse mere her om hvad forsikringsselskaberne går ind og vurdere omkring dit helbred inden du tegner en forsikring.

Hvordan har dit helbred betydning for ulykkesforsikringen? 

Når du tegner en ulykkesforsikring, så den forsikringspræmie du kan få blive påvirket af det helbred som du har i forvejen. Har du eks. tidligere skader eller lider af en kronisk sygdom, så er det ikke noget ulykkesforsikringen kan gå ind og dække, da det er noget som er sket før du fik en ulykkesforsikring på plads. Sker der derimod en forværrig af en nuværende lidelse efter eks. en ulykke, så vil du med ulykkesforsikringen kunne dække disse omkostninger. Forværringen skal imidlertid være på mindst 5 % méngrad før at en erstatning kan være gældende. Hvis du derudover gerne vil være dækket hvis du får diagnosticefret en alvorlig sygdom imens at du har ulykkesforsikringen, så kan du hos mange forsikringsselskaber tilvælge at dette skal dækkes af forsikringen. Det kunne eks. være hvis du får alzheimers, parkinson, apopleksi (blodprop i hjernen osv.  

Det skal dog bemærkes at det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab hvordan reglerne er, og det kan derfor være en god idé at tage kontakt til de enkelte og forhøre sig ad. Nogle forsikringsselskaber vil slet ikke kræve helbredsoplysninger, men i disse tilfælde gælder det stadig at tidligere skader ikke kan dækkes. 

Inden du tegner en ulykkesforsikring vil de mange forsikringsselskabet dog indhente oplysninger omkring dit helbred, og det er her meget vigtigt at være ærlig med hvad der oplyses, da forkerte eller manglende oplysninger kan resultere i nedsat eller i værste fald slet ingen erstatning fra forsikringsselskabet. Vær derfor meget opmærksom på at de oplysninger, som du giver til forsikringsselskabet, er fyldesgørende og korrekte. 

Få et tilbud på en ulykkesforsikring

Hvis du er interesseret i at tegne en forsikring, så du kan blive dækket ind hvis der sker en skade eller du får en sygdom, så kan du meget let komme i gang ved at anvende Mikonomi.dk. Vi vil her på siden meget gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtig ulykkesforsikring som passer til dig og din familie, og som du samtidig føler er til en rimelig pris. Alt du skal gøre er blot at indtaste dine forsikringsoplysninger i vores kontaktformular her på siden. Dine ønsker vil herefter blive sendt videre til relevante forsikringsselskaber, som vil konkurrere om at give dig det bedste tilbud. Du får da 3 tilbud, som du kan sammenligne og vurdere, og finde ud af om en af tilbuddene passe dig. I så fald kan du vælge at takke ja til en af dem, eller kan du sige nej. Det er helt gratis og uforpligtende for dig at modtage disse tilbud.

Relaterede blogindlæg