Hvad er det røde og det grønne kort til din bilforsikring?

Hvert år kører mange danske bilister over grænsen og bruger enten bilen som en vigtig del af selve ferien eller blot som transportmiddel i stedet for at flyve til deres destination. Uanset hvad, gælder der andre regler for dig, som bilist, i udlandet end herhjemme. Spørgsmålene kan derfor være mange, når man forbereder sig til sin ferie. Nogle spørger bl.a. sig selv: "Hvad er det røde og grønne kort til din bilforsikring?" og "Hvordan finder jeg ud af om jeg har det?" Mikonomi giver dig svaret her:

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Det grønne kort

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen gør dig erstatningspligtig, hvis du skulle forårsage skade på andre bilister, deres biler og/eller ejendele. Den dækker dog ikke de skader, der måtte komme på dig selv eller din egen bil.

Det grønne er dit bevis over for de udenlandske myndigheder om, at din bil er ansvarsforsikret. Alle danske bilister har derfor adgang til det grønne kort. Det er dog ikke lande, som kræver, at du har det fysiske grønne kort med dig.

I disse lande skal du have det grønne kort med: Albanien, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine

I disse lande kan du nøjes med at medbringe dit registreringsnummer: EU-lande, Norge, Schweiz, Island, Andorra, Serbien

Vær opmærksom på, at lande, som ikke er nævnt her muligvis ikke accepterer det grønne kort. Det anbefales derfor, at du altid undersøger omstændigheder inden, at du rejser afsted.

Hvad Er Det Røde Og Grønne Kort Til Din Bilforsikring - Bilferie

 

Det røde kort

Det røde kort er dit bevis på, at du har ret til vejhjælp i udlandet. Du har adgang til dette kort, hvis du har en kaskoforsikring til din bil - også selvom du ikke har yderligere tilkøb såsom vejhjælp. Kaskoforsikringen dækker de skader, der måtte komme på din egen bil i et biluheld eller lignende.

Med det røde kort er du langt hen af vejen sikret den samme service, som i Danmark. Det røde kort gælder dog ikke i Danmark, hvis din bil er indregistreret her. Servicen får du af firmaet SOS International. Du skal derfor ikke kontakte dit forsikringsselskab, men SOS International, hvis du får brug for vejhjælp i udlandet.

 

Det røde kort dækker

  • Vejhjælp på skadestedet
  • Bugsering af din bil til et værksted, hvis din bil ikke kan repareres på stedet
  • Transport og/eller omkostninger til et hotelophold, hvis din bil ikke er færdigrepareret samme dag
  • Lejebil
  • Hjemrejse af personer
  • Hjemtransport af bilen
  • Fremskaffelse af reservedele, hvis de ikke er tilgængelige på skadestedet eller værkstedet

 

Her dækker det røde kort

Det Røde Kort - Her Dækker Det

Albanien, Andorra, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrig (inkl. korsika), Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Holland, Hviderusland, Iran, Irland, Island, Israel, Italien, Kosovo, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Makedonien, Malta, Marokko, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland (indtil Uralbjergene), San Marino, Schweiz, Serbien, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tunesien, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn, Wales og Østrig.

 

Få styr på dine forsikringer til din bil

I modsætning til det grønne kort, er det ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du rejser udenlands. Både det grønne og det røde kort kan downloades til din smartphone via en app.

Så hvad er det røde og grønne kort til din bilforsikring? Din hjælp til den bedste bilferie, hvis du vel og mærke har de rigtige bilforsikringer til din bil. Lad Mikonomi hjælpe dig godt på vej ved at give dig 3 gode tilbud på den bedste bilforsikring til dig og din bil. Det er ganske uforpligtende og helt gratis.

Relaterede blogindlæg