A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 2 min.
Opdateret:

Her bliver du hurtigst elitebilist

Vilkårene og betingelserne hos de forskellige forsikringsselskaber varierer en del, og vi har derfor lavet en oversigt over de 10 største forsikringsselskaber. Her kan du bl.a. se hvor lang tid det tager, før du optjener titlen som elitebilist og hvilke andre krav de forskellige forsikringsselskaber ellers har.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Flere og flere forsikringsselskaber benytter sig af den såkaldte elitebilistordning. Bilforsikring til elitebilister favoriserer de bilister, som har kørt bil i mange år og vel at mærke gjort det skadefrit. Din skadefrikørsel kombineret med at du selvfølgelig altid betaler din bilforiskring til tiden giver dig en lavere forsikringspræmie.

Den typisk sete opdeling i elitebilistordningen er en trinvis opdeling, hvor du som den gode bilist rykker op af trinstigen for hvert år du kører skadefrit. Titlen som elitebilist får du som regel først, når du når det øverste trin. Hos nogle forsikringsselskaber kræves det at du samler dine andre forsikringer hos dem. Det kan f.eks. være din indboforsikring, ulykkesforsikring, husforsikring og sommerhusforsikring.

Skulle uheldet være ude på din vej op af rangstigen til at blive elitebilist, skal du ikke uden yderligere undersøgelse frygte at ryge helt ned af stigen. Hos nogle forsikringsselskaber ryger du kun ét trin ned af stigen. Det medfører dog stadig, at din forsikring bliver dyrere og at du må udskyde målet om at blive elitebilist yderligere et år. Andre selskaber sætter opbygningen af din anciennitet i stampe i et år, så du bliver på det trin, som du var på før skaden skete.

ForsikringselskabElitebilistordningMin. alderSkadefriAndre krav
TopdanmarkJa28 år5 årIngen
Tryg ForsikringJaAutomatisk som 30-årig3 årIngen (ej heller dit erfaringsniveau som bilist)
Alm. Brand ForsikringJaIngen5 årIngen
Codan ForsikringJa (+trinbilistordning)25 år3 årKaskoforsikring i 3 år
If ForsikringJa (OBS: 2 ordninger)30 år3 årIngen
GF ForsikringJaIngen5 årEt eliteprogram med årligt prisfald på din forsikring
Lærerstandens BrandforsikringJa30+ år5 årSaml dine største forsikringer her + Have din indboforsikring samt enten ulykkes-, hus- eller sommerhusforsikring her
Gjensidige ForsikringJa21 år3 årIngen
ALKA ForsikringJaIngen6 år7 år med kun én skade. Hvis 50+ år skal du have haft 4 eller 6 år med kun én skade
Nykredit ForsikringJaIngen6 år (3 år)3 år, hvis alle dine forsikringer er samlet hos Nykredit Forsikring

OBS: Der tages forbehold for trykfejl og ændringer hos de enkelte forsikringsselskaber. Derfor anbefales det altid at undersøge hvordan lige netop dit forsikringsselskab håndterer elitebilistordningen.

Fordele som elitebilist

Fordelene som elitebilist varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Nogle selskaber giver en procentvis rabat på din bilforsikring, men generelt ses det, at man får sine forsikringer billigere som elitebilist. Andre selskaber belønner elitebilisten med goder såsom:

  • en billigere forsikring

  • en lavere selvrisiko

  • ekstra dækninger på din bilforsikring

  • en selvrisiko og forsikringspræmie, der ikke stiger ved eventuelle skader