Her bliver du hurtigst elitebilist

Vilkårene og betingelserne hos de forskellige forsikringsselskaber varierer en del, og vi har derfor lavet en oversigt over de 10 største forsikringsselskaber. Her kan du bl.a. se hvor lang tid det tager, før du optjener titlen som elitebilist og hvilke andre krav de forskellige forsikringsselskaber ellers har.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Flere og flere forsikringsselskaber benytter sig af den såkaldte elitebilistordning. Bilforsikring til elitebilister favoriserer de bilister, som har kørt bil i mange år og vel at mærke gjort det skadefrit. Din skadefrikørsel kombineret med at du selvfølgelig altid betaler din bilforiskring til tiden giver dig en lavere forsikringspræmie. 

Den typisk sete opdeling i elitebilistordningen er en trinvis opdeling, hvor du som den gode bilist rykker op af trinstigen for hvert år du kører skadefrit. Titlen som elitebilist får du som regel først, når du når det øverste trin. Hos nogle forsikringsselskaber kræves det at du samler dine andre forsikringer hos dem. Det kan f.eks. være din indboforsikring, ulykkesforsikring, husforsikring og sommerhusforsikring.

Skulle uheldet være ude på din vej op af rangstigen til at blive elitebilist, skal du ikke uden yderligere undersøgelse frygte at ryge helt ned af stigen. Hos nogle forsikringsselskaber ryger du kun ét trin ned af stigen. Det medfører dog stadig, at din forsikring bliver dyrere og at du må udskyde målet om at blive elitebilist yderligere et år. Andre selskaber sætter opbygningen af din anciennitet i stampe i et år, så du bliver på det trin, som du var på før skaden skete.

Forsikringselskab Elitebilistordning Min. alder Skadefri Andre krav
Topdanmark Ja 28 år 5 år Ingen
Tryg Forsikring Ja Automatisk som 30-årig  3 år  Ingen (ej heller dit erfaringsniveau som bilist) 
Alm. Brand Forsikring Ja  Ingen  5 år  Ingen 
Codan Forsikring  Ja (+trinbilistordning)  25 år  3 år  Kaskoforsikring i 3 år 
If Forsikring Ja (OBS: 2 ordninger)  30 år  3 år Ingen 
GF Forsikring Ja  Ingen  5 år  Et eliteprogram med årligt prisfald på din forsikring 
Lærerstandens Brandforsikring  Ja  30+ år  5 år  Saml dine største forsikringer her + Have din indboforsikring samt enten ulykkes-, hus- eller sommerhusforsikring her 
Gjensidige Forsikring Ja  21 år  3 år  Ingen 
ALKA Forsikring Ja  Ingen  6 år  7 år med kun én skade. Hvis 50+ år skal du have haft 4 eller 6 år med kun én skade
Nykredit Forsikring  Ja Ingen 6 år (3 år)  3 år, hvis alle dine forsikringer er samlet hos Nykredit Forsikring 

OBS: Der tages forbehold for trykfejl og ændringer hos de enkelte forsikringsselskaber. Derfor anbefales det altid at undersøge hvordan lige netop dit forsikringsselskab håndterer elitebilistordningen.

Fordele som elitebilist

Fordelene som elitebilist varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Nogle selskaber giver en procentvis rabat på din bilforsikring, men generelt ses det, at man får sine forsikringer billigere som elitebilist. Andre selskaber belønner elitebilisten med goder såsom:

  • en billigere forsikring

  • en lavere selvrisiko

  • ekstra dækninger på din bilforsikring

  • en selvrisiko og forsikringspræmie, der ikke stiger ved eventuelle skader

Relaterede blogindlæg
Privatleasing - Hvad er det?
Kør i din drømmebil med sæsonleasing
10 ting du altid bør have i bilen
De 7 bedste apps til bilejeren