Har du ret til psykolog med en ulykkesforsikring?

Har du ret til psykolog med en ulykkesforsikring?

Ulykkesforsikringen er din sikkerhed for at du bliver dækket, hvis du kommer til skade i en ulykke og det efterlader dig med varige mén. Her kan ulykkesforsikringen gå ind og dække forskellige behandlinger, og hvorvidt dette kan inkluderer psykologhjælp kan du læse mere om her. 

Hvad er en ulykkesforsikring udover psykolog?

En ulykkesforsikring er en forsikring som dækker dig økonomisk, hvis du kommer ud for en ulykke og får varige mén. Den fungerer på samme måde, som en bilforsikring eller indboforsikring - du får erstatning hvis du kommer til skade. Dette kan være alt fra småskader til mere alvorlige skader såsom tab af en legemsdel, nedsat syn eller hørelse osv.

Der vil dog typisk blive sat nogle krav til hvor stor méngraden der skal være før at der kan foretages en erstatning fra forsikringsselskabets side. Denne méngrad vil typisk blive sat til at skulle være minimum 5 % før at ulykkesforsikringen kan dække dig.

Den erstatning du da kan få, vil udgøre ligeså mange procent af invaliditetssummen, som méngraden er fastsat til. Dvs. at har du eks. en forsikringssum på 1 million og en méngrad på 5 %, så kan du få udbetalt 50.000 kr. i erstatning. Det er Arbejdsskadestyrelens méntabel, som anvendes af forsikringsselskaberne, når de skal fastlægge hvor stor er en erstatning du er berettiget til. Denne tabel inddeler skader alt efter hvor alvorlige de er, og måles fra 0 til 100 %. 

Dækker ulykkesforsikringen en psykolog?

Hvis du kommer ud for en ulykke, som går hen og traumatiserer din hverdag, så er det vigtigt at få kompetent krisehjælp. Dette vil da ofte ske igennem en professionel psykolog, som vil kunne hjælpe dig videre. Denne hjælp er dog som udgangspunkt ikke noget som dit forsikringsselskab kan dække. Årsagen til dette skyldes, at skader bliver defineret i rent fysiske termer og ikke psykologiske. Derfor vil du som udgangspunk ikke være dækket, hvis en ulykke resultere i at du behøver psykologhjælp. Der er dog nogle forsikringsselskaber, som tilbyder psykologhjælp som en del af deres forsikringer, og ellers kan der være mulighed for at tilvælge psykologhjælp til din forsikring, hvis du mener det er nødvendigt. 

Hvis du allerede ejer en ulykkesforsikring og finder ud af, at psykologhjælp ikke er en del af denne, så kan det være en god idé at undersøge hvilke andre muligheder du har. Det er kan eks. være muligt at tegne en tilvalgsforsikring til din ulykkesforsikring, som dækker dette behov for psykologhjælp. 

Få et tilbud, sammenlign og spar penge på ulykkesforsikringen

Ejer du endnu ikke en ulykkesforsikring og vil du gerne have at psykologhjælp skal være en del af forsikringen? Så kan du anvende Mikonomi.dk til at finde den helt rigtige forsikring for dig. Alt du skal gøre er blot at indtaste dine forsikringsønsker i vores kontaktformular her på siden, og dine ønsker vil herefter blive sendte videre til relevante forsikringsselskaber, der vil konkurrere om at give dig det bedste tilbud. Du vil herefter modtage 3 tilbud, som du kan sammenligne og vurdere. Er der et tilbud som passer dig, så kan du vælge at tage imod det. Dette er din hjælp til at finde et forsikringsselskab som møder dine behov, og som ikke er for dyrt for dig. Det er tilmed gratis og uforpligtende at modtage disse tilbud. 

Relaterede blogindlæg