Få det fulde overblik over det blå sygesikringsbevis

Få det fulde overblik over det blå sygesikringsbevis

Hvis du er i tvivl om hvordan du er dækket med det blå sygesikringsbevis, så kan du blive klogere ved at læse med her. Det er ret så vigtigt, at være forsikret når du er ude og rejse, hvis du skulle komme til skade eller blive syg. Det er noget som det blå sygesikringsbevis kan dække for dig, hvis du vel og mærke rejser i de lande som det dækker over. Bliv klogere på det her. 

Hvordan dækker det blå sygesikringsbevis?

Er du på rejse inden for EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz, så kan du blive dækket med det blå sygesikringsbevis. Det kan eks. gøre sig gældende hvis du skal:

  • Du skal på ferie. 
  • Du skal i praktik eller være au-pair. 
  • Afsted for at studere eller følge en faglig uddannelse.
  • Du skal arbejde i udlandet. 
  • Du har en kronisk sygdom som du ved, at du behøver behandling for under din rejse. 

Det blå sygesikringsbevis er helt gratis at bestille, og du kan gøre det på Borger.dk og vil efter 2-3 uger modtage det med posten. Med det blå sygesikringsbevis har du ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land, som du rejser i. Der dækkes både akut sygdom, tilskadekomst og "behovsbestemt sygehjælp". Med behovsbestemt sygehjælp mener der, at det er lægen som afgør hvilken behandling der er nødvendig under opholdet, hvilket bl.a. vil afhænge af hvor længe du skal opholde dig i landet og hvilken behandling der er tale om. Du skal endvidere vide, at det blå sygesikringsbevis normaltvist ikke dækker behandling på private hospitaler eller klinikker.  

Hvad dækker det blå sygesikringsbevis ikke?

Det blå sygesikringsbevis kan ikke gå ind og dække, hvis du har behov for hjemtransport til Danmark. Det gør sig gældende ved tilskadekomst, samt dødsfald. Du vil ligeledes heller ikke kunne blive dækket hvis:

  • Dit formål med rejsen er at få behandling.
  • Du ønsker sygeledsagelse under din rejse. 
  • Du vil gerne tilkalde pårørende ved akut og alvorlig sygdom i udlandet. 
  • Hjemkaldelse, hvis der skulle ske noget i den nærmeste familie. 

Hvis du gerne vil være dækket for det ovenstående, så kræver det at du tegner en rejseforsikring som supplement til det blå sygesikringsbevis. Det kan imidlertid næsten altid svare sig, at tegne en rejseforsikring, da den typisk ikke er så dyr og så kan du føle dig sikker på, at du er fuldt dækket ind, når du er ude og rejse.