Ejerskifteforsikring ved dødsbo

Generelt er det en rigtig god idé at tegne en ejerskifteforsikring, når du skal sælge eller købe en ejendom. En ejerskifteforsikring er nemlig med til at sikre begge parter i en ejendomshandel, mod ubehagelige overraskelser, hvis der skulle dukke alvorlige fejl og mangler op, der er blevet overset under udarbejdelsen af tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Hvorfor vælge en ejerskifteforsikring ved køb af et dødsbo?

Når du er ved at købe en ejendom, så tænker du sikkert mere på om husets størrelse, rum osv. kan opfylde dine krav. Du bør dog i høj grad også tænke på, hvorledes du er sikret i tilfælde af skjulte fejl og mangler.

Ligesom ved et helt almindeligt huskøb, så er det ved overtagelsen af et dødsbo en rigtig god idé at tegne en ejerskifteforsikring. Du sikrer dig på denne måde økonomisk i tilfælde af, at der viser sig at være skjulte fejl og mangler i huset.

Skjulte fejl og mangler kan være ulovlige elinstallationer eller andre skjulte forhold der kan skade huset.

Du kan tegne en ejerskifteforsikring ved køb af dødsbo til en rimelig pris hos de fleste forsikringsselskaber.

 

Hvad koster en ejerskifteforsikring til dødsbo?

Prisen på en ejerskifteforsikring kommer an på flere faktorer og de følgende punkter har indvirkning på den samlede pris:

  • Husets størrelse

  • Husets alder

  • Husets stand

  • Selskab

  • Præmien

  • Dækning

  • Selvrisiko

Det er vigtigt, at du sætter dig lidt ind i ejendommens stand inden du køber et dødsbo. Dette gør du ved at læse tilstandsrapport samt elinstallationsrapport. Ydermere er det en god idé at tage ud og gennemgå boligen grundigt for at komme eventuelle mangler i forkøbet. Det er vigtigt at holde sig for øje, hvorvidt boligens stand svarer nogenlunde til andre boliger af samme alder.

Andre faktorer, såsom hvilket forsikringsselskab du vælger samt deres betingelser for dækning, har indvirkning på den samlede pris på ejerskifteforsikringen. Præmien på en ejerskifteforsikring er et éngangsbeløb. Du skal desuden være opmærksom på, hvor høj selvrisiko du har. Så læs policen grundigt igennem inden du skriver under.