Dækker ejerskifteforsikring eller husforsikring?

Det kan i flere tilfælde være svært at finde ud af, om det er din ejerskifteforsikring eller husforsikring som dækker dine skader på dit hus. Fælles for de to forsikringer er selvfølgelig, at du vil være dækket mest optimalt ind, hvis du tegner begge forsikringer.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Der kan dog i flere tilfælde opstå tvivl om, hvorvidt det er din husforsikring eller ejerskifteforsikring, som dækker de skader som er opstået på dit hus. Vi giver dig her en guide til, hvilke skader som dækkes af enten ejerskifteforsikring eller husforsikring.

En husforsikring er en forsikring af dit hus. Det vil til enhver tid være en fordel, at have tegnet en husforsikring, da du hermed er dækket ind, hvis der skulle opstå skader på dit hus. Hvis dit hus f.eks. har pådraget sig skader i forbindelse med storm eller voldsom regn, vil dit forsikringsselskab gå ind og dække skaderne.

En ejerskifteforsikring er en forsikring som dækker skader, som er pådraget på dit hus, før du overtog huset fra den tidligere ejer. Du vil i den forbindelse ikke være nødsaget til, selv at skulle betale for de skader, som er sket før du overtog dit nye hus.

Sådan dækker din husforsikring

Som tidligere nævnt dækker en husforsikring de skader, som opstår på din bygning. Hvis dette sker vil dit forsikringsselskab dække skaderne. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du selv skal betale den selvrisiko, som du selv angiver, den dag du tegner din forsikring.

De typiske skader som oftest dækkes af en husforsikring, er de skader, som opstår i forbindelse med dårligt vejr. Det kan f.eks. være, at det i en periode har regnet meget, og du dermed oplever, at der opstår oversvømmelse i dit hus. Derudover kan det også være andre vandskader, som opstår som følge af rørsprængninger.

Mange forsikringsselskaber tilbyder sine kunder, at de kan tilpasse sin husforsikring efter behov og ønsker. Du har dermed mulighed for, at udvide din husforsikring med udvalgte tilvalgsdækninger, hvis du har behov for, at være ekstra forsikret, hvis dit hus er ekstra udsat for f.eks. vandskader.

LÆS OGSÅ: Husforsikring

 

Sådan dækker din ejerskifteforsikring

Når du skal til at købe et nyt hus, er det en god idé at overveje, om du skal tegne en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er en god idé at have, hvis du skulle finde skjulte skader på dit hus. Dermed er du fri for selv at skulle betale, hvis den tidligere ejer har forårsaget skader på dit hus, som du først har opdaget efter du har overtaget huset.

For at du kan være sikker på, at en ejerskifteforsikring dækker de skader, som du opdager på dit hus, er det vigtigt at være opmærksom på, at de skader som du ønsker forsikret, ikke er nævnt i den udarbejde tilstandsrapport. Hvis du derudover oplever en skade på dit hus, som er forårsaget af en eventuel konstruktionsfejl, er der gode muligheder for, at din husforsikring dækker.

Oplever du skader på dit hus, og er du i tvivl om, om en ejerskifteforsikring dækker, bør du tjekke dette med dit forsikringsselskab. Gennemlæs den udarbejdede tilstandsrapport grundigt for at være sikker på, at du ved hvordan du er forsikret.

 

Ejerskifteforsikring

Værd at vide om husforsikring eller ejerskifteforsikring?

Hvis du er sælger af et hus, bærer du et 10-årigt ansvar for de fejl og mangler som må være på huset før overtagelsestidspunktet. Du har dog som sælger mulighed for at slippe dette ansvar, hvis du tilbyder køber en ejerskifteforsikring.

Forudsætningen for at du kan tilbyde køber en husforsikring, er, at der udarbejdes en tilstandsrapport. Denne tilstandsrapport skal beskrive hvilke skader, som er på huset, inden køber overtager huset.

Har du yderligere spørgsmål til, om det er din ejerskifteforsikring eller husforsikring som dækker for skaderne, bør du kontakte dit forsikringsselskab. Derudover vil vi endnu engang understrege, at det er vigtigt at læse både den udarbejdede tilstandsrapport og din police, så du er sikker på, hvordan du er dækket ind.

Relaterede blogindlæg