Vær forberedt på skybrud med en husforsikring

Når Danmark rammes af skybrud, kan kloakkerne ofte ikke følge med. Dette betyder, at mange husstande pådrager sig store skader, hvilket kan blive en omkostningstung omgang for mange mennesker.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Derfor anbefales det, at du har tegnet en husforsikring, så dit forsikringsselskab dækker de omkostninger som må være, i forbindelse et skybrud og de skader som påføres dit hus.

Forestil dig, at der er trængt vand ind i dit hus, og huset har pådraget sig fugtskader. Der kan her være skader for mange tusind kroner, hvilket kan være svært selv at betale. I stedet for at gå ud og låne penge til at betale skaderne, er det en god idé, hvis du i forvejen har en husforsikring.

Der er mange andre ting at være opmærksom på i forbindelse med skybrud. Vi giver dig her en guide til, hvornår din husforsikring dækker, hvordan du kan forebygge eventuelle skader, og hvordan du finder ud af, om der er et nyt skybrud på vej.

Forsikring ved skybrud

Der er forskel på, hvad og hvor meget forsikringsselskabet dækker, alt afhængig af hvilket forsikringsselskab du tegner din husforsikring hos. Som hovedregel dækker forsikringsselskabet, hvis dit hus har pådraget sig skader, ved mere end 40 mm. regn på 24 timer.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle skader på dit hus, som dækkes af forsikringen. Hvis dit hus ikke er vedligeholdt og er i dårlig stand, kan du risikere, at din forsikring kun dækker en begrænset del af skaderne, eller i værste fald ikke dækker nogle af skaderne.

Husforsikringen dækker heller ikke, hvis dine tagrender er tilstoppede før skybruddet. Sørg derfor altid for, at dine tagrender er utilstoppet og vedligeholdt.

Hvis vandet er trængt ind fra revner i dit hus, skal du også være opmærksom på, at det kan være din indboforsikring som dækker i stedet for din husforsikring.

Forebyggelse ved skybrud

Du kan selvfølgelig selv gøre noget, som forebygger dit hus mod skybrud. Hvis du ved, at skybruddet rammer inden for et par timer, er det en god ide, at starte med at få renset dine tagrender. Disse tagrender kan være fyldt med blade som er faldet af træerne, og andet affald som har samlet sig i dine tagrender.

Derudover er det en god ide at sørge for, at dine vinduer er lukket. Især vinduer på dit loft og i din kælder kan være udsat, da det enten kan regne ind, eller løbe ind når regnen er faldet. Har du opbevaret værdiggenstande på dit loft eller i din kælder, er det en god ide at være opmærksom på dette, og flytte dem til et sted, som ikke er lige så udsat under skybrud som loft og kælder.

Når skybruddet har været der, er der også nogle ting du skal være opmærksom på, inden du begynder at rydde op efter skybruddet. Det er f.eks. en god ide at have liste over alle de ting som har lidt skade, så du har dokumentation at vise til dit forsikringsselskab. Derudover bør du også fotografere de ting som har lidt skade, hvis det bliver nødvendigt at fremvise billeddokumentation.

Bliv informeret inden skybruddet kommer

Det kan være svært selv at finde ud af, om der er et skybrud på vej. Derfor er det en god ide, at tilmelde sig Forsikringsvejret. Denne gratis tjeneste giver dig en melding, når der er et skybrud på vej. Dette giver dig muligheden for at forberede dig på skybruddet, og dermed også muligheden for at minimere risikoen for skader.

Udover varsling om skybrud, får du via Forsikringsvejrets SMS-service også besked, når der er storm eller fare for lynnedslag på vej. Dette gratis service kan dermed spare dig for mange penge, hvis du forbereder dig på den rette måde til det næste uvejr.

Relaterede blogindlæg