Ulykkesforsikring i udlandet

Det er essentielt at have en ulykkesforsikring, hvis du kommer til skade. Dette giver dig ret til erstatning, hvis en skade efterlader dig med varige mén. Ulykkesforsikringen er derfor din sikkerhed for at du er dækket ind økonomisk, hvis du kommer galt afsted. Der skal ikke meget til før at du kan komme ud for en ulykke, og dette kan ske både herhjemme som i udlandet. Vil du gerne vide mere om hvordan en ulykkesforsikring kan gå ind og dække dig når du er i udlandet? Så læs med her og bliv klogere. 

Hvordan dækker ulykkesforsikringen i udlandet?

Hvorledes din ulykkesforsikring dækker i udlandet, og hvor bredt, vil i sidste ende afhænge af det enkelte forsikringsselskab. Typisk vil de fleste forsikringsselskaber dog kunne tilbyde de samme vilkår. Dem kan ud se her:

  • Fuld dækning i Norden og på Grønland: Forsikringsselskabet vil typisk kunne tilbyde dig ubegrænset dækning når du er på rejse i Norden og på Grønland. Disse rejser vil ligeledes kunne dækkes på samme vilkår som hvis du kom til skade i Danmark. 
  • Rejser i resten af verden: Skal du på rejser eller midlertidige ophold ud over Norden og Grønland, eks. USA, så bør du tjekke med det enkelte forsikringsselskab hvorvidt du er dækket. Flytter du eks. permanent til USA, så vil din ulykkesforsikring som udgangspunkt ikke længere være gældende, da den kun kan dække en kortere periode. Ulykkesforsikringen vil kun kunne dække et midlertidigt ophold, som typisk kan vare op til 12 måneder. Skal du derfor udstationeres eller opholde dig i USA eller et andet sted i en længere periode end 12 måneder, så kan det være nødvendigt at tegne forsikringer i arbejdslandet i stedet. Der er dog også muligheden for at forlænge forsikringen, hvis du ved at du kommer til at opholde dig i længere end 12 måneder.
  • Lægebehandling: Din ulykkesforsikring vil typisk kunne dække personskader, som sker i udlandet og du er på en midlertidig rejse (ikke gældende for Norden og Grønland). Modtager du da behandling i udlandet, så vil du typisk selv skulle betale regningen som udskrives af hospitalet. Det er derfor vigtigt at du får en kvittering med, så du har dokumentation for din behandling og de penge som du har lagt ud. Dokumentation kan efterfølgende bruges, når du skal have penge fra dit forsikringsselskab for behandlingen.   

Er der noget som du er tvivl om i forhold til din forsikring i udlandet, så kan du altid tage en snak med det enkelte forsikringsselskab, eller nærlæse din forsikringspolice, hvis allerede ejer en ulykkesforsikring. Her kan du samtidig forhøre dig om mulighederne for at udvide eller forlænge din forsikring. 

Spar penge på ulykkesforsikringen

Hvis du endnu ikke ejer en ulykkesforsikring eller blot er interesseret i at se om du kan spare nogle penge på din nuværende, så kan du anvende Mikonomi.dk til denne hjælp. Ved at anvende Mikonomi.dk sørger du for at forsikringsselskaberne opsøger dig, frem for omvendt. Dette gør du ved, at dine ønsker - som du oplyser til Mikonomi.dk - bliver sendt videre til relevante forsikringsselskaber, der vil konkurrere om at få dig som kunde. Dermed kan du oftest få et bedre tilbud end hvis du selv opsøgte det enkelte forsikringsselskab. Du kan via Mikonomi.dk få stillet 3 tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, som du kan sammenligne og i sidste ende vurdere om du vil tage imod. Det er helt op til dig hvad du gør, og det er helt gratis og uforpligtende for dig at modtage disse tilbud.  

Relaterede blogindlæg