Tjek din bilforsikring efter i sømmene

Vilkår, priser og dit liv som bilist ændrer sig i takt med markedet. Så uanset om du står som førstegangskøber af en bilforsikring eller om du er godt på vej til at blive elitebilist, så kan det betale sig at tjekke din bilforsikring efter i sømmene. Nogle forsikringer fornyes automatisk, og du bliver derfor ikke gjort opmærksom på, at du måske burde ændre forsikringsselskab eller tage dine vilkår op til revision.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Din profil, som bilist

Din alder spiller en stor rolle, når du skal vælge bilforsikring - uanset om det er din første forsikring, eller om du har haft den i et par år. Er du mellem 18 og 24 år betragtes du nemlig som ung i forsikringsselskabernes øjne. Din pris vil automatisk være højere baseret på de danske uheldsstatistikker, som desværre viser, at unge bilister er overrepræsenteret.

Har du derimod en højere alder, og har haft bil i mange år, hjælper din alder og erfaring dig til en bedre pris på din forsikring. Flere og flere forsikringsselskaber benytter sig nemlig af den såkaldte elitebilistordning. Denne ordning belønner skadefri bilister økonomisk, da de bl.a. får en billigere bilforsikring.

Mange forsikringsselskaber beregner din bilforsikring ud fra din adresse eller postnummer. Det kan derfor betale sig for dig, at gøre dit forsikringsselskab opmærksom på eventuelle nylige eller kommende flytninger. Priserne er som regel højere i områder med tættere trafik, såsom i storbyerne, hvorimod priserne i de mindre byer er lavere.

LÆS MERE: Her bliver du hurtigst elitebilist

Din bils status

Alderen på din bil fortæller meget om dens værdi. Nyere biler er som regel mere sikre, men med en ældre bil kan du få rabat på nogle autoværksteder. Derfor anbefales det, at du overvejer eventuelle skaders størrelse og reparationspris inden du melder det til dit forsikringsselskab. For uanset om du er elitebilist eller ej, vil mindre skader på din bil måske være billigere at få udbedret selv.

Har du en ældre bil med en lav værdi kan du spare penge ved at genoverveje din kaskoforsikring eller købet af en. Kaskoforsikringen dækker bl.a. uforudsete skader, såsom trafikuheld og tyveri.

Biltypen har også indflydelse på din bilforsikrings vilkår og betingelser. Jo større og dyrere bil du har, jo mere skal dit forsikringsselskab som regel betale i tilfælde af skader. De forskellige forsikringsselskaber skelner også mellem f.eks. elbiler, leasede biler og veteranbiler.

Tjek status på bil

Er billig det samme som bedst?

De fleste vil som udgangspunkt mene at pris og kvalitet hænger sammen. Derfor er den billigste bilforsikring ej heller altid den bedste. Tjek derfor altid hvad din bilforsikring indebærer, og kig ikke udelukkende på prisen her og nu. Nogle forsikringsselskaber hæver f.eks. prisen efter 12 måneder, så det gælder om at være langsigtet, så din bilforsikring ikke ødelægger din økonomi på hverken kort eller lang sigt.

Anbefalinger fra venner, familie og diverse sider med brugeranmeldelser, såsom Trustpilot, kan give dig en ide om, hvilke bilforsikringer du bør overveje. Du skal dog være opmærksom på, at især prisen varierer meget fra bilist til bilist grundet de ovennævnte faktorer, som dikterer bilforsikringens pris.

Kontakt dit nuværende eller kommende forsikringsselskab og forhør dig om de forskellige muligheder for at forbedre dine forsikringsvilkår.

Relaterede blogindlæg