Sådan sikrer du dit hus mod oversvømmelse

Hvis dit hus bliver oversvømmet, kan flere af dine ejendele og værdigenstande blive ødelagt. Det vil selvfølgelig være ærgerligt, hvis disse genstande går i stykker, men det er endnu mere ærgerligt, hvis du ikke har en husforsikring og dermed ikke får dækket dine skader. Det anbefales derfor, at du sætter dig ind i, hvilke genstande der er dækket af din husforsikring.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Vi giver dig her et overblik over, hvilke genstande som dækkes af din husforsikring i forbindelse med oversvømmelse. Det kan være svært at skelne mellem, om det er din indboforsikring eller din husforsikring som dækker skaderne.

Overordnet set dækker din husforsikring alle de ting, som du ikke kan tage med dig, når du flytter. Derimod kan det siges, at de ting som din indboforsikringer dækker, er de ting som vil falde ud, hvis du tager dit hus og vender det på hovedet.

LÆS OGSÅ: Indboforsikring

Disse skader dækker din husforsikring ikke

Når man siger, at din husforsikring dækker skader ved oversvømmelse, er det vigtigt at være opmærksom på, at der er visse undtagelser. Disse undtagelser varierer naturligvis fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, men der er nogle generelle regler.

Hvis du oplever oversvømmelse fra en nærliggende sø eller å, vil din husforsikring som regel ikke dække. Kommer oversvømmelsen fra en sø eller en å på grund af et voldsomt skybrud, vil der dog være en undtagelse, og der er derfor god chance for, at din husforsikring dækker. Tjek dog dette med dit eget forsikringsselskab.

Er dit hus dårligt vedligeholdt, og du derfor oplever, at regnvand siver ind gennem revner eller andre utætheder, vil din husforsikring ikke dække. Tager nogle af dine ejendele skade som følge af dette, er der dog god chance for, at det er din indboforsikring som dækker disse.

oversvømmelse

Minimer risikoen ved oversvømmelse

Din kælder er ofte et sted, som vil være særligt udsat i forbindelse med oversvømmelse. Da en kælder desuden ofte bruges som et opbevaringsrum, er det svært at undgå, at der ikke sker skader på dine ejendele. Der er dog visse ting du kan gøre, for at minimere risikoen for skader ved oversvømmelse i din kælder.

En god idé er, ikke at have trægulve eller gipsvægge. Disse materialer er ikke særlig modstandsdygtige overfor vand, og det anbefales derfor, at have klinkegulve og murstensvægge i din kælder. Hermed forebygger du eventuelle skader, og dine værdigenstande i din kælder er bedre sikret.

Derudover er det en god idé, at have hylder i din kælder. På disse hylder kan du opbevare dine værdigenstande på et højere niveau, så du undgår, at disse værdigenstande ikke bliver udsat for oversvømmelse. Det er derfor også en god idé, aldrig at opbevare ting på gulvet, som ikke kan tåle vand.

Sådan redder du selv skaderne

Hvis du er blevet udsat for oversvømmelse, er der en række ting du kan gøre, for at redde dine ting. Men inden du går igang med at redde skaderne, er det vigtigt, at du tager billeder eller optager en video af oversvømmelsen, for at kunne dokumentere skaderne.

Dernæst er det en god idé, at tage de våde ting op og lægge dem et sted, hvor de kan tørre. Hvis du har mulighed for at pumpe vandet væk, er dette også en god idé. Har du problemer med disse ting, findes der firmaer du kan kontakte, som kan hjælpe dig med det.

Det er som regel en dårlig idé, at smide ting ud. Der vil måske være en mulighed for, at forsikringsselskabet dækker. Snak derfor altid med dit forsikringsselskab, inden du begynder at smide de ødelagte ting ud.

Relaterede blogindlæg