Sådan dækker din forsikring ved vandskade

Sommeren 2015 har været voldsomt præget af regnvejr. Der er i længere perioder faldet store mængder vand, og flere husstande har risikeret, at blive udsat for vandskade. Der har i flere omgange også været varsling om skybrud, hvilket kan forårsage vandskade.

Sammenlign husforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Hvis du oplever vandskade, kan du risikere, at mange af dine værdiggenstande bliver ødelagt. Derfor er det altid vigtigt, at være opmærksom på, at du har den rigtige forsikring, hvis der skulle opstå risiko for vandskade.

En forsikring som dækker ved vandskade, er en husforsikring. En husforsikring vil dække de skader, som opstår på dit hus, i forbindelse med en vandskade, som eksempelvis er opstået grundet et voldsomt skybrud. Hvis du oplever vandskade, og der sker ødelæggelser på dine ejendele, skal du være opmærksom på, at det kan være din indboforsikring, som dækker skaderne.

Det dækker din forsikring ved vandskade

Hvis du oplever en vandskade, skal du være opmærksom på, at det ikke er altid din forsikring dækker. Det vil oftest være, hvis der har været et voldsomt skybrud eller tøbrud, og vandet som følge deraf er trængt ind i dit hus.

Den generelle definition på et skybrud er, at den regn som falder er så voldsom, at afløbssystemerne ikke kan følge med og dermed ikke kan aflede vandet. Dog skal du altid huske på, at det kan være forskelligt fra tilfælde til tilfælde, om der er tale om et skybrud. Undersøg dette nærmere med dit forsikringsselskab.

Hvis du selv lægger ud for oprydninger efter en vandskade, vil din forsikring ofte dække dette. Derudover vil din forsikring også dække, hvis du grundet en vandskade, vil være nødsaget til at skifte en væg. I nogle tilfælde vil du dog komme ud for, at dit forsikringsselskab vil anbefale, at det kun er nederste del af væggen som skal udskiftes.

Vandskade i stue

Når du har oplevet vandskade

Når du har oplevet vandskade, vil der være en række ting du selv kan gøre, for at bekæmpe skaderne. Det er vigtigt, at du hurtigt reagerer på en vandskade, da en vandskade kan forårsage andre skader, hvis de ikke udbedres hurtigt nok.

Som det første er det vigtigt, at du tager billeder af den vandskade som er opstået. Dette kan nemlig være meget brugbart, hvis du får brug for at dokumentere skaderne, når du kontakter dit forsikringsselskab. Hvis du husker at gøre dette, er der bedre mulighed for, at din forsikring dækker ved vandskade.

Herefter er det vigtigt, at du hurtigt begynder at udbedre skaderne. Hvis vandskaden ikke bliver bekæmpet i tide, kan du risikere, at skaderne udvikler sig, og du også bliver ramt af fugtskader, som senere kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Det er i øvrigt en god idé, at tage gummistøvler og gummihandsker på, når du udbedrer skaderne. Der kan nemlig være mange bakterier i vandet, som det er vigtigt du beskytter dig mod.

Hvad dækker en forsikring ved udvidet vandskade?

Hvis du ofte oplever, at der trænger vand ind i dit hus, vil det være en god idé, at tegne en udvidet vandskadeforsikring. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle forsikringsselskaber, som tilbyder sine kunder dette. Undersøg dette nærmere hos dit forsikringsselskab.

En udvidet vandskadeforsikring dækker ofte alle former for indtrængning af vand i dit hus. Dermed er du forsikret, uanset om en vandskade er forårsaget af et voldsomt skybrud eller ej. Derudover kan det også være opstigende kloakvand eller fygesne, som trænger ind i dit hus.

Priserne på en udvidet vandskadeforsikring varierer alt afhængig af dit forsikringsselskab. Derudover bestemmes prisen også ud fra, hvor i landet du bor. Har du en kælder, skal du også være opmærksom på, at prisen ofte vil være højere på din udvidet vandskadeforsikring, end hvis du ikke havde haft en kælder.

Relaterede blogindlæg