Guide: Sådan får du billigst en bil inklusiv forsikring

I Danmark er det lovpligtigt med en ansvarsforsikring som en del af din bilforsikring. Dette gør sig gældende uanset, om du køber den hos forhandleren eller privat. Hvis du derudover også vil have en kaskoforsikring til din fabriksnye bil, kan du med fordel indhente 3 gode tilbud fra forskellige forsikringsselskaber for at finde den billigste bilforsikring.

Ved køb af en bilforsikring kan du som ofte også spare penge ved at samle dine andre forsikringer i samme selskab. Dette kan f.eks. være din indboforsikring, ulykkesforsikring og/eller din husforsikring.

Sammenlign bilforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

Du skal være opmærksom på, at din bilforsikring, prisen på den og de eventuelle tilvalg bl.a. afhænger af dit budget, bilen og dens alder, din erfaring som bilist samt din geografiske placering. Nogle forhandlere er villige til at forhandle om prisen på bilen, og tilbyder sågar pakkeløsninger med i købet af din nye bil. Som du kan læse herunder, skal du dog være meget opmærksom på hvad du får inklusiv i din handel. Ikke alle løsninger er fordelagtige for dig som forbruger - især ikke hvis du har et lille budget.

Bil inklusiv forsikring: ny bil

Mange danske bilforhandlere tilbyder bilforsikringer i forbindelse med bilkøb hos dem. Disse pakkeløsninger virker lokkende for mange danske bilkøbere. Juridisk chef for FDM, Per Alkestrup, advarer dog imod, at man uden yderligere undersøgelser skriver under på sådan en pakkeløsning til sit bil- og forsikringskøb.

Pakkeløsningerne kan sløre både den samlede pris for både bil og bilforsikring. Dette gør det sværere at forhandle om prisen. Derudover kan du risikere, at bilforsikringen ændres efter 12 måneder, og at reguleringen medfører et højere prisniveau. På denne måde står du tilbage med en dyrere bilforsikring, hvis pris du ikke kan forudsige.

Per Alkestrup opfordrer til, at man læser forsikringsbetingelserne grundigt igennem. Hvis du får en skade, kan du risikere at din forsikringspræmie - og dermed prisen på din bilforsikring - stiger. Andre forsikringsselskaber går så vidt til at opsige ens abonnement hos dem, hvis man pådrager sig en skade. I yderste tilfælde er dette set ved skader, som chaufføren af bilen ikke selv har været skyld i.

Bil inklusiv bilforsikring: brugt bil

Uanset om du køber en brugt bil hos en privat forhandler eller hos en autoriseret forhandler, anbefales det, at du tegner en bilejerskifteforsikring. Forsikringen går også under navnene ejerskifteforsikring og bilskifteforsikring. Denne forsikringstype er forholdsvis ny, og det er derfor langt fra alle forsikringsselskaber, der tilbyder den i forbindelse med bilkøb.

Som køber af en bil hos en privat forhandler er du som udgangspunkt kun underlagt købelovens reklamationsbestemmelser, hvis du og din forhandler ikke har aftalt andet. Derfor købes mange brugte bil i denne forbindelse som prøvet og beset, og dermed uden en inkl. reklamationsret.

Det anbefales derfor, at du medbringer en grundig tjekliste, når du inspicerer bilen, som du har i sinde at købe. Sørg for at få dokumenteret alt inkl. de fejl, mangler og lignende, som du finder på selve bilen. En undersøgelse af bilmodellens kendte fejl og mangler vil også kunne give dig et overblik over hvad du skal være opmærksom på. Dette kan f.eks. være ting, som du ikke kan se med det blotte øje eller uden at være bilmekaniker. FDM's brugtbilstest er en af de "værktøjer" du kan bruge, for at sikre dig, at din nyfundne brugte bil er fejlfri.

Sidst men ikke mindst, skal du bl.a. tjekke om følgende ting er bragt i orden før du

  • Restgæld i bilen - kontrollér bilens papirer og ejerforholdene, så du ikke ender med at overtage bilens restgæld

  • Slutseddel - dokumentation på at du har overtaget bilen

  • Omregistrering af bilen - køber og sælger af bilen skal selv stå for omregistreringen af bilen, som skal finde sted inden for 3 uger

Relaterede blogindlæg