Elektronikforsikring

Få 3 tilbud på din indboforsikring - så kan du let sammenligne pris og dækning
Bestil tilbud
- tager under et minut
1.
Indtast oplysninger om dine personlige behov
2.
Få foretaget dit årlige forsikringstjek
3.
Vælg tilbud, hvis du finder det interessant
  • Spar op til 5.000
  • Gratis og uforpligtende
  • Tager under et minut
Læs om os i:
1
2
3
4
5
Opdateret:

Hvad er elektronikforsikring?

En elektronikforsikring dækker dine elektroniske apparater. Det kan være fjernsyn, smartphone, computer, tablet eller lign. Der hvor elektronikforsikringen dækker dig, og hvor din indboforsikring ikke dækker, er typisk ved skader du selv har foretaget. Det kan være væskeskader, eller hvis du skulle tabe dit produkt.

Din indboforsikring dækker dine elektroniske apparater i dit hjem, hvis de vurderes som fast inventar. Dvs. dit køleskab eller ovn som har taget skade af det som kaldes ‘standard el-skader’. Det betyder eksempelvis kortslutning eller overspænding. Derudover dækker din indboforsikring dit elektronik som alle andre ejendele, hvis du har haft indbrud.

Herunder kan du se, hvad denne side indeholder: 


Udvidet elektronikforsikring

Nogle forsikringsselskaber tilbyder en udvidet elektronikforsikring, hvilket dækker alt din elektronik mod alle tænkelige skader. Du kan dog ikke forvente at denne forsikring vil dække, hvis der er tale om apparater udelukkende til udendørsbrug, tillånt, løsdele eller erhvervsbrug. Ønsker du en elektronikforsikning til erhverv, skal denne købes som en del af erhvervsforsikringen.

En elektronikforsikring dækker altså dine personlige ejendele og er ved tilvalg en del af din indboforsikring. Du skal således vurdere, om dine elektroniske apparaters værdi er høj nok, til at de bør dækkes af en separat forsikring.

Hvad dækker elektronikforsikring?

Overvejer du at tegne en elektronikforsikring, bør du være opmærksom på både hvad din nuværende indboforsikring dækker, din reklamationsret og hvis dit produktet har en garanti tilknyttet.

Din reklamationsret gælder produktfejl og -mangler og er gældende for alle forbrugerprodukter i 2 år. Den er bestemt pr. lov for at beskytte forbrugerne. Garanti er ikke bestemt ved lovgivning, og er altså ikke en ret. Den er derimod en del af salgsaftalen med den enkelte sælger eller producent.

Nedenfor kan du se en oversigt, som giver dig et mere nuanceret billede af hvordan de forskellige dækninger hænger sammen. Vær opmærksom på, at de er forsikringsselskabernes egne policer, som definerer deres forsikrings præcis dækninger.

Sådan dækker elektronikforsikring
DækningstypeSkadestyper på elektronikProdukter/apparaterType
ElektronikforsikringEl-skader, produktskader, væskeskaderAlle selv-ejede elektronikprodukter til indendørsbrugForsikring af elektroniske produkter
IndboforsikringKortslutning, overspænding, tyveriKøleskab, ovn, ventilation (alt elektronik ved tyveri)Forsikring af indbossum
ReklamationsretProduktfejl og -manglerAlle forbrugerprodukter (løsøre)Lovgivning - Gældende i 2 år
Få tilbud på elektronikforsikring nu
Det tager kun 2 minutter!

Hvad koster en elektronikforsikring?

Der er mange muligheder for at forsikre sine elektroniske ejendele. Der kan dog være stor forskel på, hvilke løsninger der er smartere end andre og hvordan du finder den bedste pris på elektronikforsikring.

Vi vil fra Mikonomi.dk altid foreslå en indboforsikring, da det er oftest bedst kan betale sig. Med en indboforsikring med udvidet elektronikforsikring, er alle dine elektroniske ejendele dækket foruden resten af dit indbo.Du betaler nemlig ikke en meget større præmie for udvidelsen.

Tabellen herunder viser vejledende priser på elektronikforsikringer hos Danmarks førende forsikringsselskaber. Bemærk at priserne vil variere alt efter din personlige forsikringsprofil og nuværende løsning.

Elektronikforsikring pris
ForsikringsselskabIndbossumSelvrisikoÅrlig pris på elektronikforsikring
Alka-1.000 kr.394 kr.
Codan943.000 kr.1.178 kr.870 kr.
GF Forsikring937.000 kr.2.551 kr.482 kr.
Gjensidige Forsikring937.000 kr.1.000 kr.986 kr.
IF Forsikring1.000.000 kr.2.000 kr.424 kr.
NEM Forsikring--683 kr.
NEXT Forsikring-2.000 kr.672 kr.
OK922.000 kr.1.003 kr.480 kr.
Tryg-1.075 kr.708 kr.

* Alle priser er vejledende og vi tager forbehold for ændringer og skrivefejl.

Hvorfor have en elektronikforsikring?

Elektronikken bliver mere og mere avanceret som tiden går, som resultat af dette, bliver det også mere sårbart. Antallet af skader er stort, specielt på smartphones. Ikke nok med dette, så er elektronik langt fra billigt. Det sidste du har lyst til, er at stå med ødelagt elektronik for mange tusinde kroner og ingen til at erstatte det.

Du kan hurtigt komme til at fortryde du ikke købte en udvidet elektronikforsikring og hvorfor vente til det er for sent? Det har ikke de store omkostninger, men kan forsikre dig imod det samme. Hvis du ikke er typen, som har dyr elektronik og smartphone osv., så kan det selvfølgelig være en god ide at overveje hvorvidt, enhver slags elektronikforsikring er overflødigt.

Det omvendte scenarie hvor du f.eks. ejer en MacBook, iPad, iPhone, B&O anlæg osv., der kan det næsten ikke gå for hurtigt med at tegne en elektronikforsikring gennem din indboforsikring. I sidste ende er det vigtigste, at du vælger den løsning, der passer bedst til dig, og som gør dig tryg.

Hvad er forskellen på mobil forsikring og elektronikforsikring?

Mobilforsikring dækker, som navnet antyder, kun din mobiltelefon. Elektronikforsikringen vil typisk dække en lang række elektroniske apparater som en del af dit indbo.

Det betyder også, at skal du forsikres, kan det sagtens svare sig at sammenligne tilbuddet på en elektronikforsikring i din indboforsikring sammen med en mobilforsikring. Hvis du har andet elektronik, som du er følsom overfor, kan du altså sikre tryghed på én gang.

Er du derimod overbevist om, at det kun er din smartphone der bør forsikres, bør du kigge efter en mobil forsikring udelukkende til dette formål. Husk på, at du oftest kan opnå en mærkbar rabat ved kombination af flere forsikringer. Denne kan endda gøre, at det kun kan svare sig at tegne elektronikforsikring som dækker mere end bare din telefon.