Dækker din indboforsikring din mobiltelefon?

Sammenlign indboforsikring gratis og se hvor meget du kan spare! Bestil tilbud
- tager under et minut

 

Her er dine muligheder

Tabellen er udarbejdet efter scenariet om en iPhone 6, til en værdi af 5000 kr. 1 års forsikring til en 25-årig bosiddende i lejlighed på Frederiksberg.

Udbyder

Pris pr. måned

Elektronik-pris separat

Dækker

Selvrisiko

Tyveri

Mobilforsikring.dk

58,25kr.

58,25kr.

Alle skader på mobilen.

200kr.

Nej

Købstædernes forsikring

166,66kr.

N/A

Alle skader + indbo

2.185kr.

Kun i bolig

Tryg

238,33kr.

38,00kr.

Alle skader + indbo

1.030kr.

Ja

ALKA

274,41kr.

53,58

Alle skader + indbo

1.115kr.

Kun i bolig

Telia

Vejl. 29,95kr.

Vejl. 29,95kr.

Kun mobilen

400kr.

Nej

CallMe

89,00kr.

89,00kr.

Kun mobilen

300kr.

Ja

Telenor

79,00kr

79,00kr.

Kun mobilen

399kr.

Nej

elektronik-forsikring.dk

99,91kr.

99,91kr.

Kun mobilen

250kr.

Nej

Topdanmark

249,25kr.

54,50kr.

Alle skader + indbo

1.134kr.

Nej

*Der tages forbehold for diverse ændringer, samt regnefejl mm.

Vi har før på siden beskrevet hvorfor man bør have en indboforsikring. Så hvis du i forvejen har en indboforsikring, kan det klart betale sig at tjekke op på, om din indboforsikring dækker over din mobiltelefon. Gør den ikke det, bør man man tjekke mulighederne for en udvidet elektronikforsikring.

Hvis vi bruger Tryg eksemplet, viser det at de for bare 38 kr. ekstra om måneden, dækker din mobiltelefon gennem en indboforsikring, hvis uheldet er ude. Derudover dækker Tryg også hvis du skulle få din smartphone stjålet uden for hjemmet, hvilket meget få udbydere gør.

I forbindelse med en forsikring på denne måde, vil der selvfølgelig være en højere selvrisiko da den dækker over langt mere end bare din smartphone.

Hvorfor have en forsikring til mobilen?

I takt med elektronikkens udvikling gennem årene, er det med udviklingen af smartphones, blevet langt dyrere at have den sidste nye mobiltelefon. Vælger du at investere i en af de sidste nye smartphones til flere tusind kroner, er det meget fordelagtigt også at investere i en forsikring.

Er uheldet ude, vil forsikringen alt andet lige begrænset det økonomiske tab, der vil være ved en evt. reparation eller ved købet af ny smartphone. Parallelt med den stigende pris på mobiltelefoner, lader det til at disse smartphones er blevet ligeledes mere sårbare.

Vi der har oplevet udviklingen i teknologien, fra de gamle såkaldte "mursten", videre til den næsten legendariske, dansk-designede mobil Nokia 3310, som solgte over 125 millioner enheder og til i dag, vil vide at udviklingen af holdbarheden er gået støt ned af bakke.

Hvor du før i tiden overlagt kunne kaste med din telefon et hav af gange, kun med frygt for den genstand du evt. måtte ramme, vil der i dag næsten gå et suk gennem kroppen når din iPhone rammer jorden. En smadret skærm er tæt på værende en garanti.

Hvilken mobil forsikring bør du vælge?

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvad du mener er den rette løsning. Men det kan betale sig at undersøge hvad de forskellige udbydere kan tilbyde. Du skal således gøre op med dig selv, hvad du har har af værdi som skal dækkes af en forsikring.

Hvis du har en indboforsikring der dækker mobiltelefoner i forvejen, er det selvfølgelig ikke nødvendigt med yderligere dækning. Hvis du har en indbo der dækker elektronik, vil der med alt sandsynlighed også være dækning af smartphones. Eller har du kun en indboforsikring, kan det betale sig at undersøge hvad det koster med en udvidelse.

Er du helt imod løsningen om en indboforsikring der dækker mobiltelefoner, kan du også vælge en løsning, som mobilforsikring.dk til 58,25 kr. om måneden. Her skal du dog være opmærksom på hvor gammel din smartphone må blive, samt at de ikke dækker mod tyveri uden for hjemmet.

Relaterede blogindlæg