A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 3 min.
Opdateret:

Sharia lån

Samarbejdspartnere
På nuværende tidspunkt samarbejder Mikonomi.dk ikke med långivere som udbyder Sharia lån. Det er derfor ikke muligt at optage denne type lån her på siden. Se siden 'Lån Penge' for alternativer.

Info om sharia lån

Ifølge koranen, så må muslimer ikke betale renter og det kan derfor være svært at optage et lån. Derfor er sharia lånet opstået. Det foregår på den måde, at låneudbyderen af shariå lån, opkøber den ejendom som ønskes erhvervet. Herefter kan den sælges videre til køber, men uden at der skal betales renter af lånet. Derimod får køberen råderet over ejendommen og den ejes når sidste ydelse er betalt 30 år senere.

Mindre risiko

Sharia lånet er især blevet populært fordi det er særdeles konkurrencedygtigt i forhold til andre kreditforeningslån på markedet, og det er derfor ikke blot muslimer, som har fået øjnene op for denne type lån.

Det interessant ved sharia lånet, er netop at det ikke bliver påvirket af kursændringer på markedet - det er uafhængigt af dette. Normalt vil et rentefald ledsages af kursstigninger, som på normale kreditforeningslån vil betyde et kurssmæk på lånet - en risiko som ikke løbes med sharia lånet. Her betaler man et fast beløb tilbage hvert måned og det ændrer sig ikke.

Rentefrit, men til samme pris

Selvom sharia lånet er et rentefrit lån, så vil du i stedet skulle betale et højere beløb tilbage som svarer til den rente du ellers skulle have betalt ved et traditionelt boliglån. I sidste ende gør det altså ikke lånet billigere end hvad andre bankkunder skal betale, da banken lægger en fortjeneste på når de opkøber ejedommen, der dermed kompensere for de normale rentebetalinger. I sidste gør det derfor ikke den store forskel, om der vælges et normalt boliglån eller et sharia lån. Der hvor det gør en forskel, er altså hvis du er troende muslim og vil følge koranen.

En af de store ulemper ved sharia lånet, er at långiver tager en stor risiko, hvilket de tager sig godt betalt for. Dermed kan et sharia lån hurtigt gå hen og blive dyrere end et almindeligt boliglån. Desuden er denne type lån sværere at gennemskue, og det er derfor tidligere set at lån er blevet annulleret fordi betingelserne i lånet var uklare. Antal af udbydere på markedet er ligeledes ganske få, og det er derfor låneudgiver som sætter betingelserne, og det er dermed svært at gøre andet end at betale de priser som bliver sat, da der ikke er alternative låneudbydere at gå til. Derfor anses sharia lån ikke som det mest optimale, hvorfor du sagtens kan kigge efter andre alternativer, hvis du ikke er muslim.

Andre alternativer til sharialån

Hvis et sharia lån ikke er muligt, kan du evt. kigge nærmere på et mini lån uden sikkerhed. Det er alle lånetyper, der ofte ikke har nogen renter.

Du kan let finde ud af hvad du har af muligheder på markedet. Her på Mikonomi.dk har vi lavet en beregner til forbrugslån, som gør det let for dig at sammenligne de forskellige lånemuligheder du har. Vores formål med dette er, at give dig muligheden for at finde de lån som passer bedst muligt til dig og dine behov. Angiv lånebeløb og alder og find frem til det her.

På denne måde er vi med til at sikre, at du får et bedre overblik over et marked, som til tider kan være svært forståeligt. Hermed prøver vi at undgå at du får optaget et lån som er for dyrt for dig. Hvis du vil lave en sammenligning, skal du blot indtaste det beløb du ønsker at låne og hvor lang løbetid der skal være på. Herefter kan du se hvilke muligheder du har, og hvad de enkelte låneudbydere kan tilbyde.